Persoonlijke VIP-dag

 

In één dag samen met Aike innerlijke rust en helderheid creëren in je leiderschap over je leven en werk.
Je voelt je lichter, vrijer en weet wat je volgende stap is.

Oudste dochters op leiderschapsposities die snel resultaat willen, zonder een uitgebreid programma te volgen, kunnen een persoonlijke VIP-dag bij mij boeken.

Als ondernemer en leider draag je veel verantwoordelijkheid en dat kun je ook goed. Tegelijkertijd kan die eindverantwoordelijkheid ook best zwaar op je schouders drukken.

Hoe zou het zijn als je:

R

Het jezelf zou gunnen dat het een dag mag gaan over jou, jouw dromen en verlangens.

R

Eens stil zou staan bij jou en bij wat voor jou belangrijk en van waarde is in je leven en werk.

R

Het eens niet alleen hoeft te doen, maar dat ik naast je sta om jouw proces te faciliteren.

R

Vanuit innerlijke rust keuzes kunt maken waarin je trouw bent aan jezelf.

R

Weet wat je kunt doen om niet harder te werken maar slimmer te werken.

R

Je eerste stap helder hebt.

R

Je lichter en vrijer voelt als je de deur uitloopt.

Je bent gewend om veel verantwoordelijkheid te dragen en kunt dat ook goed. Met hard werken, doorzettingsvermogen en wilskracht heb je bereikt waar je nu staat dus het heeft je veel gebracht: mooie en minder mooie dingen.

Herken je je in het volgende?

 • Ik werk het hardst van iedereen en toch voelt het alsof het nooit genoeg is.
 • Ik sta altijd ‘aan’ en mijn lijf begint te protesteren.
 • Ik lijk wel een moeder voor mijn teamleden, blijf druk met brandjes blussen en kom niet toe aan mijn eigen werk.
 • Ik ben toe aan de volgende groeistap met mijn bedrijf en ik voel dat ik de handrem erop houdt of dat iets me terugtrekt.
 • In spannende situaties maak ik me kleiner dan ik eigenlijk bent waardoor ik me niet klaar voel voor die volgende stap.
 • Er is ‘gedoe’ in het (familie)bedrijf en ik krijg er de vinger niet achter hoe dat komt.
 • Aan de buitenkant lijk ik succesvol, aan de binnenkant voelt het leeg: is dit het nu? Ik weet wat ik niet meer wil, maar ik weet niet wat ik wel wil en daardoor kom ik niet in beweging.

Weet dat je niet de enige bent. Dit is herkenbaar voor veel oudste dochters.

Ik heb een bloeiend bedrijf dat goed bij me past en zat in een fase waarin ik me verveel. Dus ik was op zoek naar wat voor mij een volgende stap in mijn ontwikkeling was.

De dag met Aike heb ik als fijn en bijzonder effectief ervaren. In één dag had ik helder wat een passende stap was en hoe ik dat ging aanpakken: ik kon een nieuwe richting op kijken.

Aike is een coach die heel snel op jouw lijn zit, die zich soepel op jouw frequentie afstemt. Dat werkt heel fijn. Ga de samenwerking met haar aan, in 1 dag ben je veel wijzer. Bijzonder, die effectiviteit, het snelle resultaat omdat ze met energie werkt.

Carina van Reeven

De kans is groot dat je tot nu toe:

R

Je schouders eronder zette en nog harder ging werken. Je merkt nu ook dat dit niet meer werkt want er zitten niet meer uren in een dag, je bent moe, je hebt minder energie en je lijf geeft signalen dat je het rustiger aan moet doen.

R

Je voelt je regelmatig schuldig naar je kinderen en partner, want doordat je op je werk zoveel van jezelf geeft, ben je thuis niet de leukste versie van jezelf.

R

Je denkt dat het nu niet uitkomt. Ik ben nu te druk. Straks wordt het wel rustiger. Maar als je eerlijk bent: wordt het ooit echt rustiger?

R

Je denkt waarschijnlijk dat je het zelf en alleen moet oplossen. Maar als dat zou lukken had je het al wel opgelost. Je hebt nu eenmaal net als ieder mens je blinde vlekken en je hebt iemand anders nodig die je andere perspectieven laat zien die je zelf nog niet kon zien.

R

Je hebt steeds vaker het gevoel dat je overleeft in plaats van leeft: is dit het nu?

Als je dit herkent dan zit je onbewust vast in de oudste-dochter-dynamiek. Je laat je leiden door je (te) grote verantwoordelijkheidsgevoel en wat anderen van je verwachten en neemt niet je eigen plek in. Je denkt dat je nog harder moet werken als je een volgende stap zet en dat wil je niet meer. Tegelijkertijd wil je ook van betekenis zijn en het verschil maken voor het samenleven op aarde.

Het kan ook anders. Als ik je persoonlijk help wordt dit mogelijk in jouw werk en leven. Je gaat namelijk ontdekken dat het tegenovergestelde waar is van wat je nu denkt.

