Het lijkt wel alsof de tijd ieder jaar sneller gaat. Met ‘een keer knipperen met je ogen’ zijn de eerste zes maanden van 2024 voorbij gevlogen. Mij kan dan het gevoel bekruipen dat de tijd me door mijn vingers glipt en dat ik niet genoeg heb gedaan om mijn dromen en verlangens serieus te nemen.

Mijn eerste neiging (en die van veel oudste dochters met mij) is om vooral te kijken naar wat er nog niet is gelukt of nog niet goed gaat. Onze innerlijke rechter kan soms behoorlijk beginnen te tetteren.

Het kan heel fijn zijn om dingen meetbaar te maken voor jezelf, zodat je kunt checken of dat gevoel wel klopt.

Als je me al een tijdje volgt heb je eind 2023 een droom- en doeboek ontvangen via de mail. Mocht je dat nog niet hebben ontvangen dan kun je het droom- en doeboek via deze link aanvragen.

Heb je het begin dit jaar al ingevuld? Maak dan een uur vrij in je agenda om stil te staan bij wat je toen hebt opgeschreven en om te kijken waar je nu staat.  Als je het droom- en doekboek nog niet hebt ingevuld is het een uitnodiging om dat de komende tijd te doen. De zomerperiode is vaak een fijn moment om uit te zoomen en stil te staan bij de vragen:

  • Waar sta ik nu?
  • Waar wil ik heen?
  • Wat heb ik te doen om te komen van waar ik nu sta naar waar ik naartoe wil?

Het kan zijn dat je daardoor ontdekt: ‘Ik ben al best goed op weg. Ik ben me bewust van wat belangrijk voor me is en ben daar al stappen in aan het zetten.’
Door daar bewust bij stil te staan krijg je extra focus en helderheid over wat de komende tijd belangrijk voor je is.

Als je al lekker bezig bent: sta daar dan bewust bij stil en vier je successen, want dat is iets wat oudste dochters niet altijd zo bewust doen. Jezelf trakteren op een mooi (notitie)boek of een drankje op het terras (of allebei) en even stil staan bij wat er al goed gaat en wat je de komende tijd wilt zien, doen en beleven is fijn om te doen.

Het kan ook zijn dat je erachter komt dat je je vooral hebt laten leiden door de waan van de dag en dat je eigenlijk helemaal niet bezig bent geweest met wat belangrijk is voor jou. Deze ontdekking kan best confronterend zijn en is toch belangrijk want die bewustwording is de eerste stap.

De kans is groot dat je geneigd bent om streng te worden tegen jezelf over wat je anders en beter had moeten doen. Hoe zou het zijn om dit te zien als een wake-up call waardoor je de kans hebt om het vanaf nu stap voor stap anders te doen?

Wil je begrijpen hoe het komt dat het zo lastig kan zijn om tijd en ruimte te maken voor wat voor jou belangrijk is? Meld je dan nu aan voor mijn gratis online masterclass op 10 juli: ‘Doorbreek de oudste dochter dynamiek, zodat je je vrijer voelt zonder je leven overhoop hoeft te gooien.’

Juist als je denkt dat je geen tijd hebt is het belangrijk dat je jezelf die tijd wel gunt, omdat je dan de handvatten in handen krijgt die je kunnen helpen om wél in beweging te komen. Zo kan je stap voor stap meer vrijheid en ruimte ervaren voor wat voor jou belangrijk is.

Ben je erbij? Meld je dan nu aan via deze link.