Je bent een ondernemer met een succesvol bedrijf of een leider in een organisatie. Je hebt het best goed voor elkaar al zeg je het zelf. Je bent gezond. Thuis loopt het grotendeels op rolletjes. Uit je werk haal je veel energie en voldoening. Tegelijkertijd besef je ook dat dat niet vanzelf gaat. Je werkt er hard voor. Dat vind je ook niet erg want je wilt graag van betekenis zijn. Voor jezelf en de ander.

Maar ondanks dat je het goed voor elkaar hebt, voel je je ook wel eens alleen. Je merkt dat je de laatste jaren een groeispurt hebt gemaakt in je persoonlijke ontwikkeling en mist de aansluiting met de mensen in je directe omgeving. Je merkt dat je je in contact met de ander soms een beetje inhoudt. Je niet helemaal vrij voelt om te delen wat er in je omgaat omdat je merkt dat je omgeving je niet altijd begrijpt. Dat is logisch, maar kan soms ook best alleen voelen.

Herkenbaar?

Dan is het goed om te weten dat je niet de enige oudste dochter bent die dit herkent.

Je bent een oudste dochter als je de eerstgeboren dochter bent in het gezin. Dus ook als je een oudere broer hebt ben je een oudste dochter.

Je plek in het gezin heeft vaak meer invloed op je dan je je bewust bent. Veel oudste dochters kunnen veel verantwoordelijkheid dragen. Ze zijn gewend om hun eigen weg uit te stippelen en kunnen vaak niet zo goed omgaan met autoriteit. Daardoor werken ze vaak op leidinggevende posities in organisaties of beginnen ze voor zichzelf als ondernemer.

Wat maar weinig mensen zich realiseren is dat het ondernemerschap of werken als leider in een organisatie een enorme versneller in je persoonlijke ontwikkeling en je professionele groei is. Je moet wel. Dus leer je keuzes maken. Niet eindeloos wikken en wegen maar knopen doorhakken. Je creëert je eigen vorm en voorwaarden. Je leert iedere dag bij. Dat kan gaan schuren in contact met mensen die je al langer kent. Ze zijn nog steeds belangrijk voor je maar soms merk je dat ze jou en je plannen en ambities niet begrijpen.

Het gevolg daarvan kan zijn dat je je alleen voelt. Je soms zelfs een buitenbeentje voelt.

Hoe fijn zou het zijn om een plek te hebben waar je je niet langer alleen voelt? Tijd, ruimte en aandacht voor jou en in verbinding met gelijkgestemde vrouwen die je begrijpen en snappen waar je mee bezig bent. Waar het niet gek is om ambitieus te zijn, groot te dromen. Met mensen om je heen die je steunen en supporten. Je het niet langer alleen hoeft te doen.

De kans is groot dat je nu denkt: ja, dat lijkt me fijn! En dat je daarna direct denkt: ja, maar daar heb ik nu geen tijd voor.

Uit ervaring van de eerdere groep weet ik dat je de investering in tijd terugverdient doordat je de juiste dingen gaat doen en je je opgeladen en energiek voelt. Je loopt met je eerste heldere stappen de deur uit na de livedagen en ook tijdens het jaar ervaar je steun uit de groep. Hoe waardevol is dat?

Ga je mee op ontdekkingsreis? We gaan op vrijdag 23 april van start en er zijn nog een paar plekken vrij.

Samen met een groep van 8 vrouwen uit verschillende bedrijven en organisaties een jaar lang samen sparren, leren, groeien en ontwikkelen. Tijd, zorg en aandacht voor jou en elkaar. Inspiratie. Opladen en je voeden. Je bent welkom.

Heb je interesse, wil je meer weten of overleggen of het jaarprogramma past bij jou? Neem dan contact met me op. Ik ga graag persoonlijk met je in gesprek.  Ik ben bereikbaar op 06-44562155 of info@aikeborghuis.nl

Meer informatie over het jaarprogramma vind je hier: https://aikeborghuis.nl/bezield-vrouwelijk-leiderschap/