Je bent een paar jaar geleden vol enthousiasme het ondernemerschap ingestapt. Het kan zijn dat je je bedrijf zelf hebt opgestart of het bedrijf hebt overgenomen. Of dat je op een leiderschapspositie inneemt in de organisatie waar je werkt. De verantwoordelijkheid die bij zo’n plek hoort kun je normaal gesproken ook prima dragen.

Op dit moment voelt het anders, zwaarder. Het afgelopen jaar was een uitdaging. Je hebt hard gewerkt en op wilskracht en doorzettingsvermogen hou je het al best een tijd vol. En bij dat steeds ‘terugkerende gedoe’ in je team schiet de gedachte: ‘hier heb ik geen zin meer in’ best weleens door je hoofd.

Je hebt al van alles geprobeerd en toch krijg je de neuzen niet dezelfde kant op. Dat kost jou bakken met tijd en energie. In loondienst zijn dit van die momenten dat je om je heen gaat kijken naar een andere baan. Maar op de positie waar jij zit heb je het gevoel dat dit geen optie is.

Herkenbaar? Dan ben je niet de enige.

Als ondernemer met een eigen (familie)bedrijf of op een leiderschapspositie in een organisatie kun je het gevoel krijgen dat je vast komt te zitten. Je werkt steeds harder en voelt je regelmatig behoorlijk alleen.

Waarschijnlijk beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel naar je bedrijf en de mensen die er werken. Vanuit die loyaliteit ga je steeds harder werken om de problemen op te lossen. Maar op de langere termijn put dat uit: er zit een eind aan je beschikbare tijd en energie. Die is op een gegeven moment op en hard werken is dus niet de oplossing. De valkuil is dat je vanuit je betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel bezig bent met symptoombestrijding in plaats van het echte probleem oplossen. Dat is dweilen met de kraan open.

Wat werkt dan wel?

In plaats van als een bouwvakker in je bedrijf te werken, is het nodig dat je de architect wordt van je bedrijf. Daar bedoel ik mee dat je niet de hele tijd in je bedrijf aan het werk bent, maar ook aan je bedrijf werkt. Dat je jezelf meer vrijspeelt om met een helicopterview boven je bedrijf te hangen en kijkt wat echt het verschil gaat maken in plaats van steeds weer brandjes te blussen.
De kans is groot dat je eigenlijk al wel weet dat dat nodig is, maar jezelf daar tot nu toe niet de tijd voor gunt. Of dat je het wel van plan bent maar dat je de waan van de dag toch leidend laat zijn.

Hoe zou het zijn om een jaar lang met gelijkgestemde ondernemers op ontdekkingsreis te gaan? Om 1 dag in de maand afstand te nemen van je bedrijf en je focus weer helder te krijgen? Dat je dingen gaat doen die het verschil maken in plaats van alleen maar druk te zijn? Dat is wat ik ga doen in mijn jaarprogramma ‘Bezield vrouwelijk leiderschap vanuit systemisch perspectief’.

De kans is groot dat je nu denkt: maar daar heb ik helemaal geen tijd voor. En die begrijp ik helemaal. Maar uit ervaring van de klanten met wie ik het afgelopen jaar heb gewerkt weet ik dat het je tijd en energie gaat opleveren. Je ervaart meer vrijheid, laadt op en hoeft het een jaar niet alleen te doen.

Je hoeft eens niet de kar te trekken en kan echt meedoen als deelnemer. Ik ontwikkel een programma op maat voor de groep zodat je kunt opladen, sparren en systemisch leert kijken en werken waardoor je met minder hard werken meer resultaat bereikt.

We gaan eind april van start en ik heb nog een paar plekken vrij. Voor jou? Je bent welkom!

Wil je meer weten of onderzoeken of deze jaargroep aansluit bij jou behoeften? Bel me dan even op 06-44562155. Dan gaan we dat samen verkennen.