Sinds een paar jaar heb ik een ‘jaarwoord’. Een woord dat mijn intentie voor dat jaar samenvat. Het is altijd een woord dat gaat over hoe ik me wil voelen in het nieuwe jaar.

Voor 2020 was mijn woord: licht. En dat woord heeft als een rode draad door mijn hele jaar heen gespeeld. Het is namelijk ook een checkvraag die je jezelf regelmatig kunt stellen: Voelt dit nog licht?

Als dat zo was, wist ik dat ik op de goede weg was. Als dat niet zo was dan voelde het vaak zwaar en ging ik op onderzoek uit hoe ik het lichter voor mezelf kon maken. Bijvoorbeeld door te stoppen met dingen. Werkzaamheden uit te besteden. Of mezelf de ruimte te geven om het lichter te maken.

Zelf heb ik door de jaren door heen ontdekt hoe krachtig het is om een woord of intentie voor het komende jaar te zetten als een soort innerlijk kompas.

Dus stel jezelf eens de vraag: wat is jouw woord voor 2021?

Let bij het kiezen van het woord op: is het een woord waar je blij van wordt als je het hoort? Dan zit je goed. 🙂

Ik ben benieuwd naar jouw woord voor 2021 en wat het je gaat opleveren dit jaar.