Het loopt allemaal op rolletjes. Thuis en op je werk. En toch kriebelt het in jou. Je voelt al tijden dat je klaar bent voor een nieuwe stap want je weet dat er meer in je zit dan je nu laat zien. Maar als je daar eens even lekker over wegdroomt komt direct het stemmetje om de hoek:

’Nu is niet de goede tijd.’  

‘Ik wacht eerst totdat de corona-crisis voorbij is voordat ik nieuwe stappen ga zetten.’  

‘Ik kan mijn werk nu goed combineren met thuis…’

En zo komen er allerlei logisch klinkende overtuigingen naar boven om vooral niet in beweging te komen en te blijven zitten waar je zit.

En dat is logisch. Het is je verborgen winst.

Je weet nu wat je hebt. Dat voelt veilig. Dat voelt vertrouwd. Nieuwe stappen zetten is spannend. Het betekent je comfortzone oprekken. En daar reageert je hoofd, je ego, op met allerlei alarmbellen.

Soms heel duidelijk hoorbaar en helder: ‘Blijf zitten waar je zit en verroer je niet.’ Maar regelmatig ook onbewust en sluimerend en met heel logisch klinkende verklaringen waarom je vooral niet in beweging moet komen.

Maar stel jezelf eens de vraag: heb ik er echt baat bij om te blijven zitten waar ik zit?

Soms is het lastig om alle overtuigingen die je hebt in je eentje af te pellen. Het kan fijn zijn om iemand naast je te hebben staan die je je blinde vlekken kan laten zien. Want pas als je je bewust bent van wat je doet is verandering mogelijk.

Daarvoor heb je een veilige plek nodig om te kunnen groeien en ontwikkelen. Die plek kan ik je bieden.

Na de zomer start ik met een groep van 8 gelijkgestemde vrouwen een ontdekkingsreis van een jaar. Elke maand komen we bij elkaar en kan je op adem komen en reflecteren op de dingen die voor jou écht belangrijk zijn. Zo kan je enorme stappen zetten in je ontwikkeling en steeds meer systemisch naar je leven en werk gaan kijken. Het gevolg? Minder ‘hard werken’ en meer vanuit je hart kunnen werken.

Voel je een ‘Ja-dat wil ik!’, wil je meer weten of overleggen of deze groep bij je past? Neem dan contact met me op. Ik ga graag persoonlijk met je in gesprek.  Ik ben bereikbaar op 06-44562155 of info@aikeborghuis.nl