We zijn alweer halverwege 2018. En ik weet niet hoe het bij jou is, maar bij mij vliegen de weken en maanden voorbij. Nu de dagen weer wat langer zijn en de zon meer schijnt wandel ik na het avondeten graag nog rondje bruggen langs de IJssel. Bijkletsen met goed gezelschap. Manlief. Dochters of een vriend of vriendin. Heerlijk!

Deze week beseften we tijdens de wandeling dat 2018 er alweer voor de helft opzit. In december 2017 heb ik een video gemaakt met de vraag welke dromen jij in 2018 eindelijk eens serieus zou gaan nemen, samen met een vragenlijst.

Balans opmaken

Nu bijna op de helft van het jaar heb ik voor mijzelf ook weer de balans opgemaakt. Welke wensen en dromen had ik? En wat is al uitgekomen? Op mijn 17e heb ik een jaar in Australië gewoond. Ik wilde al jaren met ons gezin naar Australië toe maar had daar nog geen concrete acties aan verbonden. En als je dat niet doet gebeurt er niets en blijft het bij dromen.

We zijn die droom serieus gaan nemen. Inmiddels hebben we de vliegtickets bij elkaar gespaard. Manlief heeft verlof aangevraagd zodat we in de zomer van 2019 voor langere tijd op reis kunnen.

Eén van mijn wensen was ook om wat minder te werken. Als ondernemer kun je altijd wel aan het werk zijn. Maar echt effectiever en gezelliger werd ik daar niet van. Ik wilde meer vrije tijd. Ik wilde de avonden weer vrij zijn. Oprechte tijd en aandacht voor mijn dierbaren. Ik ben minder gaan werken en besteed werk wat ik niet goed kan uit. Dat gaat met vallen en opstaan steeds beter. Inmiddels heb ik ook al een fijne stapel boeken gelezen.

Al met al ben ik dus best lekker bezig. Maar nog niet al mijn wensen zijn uitgekomen. Daarom heb ik mijn wensenlijst weer bijgesteld en gekeken welk kleine eerste stapje ik nu zou kunnen zetten om ook die wensen serieus te nemen.

Hoe is dat voor jou? Hoe staat het eigenlijk met jouw wensen?

Weet jij wat jouw wensen zijn? En ben je al in actie gekomen om die wensen uit te laten komen? Wat is al gelukt en waar ben je trots op? Deze vragenlijst kan je helpen.

Het kan ook zijn dat het nog niet is gelukt om in beweging te komen. Misschien wil je dit jaar wel op zoek naar een andere baan. Of voel je het verlangen om voor jezelf te beginnen. Of wil je je niet langer aanpassen. Ik ben heel benieuwd naar wensen en verlangens! Ik hoor graag van je.

Hartelijke groet,

Meer weten over waarom ik doe wat ik doe? Lees dan het interview van FEM met mij.

FEM! staat voor het onder de aandacht brengen en het inspireren van vrouwen in het bedrijfsleven uit de Stedendriehoek. En FEM! is een podium voor de ambitieuze en ondernemende vrouw uit de Stedendriehoek.FEM! is in 2015 opgericht door Hella Soethof en Ilona de Haan.