Persoonlijke VIP-dag

 

In één dag samen met Aike een doorbraak creëren in je leiderschap over je leven en werk. Meer innerlijke rust, ruimte en helderheid over je eerstvolgende stap.

Oudste dochters op topposities die snel resultaat willen zonder een uitgebreid programma te volgen, kunnen een persoonlijke VIP-dag bij me boeken.

Heb jij ook het gevoel dat er meer in je zit dan er nu uitkomt?

Dat je toe bent aan die volgende stap en tegelijkertijd gefrustreerd raakt omdat je merkt dat je wel druk bent en hard werkt, maar niet de vooruitgang boekt die je graag zou willen?

Herken je je in het volgende:

R

Ik werk het hardst van iedereen en toch voelt het alsof het nooit genoeg is.

R

Ik lijk wel een moeder voor mijn teamleden en kom niet toe aan mijn eigen werk.

R

Ik ben toe aan de volgende stap en ik voel dat ik de handrem erop houdt of dat iets me terugtrekt.

R

Hoe succesvol ik ook ben, ik blijf op zoek naar de goedkeuring van mijn vader en moeder.

R

In spannende situaties maak ik me kleiner dan ik eigenlijk bent waardoor ik me niet klaar voel voor die volgende stap.

R

Er is ‘gedoe’ in de organisatie en ik krijg er de vinger niet achter hoe dat komt.

R

Ik ervaar een groeiplafond in mijn bedrijf en ik lijk het niet te kunnen doorbreken.

R

Ik neem steeds genoegen met zoethoudertjes, maar wat wil ik nu eigenlijk zelf en hoe zet ik die volgende stap?

R

Ik weet wat ik niet meer wil, maar ik weet niet wat ik wél wil en daardoor kom ik niet in beweging.

Weet dat je niet de enige bent. Dit is herkenbaar voor veel oudste dochters. 

Je bent gewend om veel verantwoordelijkheid te dragen en kunt dat ook goed. Met hard werken, doorzettingsvermogen en wilskracht heb je bereikt waar je nu staat dus het heeft je veel gebracht. Aan de buitenkant lijk je het prima voor elkaar te hebben maar van binnen knaagt het: is dit het nu? Dat gevoel mag er eigenlijk niet zijn, want je hebt het toch goed voor elkaar? Je weet wel dat je het anders wilt, maar hoe pak je dat aan?

De kans is groot dat je tot nu toe:

R

Je schouders eronder zette en nog harder ging werken. Je merkt nu ook dat dit niet meer werkt want er zitten niet meer uren in een dag. Sterker nog: je loopt het risico om in een burn-out te belanden en dan ben je nog verder van huis.

R

Je voelt je regelmatig schuldig naar je kinderen en partner, want doordat je op je werk zoveel van jezelf geeft, ben je thuis niet de leukste versie van jezelf.

R

Je denkt dat het nu niet uitkomt. Ik ben nu te druk. Straks wordt het wel rustiger. Maar als je eerlijk bent: wordt het ooit echt rustiger?

R

Je denkt waarschijnlijk dat je het zelf en alleen moet oplossen. Maar als dat zou lukken had je het al wel opgelost. Je hebt nu eenmaal net als ieder mens je blinde vlekken en je hebt iemand anders nodig die je andere perspectieven laat zien die je zelf nog niet kon zien.

R

Je hebt steeds vaker het gevoel dat je overleeft in plaats van leeft: is dit het nu?

Als je dit herkent dan zit je onbewust vast in de oudste-dochter-dynamiek. Je laat je leiden door je (te) grote verantwoordelijkheidsgevoel en wat anderen van je verwachten en neemt niet je eigen plek in. Je denkt dat je nog harder moet werken als je een volgende stap zet en dat wil je niet meer. Tegelijkertijd wil je ook van betekenis zijn en het verschil maken voor het samenleven op aarde.

Het kan ook anders. Als ik je persoonlijk help wordt dit mogelijk in jouw werk en leven. Je gaat namelijk ontdekken dat het tegenovergestelde waar is van wat je nu denkt.

Je werkt zo hard, omdat je niet op je eigen plek staat.

 

Als jij je bewust bent van de oudste-dochter-dynamiek en je eigen volwassen plek gaat innemen, dan wordt alles makkelijker.

Vorig jaar heb ik een rot jaar gehad met veel verliezen. Ik merkte dat ik daardoor behoefte had om mijn leven meer inhoud te geven. Ik wilde iets gaan doen waar ik weer voldoening uithaalde. Mijn leven meer “zin geven”, helemaal nadat ik van dichtbij heb meegemaakt hoe kort het leven kan zijn. Dat was het moment waarop ik in gesprek kwam met Aike.

