Waarschijnlijk heb je al jong geleerd dat je het zelf moet doen. Dat je zelf verantwoordelijk bent voor de keuzes die je maakt. Niet klagen maar dragen. En dat kun je ook goed. Daarom heb je ook een baan met veel verantwoordelijkheid. En toch kan dat af en toe best pittig zijn.

Als het druk is kan je neiging ook zijn: schouders eronder en gaan: meer actie, nog harder werken. En waar we het eigenlijk liever niet over hebben of willen toegeven: het voelt bij tijd en wijlen ook best alleen en zwaar.

Dat is de rode draad die ik ontdekte toen ik in gesprek ging met vrouwen op sleutelposities in organisaties en met ondernemers met een eigen bedrijf. Je kan je behoorlijk alleen voelen en denken dat je de enige bent. Maar dat is niet waar.

Het gevoel ‘er alleen voor te staan’ is voor heel veel vrouwen herkenbaar. We hebben alleen nooit geleerd het daarover te hebben. We schamen ons er eigenlijk zelfs een beetje voor en drukken het weg onder het mom van: het hoort erbij. We willen sterk zijn. Laten zien dat we het allemaal wel aankunnen. Dat het af en toe best zwaar is laten we niet zien.

Terwijl het zo waardevol is om af en toe eens even met gelijkgestemden te kunnen delen waar je staat, waar je tegenaan loopt. Niet om te klagen maar om je te verbinden met vrouwen op soortgelijke functies en met elkaar te ontdekken, te leren en te lachen waardoor het minder zwaar en alleen voelt en je wél de resultaten bereikt die je wilt.   

Ga jij die gesprekken al aan? En voel je je dan gesteund?

 

PS. Als je antwoord op één van die vragen ‘nee’ is, weet dan dat het ook anders kan. En mag. Ik help je graag door samen met jou en een groep gelijkgestemde vrouwen een jaar lang aan de slag te gaan. Kijk maar eens op deze pagina of het iets voor je is: https://aikeborghuis.nl/bezield-vrouwelijk-leiderschap/

En als je twijfels hebt, dan ga ik natuurlijk graag persoonlijk met je in gesprek. Ik ben bereikbaar op 06-44562155 of info@aikeborghuis.nl. Je bent welkom!