Als klein meisje droomde ik er al van om schrijfster te worden en heb ik heel wat uren achter mijn bureautje doorgebracht terwijl ik mijn eigen boekjes maakte, verhaaltjes schreef en daar tekeningen bij maakte.

Opstellen schrijven op school vond ik ook altijd leuk om te doen en op de basisschool haalde ik hier ook altijd goede cijfers voor. Als ik bezig was met schrijven dan vergat ik alles om me heen en vloog de tijd voorbij. Ook in het ondernemerschap blog ik al jarenlang op wekelijkse basis, dus ik heb best wat schrijfmeters gemaakt.

Die meisjesdroom, het verlangen naar het schrijven van een boek, kwam ieder jaar wel voorbij op mijn wensenlijstje. Ik had iedere keer redenen om het niet te doen: geen tijd, niet weten waarover ik moest schrijven, twijfelen over hoe ik moest beginnen en niet weten of ik het boek dan via een uitgeverij of in eigen beheer wilde uitgeven.

Een valkuil van oudste dochters kan zijn dat hun droom groot is, waardoor ze niet alle stappen kunnen overzien en dus niet beginnen. Ze zetten dan allemaal beren op de weg om het niet te doen en een droom zonder actie levert uiteindelijk frustratie op.

Maar… Een reden om iets niet te doen, kan net zo goed de reden zijn om iets wel te doen.

De kans is groot dat je je nog niet klaar voelt om te beginnen aan het verwezenlijken van je droom en datgene dat aan je trekt. Dat is eigenlijk precies de bedoeling van die roep, van dat verlangen om aan de slag te gaan. Het is juist het startpunt van je reis van de heldin die je gaat doorlopen als je je dromen wel serieus te gaan nemen. Ook al wil je het liefst de andere kant oplopen, kun je het omdraaien naar een reden om je droom wél serieus te nemen en het wel te gaan doen. Ook als je niet weet waar je moet begonnen.

Hoe je in beweging kunt komen en je dromen en verlangens serieus kunt nemen, ontdek je in mijn boek ‘Het verborgen leiderschap van oudste dochters’.

Op dit moment is het onderweg het Centraal Boekhuis en vanaf morgen worden de bestellingen verzonden. Heb jij jouw exemplaar nog niet gereserveerd? Dan kan je het hier bestellen. Je ontvangt het boek dan vers van de drukker bij jou op de deurmat.

Voor mij een droom die uitkomt en ik ben heel benieuwd naar jouw dromen.