Welke dingen wil jij nog zien en beleven?


Zodra ik de straat uitrijd voel ik me vrij

Meivakantie. De meiden waren vrij. De zon scheen dus we hebben onze oude camper weer uit de stalling gehaald. En daar gingen we, heerlijk samen op pad. Nieuwe herinneringen maken.

Wat ik zo fijn vind aan de camper is dat je lekker hoog zit en veel kan zien. Maar nog belangrijker: zodra ik de straat uitrijd voel ik me vrij.

We zijn naar een camping geweest zonder wifi en ook mijn laptop heb ik thuisgelaten. Even echte tijd en aandacht voor elkaar. Lekker gewandeld, terrasje gepakt, boeken gelezen, spelletjes en een nieuw haakproject. Heerlijk!

Nieuwe mogelijkheden

Als je even echt afstand neemt van je werk en thuis zie je ook ineens nieuwe mogelijkheden. Zodoende moest ik terugdenken aan het boek Life Safari, De reis van je leven van John P. Strelecky.

Ook dit boek is weer een aanrader. De schrijver is ervan overtuigd dat we ergens diep in onze ziel onze grootste wensen bewaren. Hij noemt die wensen je Big Five for Life. Het zijn de vijf dingen die je wilt doen, zien of meemaken in je leven voordat je doodgaat. Als je die vijf dingen in je leven hebt volbracht dan is jouw leven een succes geweest. Ze hebben niets te maken met wat je ouders, vrienden, werkgever of je partner van je vinden. Dit gaat over wat jij vindt en wat jij wilt.

Zijn die stappen altijd makkelijk? Nee, zeker niet.
Zijn die stappen zonder risico? Nee, ook niet.
Maar geeft het je een gevoel van voldoening en geluk terwijl je ermee bezig bent? Ja!

Kom in beweging

Dat is het verschil tussen mensen die hun dromen realiseren en mensen bij wie het bij dromen blijft. Het vraagt namelijk in beweging komen en stappen te zetten om die dromen te realiseren.

Met onze droomreis naar Australië in 2019 in mijn achterhoofd heb ik het boek in één ruk uitgelezen. En me geïnspireerd tot het opnemen van deze video.

Wil je meer lezen over de vele inzichten die het boek je kan geven, lees dan verder in een vorig blog wat ik schreef over de vijf inzichten uit het boek Life Safari.

Veel leesplezier en hoor graag welke vijf dingen jij gezien, beleefd of meegemaakt wil hebben aan het einde van je leven?

Hartelijke groet,