Het is je gelukt! Je hebt je plek als leider in je bedrijf ingenomen. Die plek waar je echt het verschil kunt maken met je kwaliteiten en het geheel kunt versterken. Een droom die uitkomt!

Toch kan je na verloop van tijd het gevoel bekruipen: is dit het nu? Je merkt dat je harder werkt dan ooit. Dat de resultaten die je voor ogen had achterblijven en je merkt dat je wel druk bent, maar niet toekomt aan die dingen waarmee je echt het verschil kan en wil maken.

Misschien vraag je je zelfs af: heb ik wel de goede stap gezet?

Dat is logisch.

Oudste dochters dragen veel verantwoordelijkheid en leggen de lat hoog voor zichzelf. Ze zijn gewend om de touwtjes in handen te hebben, maar als je verantwoordelijkheid stijgt betekent het ook meer loslaten en vertrouwen op de kwaliteiten van het team om je heen.

Daarnaast kan het bij tijd en wijle best alleen voelen. Je wilt graag aardig gevonden worden en dat kan niet altijd op de leiderschapspositie. Je moet dan tenslotte beslissingen nemen die soms invloed hebben op het leven van je medewerkers. Daar komt bij dat hoge bomen veel wind vangen. De reacties die je krijgt als je een vrouw bent, worden bovendien vaak persoonlijk gemaakt. Als klap op de vuurpijl zijn oudste dochters vaak kritisch op zichzelf.

Dat dit gebeurt is niet zo gek. We hebben vaak wel de boodschap meegekregen in onze opvoeding: een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Je moet zelfstandig en onafhankelijk zijn. Tegelijkertijd krijg je ook de verwachting mee dat je een gezin sticht, moeder wordt en zorgzaam bent.

Als vrouw krijg je dus dubbele boodschappen mee. Zulke verwachtingen kunnen elkaar bijten. Want hoe kun je de verzorger en de bemiddelaar zijn terwijl je ook carrière wilt maken?

Er is niemand die voor jou de keuze kan maken wat jij wilt. Jij bent de enige die dat kan. Alleen hebben we vaak niet geleerd hoe we dat kunnen doen. Ook zijn we niet gewend om hulp te vragen.

Maar juist als leider van een bedrijf is het belangrijk dat je een externe spiegel, coach of sparringpartner voor jezelf regelt die je scherp houdt, naast je meeloopt en die je spiegelt op je blinde vlekken (die we allemaal hebben).

Die plek zouden wij voor je kunnen bieden. Wil je het niet langer alleen doen maar een jaar lang optrekken met een groep gelijkgestemde leiders, zodat je met en van elkaar kunt leren en je je vrijer voelt in je leiderschap en ambities? Vraag dan nu een gesprek met me aan. Ik leer je graag beter kennen. Dit gesprek is vrijblijvend en verplicht je tot niets.