Hoe is het vandaag eigenlijk met jou?

Voor veel van ons is dit de laatste werkweek of schoolweek voor de vakantie. Vaak een drukke periode met activiteiten op de school van je kinderen, op het werk en vol sociale activiteiten. Een vraag die je kan helpen in deze hectische tijd is: hoe maak je deze periode zo licht mogelijk voor jezelf?

Wat ik je gun is een ontspannen kerstperiode met tijd en ruimte om te doen waar je van houdt, met de mensen van wie je houdt en waarbij je ook tijd en ruimte hebt voor jezelf en die dingen die jou blij maken.

Dit gaat niet vanzelf. Als je daar niet bewust mee bezig bent dan laat je je leiden door de waan van de dag en wat er op je afkomt. Het is daarom helpend om stil te staan bij het afgelopen jaar. Wat is er allemaal gebeurd? Wat heb ik allemaal gezien en beleefd? Waar ben ik blij mee? Waar ben ik niet blij mee en wat wil ik graag anders?

Om je daarmee te helpen heb ik een reflectiedocument gemaakt dat je helpt om stil te staan bij de vraag: hoe was mijn 2023? Je kunt het hier aanvragen.

Het is fijn om hier echt even de tijd voor te nemen. Zet een lekkere kop thee, koffie of pak een glas water. Zet een muziekje op en zorg dat je niet gestoord kan worden. Pak een pen en papier, haal een paar keer diep adem en ga dan aan de slag met de vragen. De kerstvakantie kan hier een fijn moment voor zijn.

Het terugblikken en reflecteren helpt je om je bewust te worden van wat er al goed gaat in je leven en waar je dankbaar voor bent. Het kan ook zijn dat je ontdekt dat je nog iets los mag laten of nog een goed gesprek te voeren hebt in 2023.

Veel plezier! En mocht je nieuwe inzichten hebben die je met me wilt delen, stuur me gerust een mailtje op info@aikeborghuis.nl.

PS. Volgende week neem ik je mee in een aantal vragen die je jezelf kan stellen om van 2024 jouw fijnste jaar ooit te maken en stil te staan bij waar jij je aandacht op wilt richten in het nieuwe jaar.