Huisje, boompje, beestje. Ik had alles waar ik van droomde als kind en ik was ongelukkig. Ik had een relatie, een gezin, een goede baan en toch voelde ik me niet goed.

Ik had last van mijn schouders, armen en nek. Ik was moe en prikkelbaar. Voelde me gespannen en had het gevoel dat ik op alle vlakken tekortschoot: ik voelde me schuldig naar mijn werk als ik thuis was of naar mijn gezin als ik op mijn werk was. Ik had alles en toch voelde het leeg. Daar durfde ik het eigenlijk niet over te hebben want ik schaamde me voor dat gevoel: wie was ik om te klagen?

Ik gedroeg me als een struisvogel: ik stak mijn kop in het zand. Als ik het maar negeer of mijn gevoel onderdruk dan is het er niet.

Tot ik vastliep in 2008. Voor de zoveelste keer. Een patroon dat ik op wilskracht en doorzettingsvermogen niet leek te kunnen doorbreken. Pas toen ik met een coach aan de slag ging ontdekte ik dat ik vooral het leven had gebouwd dat ik als meisje voorgespiegeld had gekregen over wat succes is: een huis, een relatie, een gezin en een carrière.

Ik gedroeg me als een struisvogel gedragen uit angst dat ik mijn hele leven overhoop moest gooien en dat ik alles kwijt zou raken wat ik had opgebouwd: ons gezin, ons huis, mijn carrière.

Samen met de coach ontdekte ik dat dit gelukkig niet zo bleek te zijn en dat ik met kleine stapjes al meer energie, plezier, innerlijke rust en voldoening te ervaren. Ik ben nog steeds samen met mijn man, we wonen als gezin nog steeds op dezelfde plek. Het grootste verschil is dat ik nu veel meer in verbinding ben met mezelf en wat voor mij van waarde is. Ik doe wat ik het allerliefste doe en werk met de leukste klanten.

Dit had ik niet ontdekt als ik was blijven struisvogelen en had gedaan of er niets aan de hand was, terwijl ik me van binnen ongelukkig voelde.

Als dit ook jouw beeld van succes is en je voelt je niet blij en tevreden als je het hebt bereikt, dan klopt er misschien gewoon iets niet. Knaagt het aan je en krijg je er de vinger niet precies achter wat er aan de hand is, weet dan dat je welkom bent bij de gratis masterclass ‘Het verborgen leiderschap van oudste dochters onthuld’ op 15 februari aanstaande. Je kunt je hier inschrijven: https://aikeborghuis.nl/masterclass/

Ik beloof je dat ook jij niet je hele leven overhoop hoeft te gooien om je op korte termijn al fijner te voelen. Meer innerlijke rust en voldoening te ervaren.

Zie ik je dan?