Je werkt zo hard, omdat je niet op je eigen plek staat.

 

Als jij je bewust bent van de oudste-dochter-dynamiek en je eigen volwassen plek gaat innemen, dan wordt alles makkelijker.

Ik voelde me alleen en zat al tijden te worstelen met een dilemma in mijn bedrijf. Ik had er al eindeloos over nagedacht en kwam er alleen niet uit. Tijdens de VIP-dag met Aike ontdekte ik dat er nog een andere oplossing was die al die tijd voor mijn voeten lag, maar die ik zelf niet kon zien. Ik heb diezelfde week nog de knoop doorgehakt en dat gaf ruimte.

De Persoonlijke VIP-dag is uitsluitend beschikbaar voor… 

 • Ervaren leiders en ondernemers die al mooie successen hebben behaald.
 • Vrouwen die bereid zijn om op een andere manier naar hun vragen en thema’s te kijken.
 • Mensen die coachbaar zijn en de bereidheid hebben om open en eerlijk te zijn. Maskers af.

Klik op de knop hieronder om je persoonlijke gesprek in te plannen.  

De VIP-dag is niet voor je als je:

 • Vooral in je hoofd wilt analyseren wat er aan de hand is.
 • Liever een doekje hebt voor het bloeden maar de oorzaak niet wilt bekijken.
 • Niet bereid bent om te kijken naar je eigen houding en gedrag.

Wat levert een VIP-dag je op?

Hoe zou het voor zijn als:

 • Je niet harder maar slimmer gaat werken en je met minder moeite meer resultaat bereikt.
 • Je ontdekt je dat je alles al in huis hebt om de leiderschapspositie in te nemen zonder dat je in hoeft te leveren op tijd en ruimte voor jezelf en je gezondheid.
 • Je met oprechte tijd en aandacht bij je partner, kinderen en andere dingen die voor jou van waarde zijn bent.
 • Je meer innerlijke rust ervaart en leert vertrouwen op de wijsheid die al in je zit.
 • Je je minder alleen voelt en meer in verbinding bent met jezelf en de wereld om je heen.
 • Je niet langer in de overleefstand zou staan maar het gevoel hebt dat je leeft: meer energie, plezier, innerlijke rust en voldoening.

Wil jij dit ook? Vraag dan nu een persoonlijk gesprek met me aan.

Ik ontmoet je graag!

Hartelijke groet,

Aike Borghuis

Wie is Aike?

Mijn naam is Aike Borghuis en ik werk met oudste dochters op leiderschapsposities in (familie)bedrijven en ervaren ondernemers die gewend zijn het alleen en zelf op te lossen en te hard werken.

Mijn klanten verlangen naar meer innerlijke rust, ruimte en verbinding met zichzelf en hun dierbaren. Als je dat herkend dan ben je hier op de juiste plek. 

Als ik kijk naar mezelf dan heb ik de ontwikkeling doorgemaakt van het braafste meisje van de klas, naar een ondernemer met een succesvol bedrijf. Aan de buitenkant zag het er succesvol uit. Achter de schermen werkte ik veel te hard en voelde ik me helemaal niet zo vrij. Van binnen knaagde het: ik gaf zoveel tijd en energie aan mijn bedrijf dat ikzelf en de mensen van wie ik het meeste hou genoegen moesten nemen met de restjes en dat schuurde. Ik leefde ook niet helemaal voor wat ik mijn klant gun en dat schuurt. 

De reis naar Australië met ons gezin in 2019 was een keerpunt: mijn bedrijf bleek dankzij mijn team prima door te draaien. Na onze reis ben ik ook knopen door gaan hakken: met wie werk ik echt het liefste? Wat doe ik het liefste? Welke impact wil ik maken voor de samenleving als geheel? 

Dit was spannend: ik ben stap voor stap gaan loslaten wat goed werkt en de rekeningen betaalde om ruimte te maken voor dat wat ik voel dat ik echt te doen heb en het liefste doe: oudste dochter op leiderschapsposities en ervaren ondernemers hun eigen plek en ruimte in te laten nemen en de onderstroom zichtbaar te maken waardoor je je eerste stap weer helder hebt. Ik ervaar meer innerlijke rust. Doe de dingen die ik goed kan en werk met de leukste klanten. Ik verdien lekker, voel me vrijer en heb tijd en ruimte voor de dingen die ik ook belangrijk vind. Dat gun ik jou ook.

Ik sta weer stevig op mijn plek als leider ervaar meer innerlijke rust en vertrouwen. De kracht van Aike is dat ze een gelijkwaardig sparringspartner is, je een eerlijke spiegel durft voor te houden, de onderstroom zichtbaar weet te maken met het systemisch werk en er helemaal is voor jou. De VIP-dag is een cadeau voor jezelf en levert zoveel meer op.

Veelgestelde vragen

Onzichtbaar

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hoe ziet een Persoonlijke VIP-dag eruit?

