Als ik oudste dochters vraag welk cijfer ze hun leven zouden geven dan zeggen ze vaak: een 7 of een 8. Want aan de buitenkant hebben ze het ook prima voor elkaar.

Toch kan het van binnen anders voelen. Ergens knaagt het. Als je weer een avond je laptop hebt opengeklapt om nog even wat mail weg te werken en je ontdekt dat de avond alweer bijna om is. Of als je juist een avond hebt zitten scrollen op je telefoon op social media. Je minder tijd en ruimte ervaart voor de dingen die voor jou belangrijk zijn. Dat je nog van alles zou willen en moe bent. Dat is ook niet zo gek. Tegen de avond heb je er ook al een hele dag opzitten.

Als ik doorvraag naar welk cijfer oudste dochters hun leven geven dan is het eerlijke antwoord een magere 7. Het is nog wel voldoende maar echt vrij en ontspannen voelt het niet aan.

Dat je leven net aan een 7 krijgt is gevaarlijk want de urgentie om het echt anders te gaan doen is niet zo groot als wanneer je je leven een dikke onvoldoende zou geven.

Doordat het knaagt weet je dat er iets niet helemaal klopt. Je weet vaak wat je niet meer wilt, maar wat je dan wel wilt weet je niet zo goed. Daardoor blijf je doen wat vertrouwd voelt en je goed kent. Je sust jezelf in slaap dat het oké is zoals het gaat maar… Wat zou er gebeuren als je echt eerlijk tegen jezelf zou zijn?

Ik heb zelf een hekel aan clichés en toch zijn ze vaak zo waar: ‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.’

Als jij niet een besluit neemt en iets anders gaat doen verandert er niets. Misschien niet leuk om te horen, maar wel de realiteit.

Is het niet eens tijd dat je jezelf meer dan die magere 7 gunt? Om van die 7 naar die 8 of 9 te komen zul je iets anders moeten doen dan je nu doet.

Het vraagt niet van je om je hele leven om te gooien. Het vraagt alleen van je dat je jezelf de ruimte gunt om op ontdekkingsreis te gaan, om te gaan ontdekken wie jij bent. Nog dichter bij jezelf te komen en bij wat voor jou van waarde is. Je niet alleen te laten leiden door je hoofd maar weer leert vertrouwen op je lichaam en intuïtie.

Het betekent vertragen en uitzoomen. Je aandacht naar binnen richten in plaats van naar je omgeving. Dat is nieuw en voelt tegennatuurlijk omdat we dat niet hebben geleerd. Als je uitzoomt krijg je een ander perspectief en zou het zo maar kunnen zijn dat de stappen die je zou kunnen zetten veel eenvoudiger zijn dan je nu denkt. Dat je je resultaten veel makkelijker zou kunnen bereiken.

Dan blijkt misschien dat je die opleiding niet eerst hoeft te doen voordat je de eindpositie in een organisatie op je neemt. Dan blijkt dat je je werk anders kunt organiseren waardoor jij de dingen doet die je goed kunt en je andere taken kunt loslaten. Dan ontstaat er meer tijd en ruimte voor jou en je dierbaren.

Die vertrouwde patronen doorbreken lukt je vaak niet alleen. Het vraagt van je om een heel andere beweging te maken dan je gewend bent en het kost ruimte en tijd. Het is nodig om je bewust te worden, te gaan ervaren en ontdekken hoe het ook kan.

Het is tegenovergesteld aan het patroon van hard werken en veel verantwoordelijkheid dragen wat je zo vertrouwd is. Vaak heeft dat patroon je veel gebracht, maar belemmert het je nu bij het zetten van je volgende stappen. In plaats van je schouders eronder en analyseren vraagt het uitzoomen. In plaats van de oplossing in je hoofd zoeken vraagt het dat je gaat vertrouwen op je intuïtie en de wijsheid van je lichaam.

Hoe zou het zijn als je:

  • Je energieker voelt?
  • Je je lichter en vrijer voelt?
  • Je ontdekt wat je wel wilt in plaats van wat je niet wilt?
  • Je minder hard hoeft te werken en wel je resultaten boekt?
  • Je een jaar lang iedere dag een maand tijd en ruimte voor jezelf creëert waarin het mag gaan om jou?
  • Je het niet langer alleen hoeft te doen maar je de verbinding voelt met een groep gelijkgestemde vrouwen?

De kans is groot dat je nu denkt: dat lijkt me echt heel fijn.

Om vervolgens in je hoofd te schieten: “Ja, maar daar heb ik geen tijd voor. Het komt nu niet uit. Hier ga ik op een later moment wel ruimte voor maken.”

Waar weet je nog die cliché uitspraak? 😉 Je kunt wel hopen dat er wat verandert, maar als je niets anders gaat doen dan je nu doet kun je ervan uitgaan dat de situatie waar je nu in zit over een tijd niet veranderd is.

Dus als je zelf meer gunt dan een magere 7, weet dan dat je van harte welkom bent om samen vrijblijvend in gesprek te gaan om te ontdekken of mijn jaargroep bij je past.

Je bent welkom!