Stel jezelf eens de vraag… Wat als alles mogelijk is? Als tijd, geld, energie, corona geen belemmering of bezwaar zou zijn. Wat zou je dan het allerliefste willen doen en ervaren?

Als ik klanten deze vraag stel dan weten ze het vaak direct of juist helemaal niet. Hoe dan ook is het volgende wat ze zeggen altijd: maar dat kan helemaal niet. 

Veel van ons zijn geneigd om direct alle beren op de weg te zetten als het gaat over waarom een bepaalde droom of een bepaald verlangen niet uitgevoerd kan worden.

En dat is niet zo gek. Want grote kans dat je bent opgegroeid met het mantra: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Dat mantra herken ik zelf ook. En toch wil ik je uitdagen om deze beer te zien maar je er niet door te laten leiden.

Want stel jezelf maar eens de vraag: hoe zou mijn leven eruit zien als ik deze droom of dit verlangen wel serieus zou nemen? Wat zou dan de eerste stap kunnen zijn?

Onze Australiëreis in 2019 met ons gezin is zo’n voorbeeld. Dat is een verlangen dat ik al lang had en ik altijd voor me uit heb geschoven: geen tijd, geen geld. Maar toen ik die droom eens af ging pellen en ben gaan sparen lukte het ineens wel. In 2019 zijn we zes weken naar Australië geweest met het gezin. Als je weet wat je graag wilt is het alsof er onzichtbare krachten mee gaan werken om je dromen uit te laten komen.

Dan zul je nu misschien denken: ja, maar zo’n verre reis is nu helemaal niet haalbaar met corona. En dat klopt op dit moment ook. Maar vaak gaat zo’n droom niet alleen over de reis maar ook over hoe je je wilt voelen.  

Het onderliggende verlangen van mij was bij de Australiëreis om een tijd samen te zijn met mijn gezin om de verbinding te voelen. Ik wilde me vrij voelen. Mijn gastgezin van toen ik in Australië studeerde weer ontmoeten, die als een tweede familie voor me voelen.

Die reis naar Australië is fysiek niet mogelijk op dit moment, maar het onderliggende gevoel en verlangen is wel het onderzoeken waard. Ik zou in dit voorbeeld kunnen kijken wat ik in het hier en nu kan doen om meer verbinding te voelen met mijn gezin. Wat ik nu kan doen om me vrij te voelen. Om in contact te blijven met het gastgezin. Daar hoef ik in de praktijk niet voor naar Australië.

Waarschijnlijk is dat ook zo met (een deel van) jouw dromen en verlangens. Het kan daarom heel waardevol zijn om eens te onderzoeken wat het onderliggende gevoel is onder de dromen waar je naar verlangt. Vaak liggen deze veel dichterbij dan je denkt.

Ik wil je graag uitnodigen om het eens te onderzoeken. Ik ben heel benieuwd naar je inzichten!