Welk inzicht neem jij mee uit je vakantie?

Het zit er weer op. De lunchtrommels, school- en werktassen zijn weer in gebruik genomen. Meiden weer naar school. Zelf weer aan het werk.

Nieuwe herinneringen gemaakt
Het was een fijne vakantie en we hebben nieuwe herinneringen gemaakt.
Eerst met de oude opgeknapte camper een paar dagen getrokken. Manlief zei: als we Brugge halen zonder stil komen te staan is mijn vakantie geslaagd! Wel. Dat is gelukt.

Daarna trokken we de heuvels in. Dat verliep minder geslaagd. Een bokkende camper en met een slakkengang van 50 km op de snelweg omdat je de heuvel niet opkomt is niet grappig. We konden écht niet meekomen met het vrachtverkeer. De sticker achterop de camper: ‘Relax, I am old’ was niet meer grappig. Niet veilig en verantwoord. Dus van de snelweg af en binnendoor onze route vervolgd. En de vakantieplannen bijgesteld: niet verder de heuvels is maar langzaam aan naar huis zodat de camper naar de garage kan en wij met de auto op vakantie kunnen voor deel 2 van de vakantie.

Paniek!
Toen manlief een paar dagen later op een kruising afreed waar het stoplicht op rood sprong en we vervolgens (even) geen remdruk had, hebben we de camper aan de kant gezet. Ik weet weer hoe het voelt als de adrenaline door je lijf giert. Met hulp van de ANWB weer veilig op weg. Wat een vakmensen!

Vakantie deel 2
De camper naar de garage gebracht en daarna afgereisd naar Normandië naar ons vertrouwde vakantieadres. We komen er al jaren en genieten ieder jaar weer. Met uitzondering van een dikke tak van een kastanjeboom op de auto een heerlijke vakantie gehad.

We hadden drie kittens bij de tent. Uren gekeken naar hoe zij de wereld ontdekken. Heerlijk om te zien. Genoten van de tijd met het gezin. Stapels boeken gelezen. Lekker gewandeld. Koken op kampvuur. Gehaakt (en weer uitgehaald). Opwarmen bij de houtkachel. Veel buiten geweest. Genieten!

Bezinning
De vakantie gebruik ik ook altijd om stil te staan bij hoe het met mij gaat. Wat gaat goed. Waar ben ik blij en dankbaar voor. Maar ook: waar ben ik minder tevreden over. Wat kan ik anders doen zodat ik me vrijer en gelukkiger voel? Voor mij gaat dat over verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen leven en de keuzes die ik maak. Liefdevol leiderschap van binnenuit. Wat bedoel ik daarmee?

Liefdevol leiderschap gaat over houden van jezelf, houden van wat je doet en houden van hoe je het doet.

Dat houden van mezelf gaat me steeds beter af. In de loop van de jaren word ik steeds milder en liefdevoller voor mijzelf. Al gaat mijn innerlijke rechter ook nog weleens met me op de loop.

Ik hou ook van wat ik doe. Ik ben zo dankbaar en blij dat ik met wat ik doe mensen kan en mag helpen en zo kan helpen om de wereld een beetje mooier te maken.

De vraag hoe ik dat doe vraagt vaak meer aandacht. Om me heen zie ik dat gezondheid lang niet altijd vanzelfsprekend is. En dat ik nog beter voor mezelf kan zorgen. In voeding, voldoende slaap en tijd nemen om te ontspannen. In de vakantie ook weer gemerkt hoe blij ik word van buiten zijn. De natuur in. Die intentie neem ik mee het najaar in. Meer buiten spelen.

Welk inzicht uit de zomer neem jij mee het najaar in?

Ik hoor graag van je!

Hartelijke groet,

Aike