Je werk is belangrijk voor je. Het geeft je voldoening om van betekenis te zijn voor jezelf en voor de wereld. Maar al je eerlijk bent neemt het werk wel een (te) groot deel in van je leven in beslag. Niet alleen in uren maar ook in de tijd en ruimte die het van je vraagt in je hoofd.

Tijd, energie en echte aandacht die je eigenlijk in je partner en kinderen zou willen stoppen. In de mensen en dingen die ook belangrijk voor je zijn. Dat schiet er nog weleens bij in doordat je ’s avonds of in het weekend vanuit je grote verantwoordelijkheidsgevoel toch nog even je laptop openklapt om te werken. Je zou dat wel graag anders willen maar het gevoel van nuttig bezig zijn is je met de paplepel ingegoten. En tijd en ruimte voor jezelf? Tja, dat is al helemaal een sluitstuk. Herkenbaar?

Dat is niet zo gek. We hebben vaak geleerd dat van hard werken nog nooit iemand dood is gegaan. Hard werken voelt nuttig en kan makkelijk, want je werk is nooit klaar. Als je niet uitkijkt kan het ook een vlucht zijn. Een vlucht uit je onrustige gevoel.

Een interessante valkuil. Je kunt heel druk zijn, maar met welke dingen? Besteed je je tijd energie eigenlijk wel aan die dingen die echt belangrijk zijn en het verschil maken?

Om dat weer scherp te krijgen zul je dingen anders moeten doen dan je ze tot nu toe hebt gedaan. Je zult tijd en ruimte moeten maken voor jezelf om weer helder te krijgen wat jij nu eigenlijk belangrijk vindt.

Vaak komen bij dat idee alleen al allerlei beren op de weg in je hoofd. Best kans dat er meteen een schuldgevoel in je opkomt, omdat je het gevoel hebt dat je nu al tekortschiet voor je gezin. Laat staan als je tijd aan jezelf zou prioriteren.

Het tegenovergestelde is in de praktijk waar.

Als jij tijd en ruimte voor jezelf neemt, oplaadt en er vervolgens thuis met échte tijd en aandacht kunt zijn, dan geef je je kinderen een fantastisch voorbeeld. Dat het oké is om eerst goed voor jezelf te zorgen in plaats van je aan te passen aan je omgeving.

Je gaat ook merken dat de kwaliteit van de tijd die je thuis bent veel groter is doordat je echt aanwezig bent. En dat gaat het verschil maken. Ook op je werk zal je zien dat dingen makkelijker gaan dan eerst, puur omdat je meer energie hebt en helder hebt welke dingen het verschil maken en die ook doet.

Je mag het jezelf dus gunnen om tijd en ruimte voor jezelf te creëren.

Vind je het lastig om dat voor jezelf te organiseren weet dan dat je ook heel welkom bent bij de jaargroep ‘Bezield vrouwelijk leiderschap vanuit systemisch perspectief’ dat na de zomer start. Als je daar ‘ja’ tegen zegt dan wordt het voor je geregeld. Lekker makkelijk. 🙂

Meer informatie over het jaarprogramma vind je hier: https://aikeborghuis.nl/bezield-vrouwelijk-leiderschap/

Heb je interesse, wil je meer weten of overleggen of het jaarprogramma past bij jou?
Neem dan contact met me op. Ik ga graag persoonlijk met je in gesprek.  Ik ben bereikbaar op 06-44562155 of info@aikeborghuis.nl