Je bent een oudste dochter en een ervaren ondernemer en je bedrijf loopt goed. Je draait een lekkere omzet, doet wat je goed kan en hebt voldoende klanten. Je staat nu op het punt waar je bij de start van je bedrijf van droomde. Je bent blij met wat je bereikt hebt.

Maar als je heel eerlijk bent…

 • Werk je te hard.
 • Voel je je minder vrij dan je zou willen.
 • Heb je minder tijd en ruimte voor jezelf en je eigen ontwikkeling.
 • Heb je hebt minder oprechte aandacht voor je gezin dan je zou willen.
 • Ben je toe aan een volgende stap in je bedrijf, maar je weet nog niet precies welke.
 • Gun je jezelf geen tijd en ruimte om die volgende stap te bepalen, doordat je steeds in gaten springt die vallen of dreigen te vallen.
 • Geeft je lichaam signalen dat je over je eigen grenzen heen gaat.
 • Voel je je regelmatig best alleen.

Je voelt tegelijkertijd ook:

 • Dat er meer in je zit, dan je nu laat zien.
 • Je tegen een plafond aanhikt en je toe bent aan de volgende groeistap.
 • Je die volgende stap wel wilt zetten, maar onbewust de rem er nog op houdt omdat je denkt dat je dan nog harder moet werken en dat wil je niet.

Je bent niet de enige.

Het grootste risico is dat je het best goed voor elkaar hebt en de urgentie daardoor nog niet zo groot lijkt om ruimte te maken voor het zetten van die volgende stap. Je voelt dat het knaagt en je energie lekt weg. Je voelt je minder vrij. Je sust jezelf in slaap door te denken: straks, als het rustiger is… Maar als je eerlijk bent naar jezelf: is die rust de laatste periode ‘spontaan’ ontstaan? Waarschijnlijk niet.

Je zult iets anders moeten doen dan je nu doet om die volgende groeistap te maken en dat voelt heel dubbel als je al zo druk bent.

Ik druk je even met je neus op de feiten: als jij niets doet, verandert er niets.

Hoe fijn zou het zijn om het jezelf te gunnen om die vrijheid en die ruimte (de reden waarom je ondernemer bent geworden) terug te pakken? Hoe zou het zijn om het een jaar lang niet alleen te doen?

Na de zomer gaat er weer een jaargroep van start voor ervaren ondernemers en leiders op topposities die voelen dat ze toe zijn aan een volgende stap in hun bedrijf en hun leiderschap, maar nog niet zo goed weten welke stap.

Als je voelt: ‘ja, dit wil ik!’ vraag dan een persoonlijk gesprek met me aan waarin we na de zomervakantie kunnen verkennen of het premium jaarprogramma ‘Bezield leiderschap vanuit systemisch perspectief’ aansluit bij jouw ontwikkelingsvraag. Dit gesprek is vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Wat zo fijn is aan deze ontdekkingsreis is dat je voor jezelf organiseert dat je in ieder geval een dag in de maand tijd en ruimte hebt voor jezelf om uit te zoomen, afstand te nemen en te reflecteren. Het is een dag waarop jij niet klaar hoeft te staan voor je klanten en team maar waarop ik zorg voor jou met lekker eten, drinken en meer op een fijne plek.

Met een groep gelijkgestemde vrouwen gaan we op onderzoek uit zodat je het niet alleen hoeft te doen maar van en met elkaar kunt leren. Er is volop ruimte om stil te staan bij jouw eigen vragen en die onderzoeken we vanuit systemisch perspectief waardoor je na die dag weet wat je eerste stap is.

Ook tussen de livedagen door ben ik er voor je om te sparren over je ondernemerschap en leiderschap zodat je weer gaat leven en ondernemen op een manier die bij jou past.

Voel je nu ook: dit wil ik? Vraag dan nu een gesprek met me aan. We gaan met maximaal 8 vrouwen op ontdekkingsreis na de zomer.

Je bent heel welkom!