Vorige week dinsdag, 6 september, bestond mijn bedrijf 10 jaar. Om dat te vieren heb ik een groep mooie mensen uitgenodigd om dit met mij te vieren op mijn nieuwe werkplek.

Vieren wat goed gaat is niet iets wat oudste dochters makkelijk afgaat en op een doordeweekse (werk)dag naar een feestje gaan had best een drempel kunnen zijn. Daarom ben ik extra blij en dankbaar voor alle mooie mensen die erbij waren, want door hun aanwezigheid was het een bijzondere middag vol verbinding en diepgang. Wat voelde ik me rijk!

Tijdens de middag heb ik mijn persoonlijke verhaal gedeeld over wat er gebeurt als we als oudste dochter ons eigen leiderschap omarmen, wat mijn ontdekkingsreis daarin is geweest en wat er mogelijk wordt voor jezelf en de wereld om je heen als je je leiderschap omarmt.

Want als je je leiderschap omarmt is dat goed voor jezelf en voor je omgeving, maar kan het zelfs het verschil maken voor vrouwen aan de andere kant van de wereld.

De mooie samenwerkingen die ik met oudste dochters (en al mijn andere klanten :-)) mocht hebben tot nu toe hebben het namelijk mogelijk gemaakt dat we een volledig project voor Stichting Microkrediet voor Moeders kunnen steunen.

Daardoor kan een groep van 50 vrouwen in India begeleiding krijgen bij het opstarten van hun bedrijf zodat ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Op termijn kunnen de vrouwen hun kinderen (vooral ook hun dochters) weer naar school sturen en kunnen ze elkaar in de community ondersteunen. Bijzonder wat er mogelijk is als je je leiderschap omarmt.

We hebben verder geluisterd naar Angelique Nijhof, directeur van o.a. de Nijhof Installatiegroep over hoe zij mij inspireert met de manier waarop zij haar waarden vormgeeft in haar leiderschap en wat dat oplevert voor haarzelf en de mensen om haar heen.

Ninke van der Leck en ik hebben daarnaast live een podcast opgenomen voor De oudste dochter podcast. De eerste podcast in een reeks waarin ik inspirerende oudste dochters interview over hoe zij de leiding hebben genomen over hun leven en werk. De link naar de podcast vind je hier.

Mocht je de podcast interessant vinden dan zou het ons helpen als je de podcast een review geeft. Zo kunnen nog meer oudste dochters de podcast vinden en beluisteren.

Als je goed zorgt voor jezelf heb je zoveel meer te geven aan de wereld.

Mocht je nu voelen: dit is wat ik me al een tijd voorneem en het lukt me (nog) niet weet dat we je graag helpen. Vraag dan een vrijblijvend gesprek met me aan. Ik help je graag.