Deze week vloog het me even aan. Ik hou van mensen. Maar als introvert vind ik het heerlijk om thuis te zijn. Aan te rommelen, een boek te lezen, te schrijven, iets met mijn handen te maken. Maar deze week lukte dat minder goed. Ik maakte me zorgen, kon mijn aandacht er niet bij houden en wilde eigenlijk maar één ding. Alleen zijn.

Mijn gevoel deed een beetje denken aan die reclame jaren geleden waarbij een strenge docent alle leerlingen één voor één de les uitstuurt: jij eruit, jij eruit, jij eruit. Allemaal eruit!

Om dan vervolgens in haar eentje een chocoladereep op te eten (ik geloof een Raider of Twix, maar zeker weten doe ik het niet ;-)).

Dat lag echt niet aan mijn huisgenoten maar aan mij. Ik snakte naar tijd en ruimte voor mijzelf. Want alleen thuis zijn voelt echt anders dan op je bed in de slaapkamer zitten voor een momentje voor jezelf.

Ik voelde me even heel zielig. Nu is dat soms best even fijn, maar echt helpend is het niet.

Gelukkig mag wandelen nog wel. Dus ik heb mijn schoenen aangetrokken en ben ik alleen naar buiten gegaan. Terwijl ik wandelde voelde ik me rustiger worden, ontspannen.

En herinnerde ik me de quote weer die ik deze week tegenkwam:

‘Je bent niet opgesloten, je bent veilig.’

En ik merkte in mezelf direct een verschuiving in hoe ik me voelde. En omdat die zin mij zo helpt in deze periode wilde ik deze ook met jou delen.

Want er is zoveel wat nog wel kan in deze tijd. Een boek lezen. Een creatief project oppakken. Lekker lang aan tafel zitten en kletsen. Een handgeschreven brief schrijven. Een legpuzzel maken. Een nieuw recept uitproberen. Een film of documentaire (aanrader: Crip Camp op Netflix) kijken waar je jezelf normaal geen tijd voor gunt. Videobellen met familie en vrienden.

Deze periode is ook voor mijn werk en bedrijf enorm leerzaam. Ik werkte al deels online zodat mensen thuis in hun eigen tijd en tempo aan de slag kunnen, maar ook de individuele- en groepscoaching blijkt met wat aanpassingen prima online te kunnen.

Mocht je nu merken dat je vastloopt en je zou een stap willen zetten, weet dan dat ik graag met je meedenk over wat je zou kunnen helpen. Ik ben bereikbaar op info@aikeborghuis.nl of 06-44562155. Bel, mail of app me gerust.