Tijdens een persoonlijk gesprek voorgaande aan de dag hebben we je vraag verhelderd en heb ik een maatwerkprogramma voor jou gemaakt, zodat de dag helemaal aansluit bij je vragen en thema’s.

In je werk als leider en ondernemer ben je vooral gericht op het faciliteren van anderen. Tijdens deze dag sta ik naast je en ben ik er voor jou. We nemen letterlijk afstand van de waan van de dag en zoomen uit zodat je als het ware boven je eigen leven en werk gaat hangen.

Je hebt tijd en ruimte om stil te staan bij jou en je leiderschap in plaats van dat je je laat leiden door de waan van de dag.

Op de dag zelf ontvang ik je om 9.30 uur in Deventer in mijn fijne en lichte trainingslocatie. Het is dicht bij de snelweg en je kunt er gratis parkeren (maar ook met het openbaar vervoer is het goed bereikbaar).

Ik ontvang je met koffie, thee en lekkers en we gaan samen aan de slag met je vragen. Tussen de middag gaan we samen lekker lunchen en ook een fijne wandeling behoort tot de mogelijkheden.

Na de lunch gaan we de verdieping in met je vragen en rond 15.30 uur ronden we de dag samen af. Aan het einde van de dag ervaar je meer innerlijke rust en ruimte en hebt helderheid over je eerste stappen.

Wat levert onze samenwerking op?

Aan het eind van de VIP-dag heb je inzicht in en helderheid over je vraag en weet je wat je eerste stap is. Je ervaart meer innerlijke rust en ruimte.

Na de VIP-dag hebben we nog een afspraak via Zoom, telefoon of in Deventer zodat je door kunt met de inzichten uit de dag en ik je vragen nog kan beantwoorden.

Wanneer is het waardevol om een VIP-dag af te spreken?

Als leider en ondernemer sta je er uiteindelijk toch alleen voor als het erop aankomt.

Tijdens de VIP-dag ben ik er helemaal voor jou. Niets is gek en alles mag er zijn. Vanuit dat vertrouwen kunnen we samenwerken met elkaar zodat jij weer innerlijke rust en ruimte ervaart.

Wat bedoel je met je eigen plek innemen?

Op je eigen volwassen plek in het familiesysteem stroomt de energie door. Als je niet op je eigen plek staat bereik je je resultaten vaak op wilskracht en doorzettingsvermogen. Niet op je eigen plek staan gebeurt uit grote liefde voor het familiesysteem en belemmert je om je eigen keuzes te maken.

Wat is systemisch werk?

Systemisch werken betekent dat ik niet alleen naar jou kijk maar ook naar de systemen, de context, waar je deel van uitmaakt. Dat geeft zicht op wat er nog meer van invloed is.

Een stelregel die ik gebruik: gebeurt iets 1x dan is het een incident, gebeurt iets 2x dan is het toevallig, gebeurt iets 3x dan is het een patroon en dan is het zinvol om je vraag systemisch te onderzoeken. Je stopt het bestrijden van symptomen maar pakt de oorzaak van het probleem aan.

Waarom lichaamsgericht werken?

Veel oudste dochters leven vooral hun hoofd. Als je systemisch en lichaamsgericht werkt krijg je extra informatie. Je weet iets niet alleen, maar ervaart het ook waardoor de inzichten integreren in je lichaam. Je kunt dan ook de stem van je intuïtie beter horen.

Ik ben al zo druk - moet ik dit dan wel willen?

De kans is groot dat je gewend bent om steeds harder te werken. Maar als daar de oplossing had gelegen had je het probleem al opgelost. Je zult iets anders moeten doen dan je gewend bent. Uitzoomen, afstand nemen en vertragen. Dat lijkt nu tijd te kosten maar uit ervaring kan ik je vertellen dat je de tijd en energie die je hierin steekt dubbel en dwars terugverdient omdat je de oorzaak aanpakt in plaats van pleisters voor het bloeden plakt.

Een hele dag lijkt me te intensief

Het voordeel van samen een dag aan de slag zijn is dat we echt de diepte in kunnen. Het is echter ook mogelijk om de VIP-dag op te knippen in 2 dagdelen van 9.00-12.uur of van 14.00-17.00 uur.

Ik wilde een andere stap zetten in mijn werk en ik merkte dat iets me tegenhield waar ik geen grip op kreeg. In het begin was ik streng voor mezelf: ik vond dat ik niet genoeg stappen zette. Achteraf gezien begrijp ik het: ik had eerst innerlijk werk te doen. Niet alleen gericht op werk maar op mijn hele leven. 

Nu weet ik dat ik die stappen wel zette maar dat ze nog niet zichtbaar waren in de buitenwereld voor anderen. Aike’s manier van werken is holistisch en ze voelt haarfijn aan wat er onbewust speelt. Welke behoeftes heb je nu eigenlijk echt? Wat blokkeert je nu nog? Samen krijg je dat ook echt boven tafel waardoor je andere keuzes kunt maken.