Elke maand begeleid ik workshops opstellingen. In januari troffen twee deelnemers elkaar die in 2013 samen mee deelnamen aan een weekendworkshop. Ze vertelden me hoe fijn dat weekend was geweest en ze vroegen me of en wanneer ik weer zo’n workshop zou organiseren.

Mijn eerste reactie was: tof! Daar heb ik zin in.  Mijn tweede reactie was: maar dat is helemaal niet handig. De voorbereidingen kosten veel tijd en energie. Het past eigenlijk niet in mijn plannen. Maar ik besloot mijn joy te volgen, datgene wat me blij maakt en waarbij energie vrij komt.

Niet veel later moest mijn oudste dochter een week stage lopen. Dat deed ze bij mij. En samen zijn we naar Terschelling gegaan om te onderzoeken hoe het zou zijn om daar een workshop te begeleiden.

Zo gezegd zo gedaan. We hebben samen een topweekend gehad!

Locatie bezocht. Veldonderzoek gedaan. En aan het eind van dat reisje het laatste beschikbare weekend op de locatie geboekt dat nog vrij was in 2019. En direct daar aangegeven: we komen met 10 personen.

Daarna een webpagina op mijn website toegevoegd. Mensen het weekend onder de aandacht gebracht en zelf aan de slag gegaan met het maken van het programma voor dat weekend. Een voor een druppelden de deelnemers binnen.

Eind juni was het zo ver. Ik vond het spannend. Klikt het in de groep? Is het aanbod waardevol genoeg? Is de locatie geschikt? Vanaf het moment dat alle 9 deelnemers op de locatie waren kon het grote opladen en genieten beginnen.

Alles zat mee! Prachtig weer. Een fijne locatie. Zon. Zee. Strand. Wandelen, meditaties, opstellingen. Verdiepende gesprekken en een prachtige groep met mensen. Ik heb genoten. En niet alleen ik, kon ik zien aan de deelnemers.

Pas een dag later besefte ik me hoe bijzonder het weekend was. Voor de deelnemers, maar ook voor mij. Om te beseffen wat er gebeurt als je ruimte maakt voor datgene wat je blij maakt.

Ik kijk er met een dankbaar gevoel op terug. En realiseer me wat er gebeurt als je je intuïtie en plezier volgt.

Wat zou jij graag willen doen? Welke ingeving of plezier zou jij willen volgen? En wat zou er gebeuren als je deze impuls zou volgen?