Zelf sta ik regelmatig stil en stel ik mezelf de vraag: als alles mogelijk is, wat zou ik dan willen zien, doen en beleven? Hoe wil ik me voelen? En welke dingen dragen daaraan bij? 

Ik schrijf en pak het lijstje er iedere maand even bij. Aan het begin van de maand sta ik stil bij hoe ik me wil voelen en wat ik wil beleven en aan het eind van de maand blik ik terug. 

Het is een ‘zachte’ lijst. Niets moet en alles mag. Mij helpt het om focus te bepalen en het geeft een fijn gevoel als ik zie dat ik de dingen die me een goed gevoel geven ook echt heb gedaan. Alleen het maken van het lijstje geeft al voldoening. De dingen die erop staan kunnen klein en groot zijn. Variërend van een wandeling en een goed gesprek met een coffee-to go tot grotere projecten zoals op avontuur gaan met een oldtimer-camper. 

De oudste dochter podcast is zo ook ontstaan. Dat kwam steeds weer tevoorschijn op mijn lijstje en sinds september 2021 is de podcast een project waar ik veel plezier aan beleef. 

Project camper is ook in uitvoering. We hebben in 2021 een oldtimer brandweerbus gekocht die Peter aan het ombouwen is tot een camper. Wat hij ziet en bedenkt kan hij maken of hij zoekt er de juiste hulptroepen bij. Als het project iets verder is kan ik me uitleven op de inrichting en alleen al bezig zijn met die bus geeft een gevoel van avontuur. 

Als ik kijk naar mijn quilty pleasures is dat ik boeken niet kan weerstaan. Hetzelfde heb ik ook met carddecks. Ik hou ervan. Ik heb een behoorlijke collectie en trek eigenlijk iedere dag wel een kaart voor mezelf. Het helpt me om even stil te staan bij mezelf en in verbinding te komen met mezelf. 

Ik had al vaker opgeschreven dat ik graag een eigen carddeck wilde ontwikkelen. En toch kwam het er steeds niet van. Geen (priori)tijd. Te druk. Te complex: hoe pak je dat aan? Wat komt er allemaal bij kijken? Tegelijkertijd weet ik uit ervaring ook dat als ik echt iets wil, ik ruimte moet creëren om het wél mogelijk te maken. Als ik dat niet doe gebeurt het niet.

Terwijl ik zo eens zat te mijmeren over een eigen carddeck kwam er een post voorbij van Anouk Soute over een programma waarin ze je helpt om stap voor stap je eigen carddeck te bedenken en te ontwikkelen (www.maakjeeigencarddeck.nl). Ik voelde: dit moet ik doen. En voordat ik het wist had ik op de bestelknop gedrukt, had ik betaald en was ik ingestapt. 

Het bijzondere is dat er ineens tijd en ruimte ontstaat om je verlangen uit te laten komen als je iets echt wil en besluit ervoor te gaan. Wat voor mij belangrijk is om eerst contact te maken met wat ik graag wil en me nog niet te druk te maken over het ‘hoe dan’. 

De afgelopen maanden ben ik in stilte achter de schermen bezig geweest met de ontwikkeling van het carddeck speciaal voor oudste dochters. En wat een plezier levert het op! Van een eerste idee, tot moodboards voor de stijl, van het schrijven van teksten tot de vormgeving van de kaarten. 

Op dit moment is de drukker bezig met het maken van een proefdruk van het carddeck. En wat is het spannend!

Ik kan niet wachten tot ik het carddeck eindelijk in mijn handen heb en het ook aan jullie kan laten zien. Het is een carddeck speciaal gemaakt voor oudste dochters en het helpt je om je op een eenvoudige manier te verbinden met jezelf. Een echt cadeautje voor jezelf.

Mocht je nu voelen: dat lijkt me wel wat? Dan kun je hier in de pre-sale je carddeck bestellen. Je ontvangt het carddeck als eerste in huis als ze gedrukt zijn. 

Maar even terug naar jou…wat zou jij al een tijdje willen?

Heb jij een lijstje met de dingen die je wilt zien, doen en beleven? En heb jij misschien ook wel een joy-project waar je tijd en ruimte voor zou willen maken?