Aike heeft me enorm geholpen middels gesprekken en opstellingen om op alle vragen die ik omtrent het verlies van dat jaar had, “antwoorden” te krijgen en tot meer inzichten te komen over wat ik wilde gaan doen. Dat heeft me heel veel rust gegeven. Aike kan ook erg goed door de juiste vragen te stellen je laten inzien dat er een groot verschil zit in wat je doet en zegt en wat je eigenlijk diep van binnen zou willen. Ze heeft me een spiegel gegeven voor mijn eigen gedrag.

Het prettige aan onze gesprekken was dat we geen schemaatje afliepen maar elke keer keken wat er op dat moment speelde en waar ik dus behoefte aan had. Daardoor kon ik na elk gesprek echt verder. Erg prettig was dat we veel gesprekken wandelend hebben gedaan. Lekker in de buitenlucht, dan krijg je weer hele andere gesprekken dan op de bank.

Ondertussen had ik een vrij goed beeld van wat ik wilde maar had er nog geen concrete invulling aan kunnen geven totdat ik benaderd werd door iemand. Of ik samen met haar een eigen bedrijf wilde opstarten. Aike was de eerste die ik gebeld heb. Je goed betaalde baan opzeggen en een VOF opstarten met voorlopig geen inkomen is best een stap en dat wilde ik wel overdacht doen, maar me niet laten leiden door de beren op de weg. Door diverse opstellingen hebben we alle mogelijkheden bekeken en onderzocht en eigenlijk kwamen we elke keer tot dezelfde conclusie: DOEN!

Aike heeft me net dat zetje (zelf)vertrouwen gegeven om ook echt aan dit avontuur te beginnen en alles op te geven. Nu een half jaar later heb ik nog geen moment spijt van mijn beslissing en kan ik echt zeggen dat ik enorm veel aan Aike heb gehad in die periode. Dankjewel Aike, zonder jou was ik nu niet zo ver gekomen!

Martine Tempels

De Persoonlijke VIP-dag is uitsluitend beschikbaar voor… 

 • Ervaren leiders en ondernemers die al mooie successen hebben behaald.
 • Vrouwen die bereid zijn om op een andere manier naar hun vragen en thema’s te kijken.
 • Mensen die coachbaar zijn en de bereidheid hebben om open en eerlijk te zijn. Maskers af.

Klik op de knop hieronder om je persoonlijke gesprek in te plannen.  

De VIP-dag is niet voor je als je:

 • Vooral in je hoofd wilt analyseren wat er aan de hand is.
 • Liever een doekje hebt voor het bloeden maar de oorzaak niet wilt bekijken.
 • Niet bereid bent om te kijken naar je eigen houding en gedrag.

Wat levert een VIP-dag je op?

Hoe zou het voor zijn als:

 • Je ontdekt je dat je alles al in huis hebt om de leiderschapspositie in te nemen zonder dat je in hoeft te leveren op tijd en ruimte voor jezelf en je gezondheid.
 • Je met oprechte tijd en aandacht bij je partner, kinderen en andere dingen die voor jou van waarde zijn bent.
 • Je niet harder maar slimmer gaat werken en je met minder moeite meer resultaat bereikt.
 • Je meer innerlijke rust ervaart en leert vertrouwen op de wijsheid die al in je zit.
 • Je je minder alleen voelt en meer in verbinding bent met jezelf en de wereld om je heen.
 • Je niet langer in de overleefstand zou staan maar het gevoel hebt dat je leeft: meer energie, plezier en voldoening.

Wil jij dit ook? Vraag dan nu een persoonlijk gesprek met me aan. 

Ik ontmoet je graag!

Hartelijke groet,

Aike Borghuis

Wie is Aike?

Mijn naam is Aike Borghuis en ik werk met oudste dochters op leiderschapsposities en ervaren ondernemers die gewend zijn het alleen en zelf op te lossen en te hard werken.

Mijn klanten verlangen naar meer innerlijke rust, ruimte en verbinding met zichzelf en hun dierbaren. Als je dat herkend dan ben je hier op de juiste plek. 

Als ik kijk naar mezelf dan heb ik de ontwikkeling doorgemaakt van het braafste meisje van de klas, naar een ondernemer met een succesvol bedrijf. Aan de buitenkant zag het er succesvol uit. Achter de schermen werkte ik veel te hard en voelde ik me helemaal niet zo vrij. Van binnen knaagde het: ik gaf zoveel tijd en energie aan mijn bedrijf dat ikzelf en de mensen van wie ik het meeste hou genoegen moesten nemen met de restjes en dat schuurde. Ik leefde ook niet helemaal voor wat ik mijn klant gun en dat schuurt. 

De reis naar Australië met ons gezin in 2019 was een keerpunt: mijn bedrijf bleek dankzij mijn team prima door te draaien. Na onze reis ben ik ook knopen door gaan hakken: met wie werk ik echt het liefste? Wat doe ik het liefste? Welke impact wil ik maken voor de samenleving als geheel? 

Dit was spannend: ik ben stap voor stap gaan loslaten wat goed werkt en de rekeningen betaalde om ruimte te maken voor dat wat ik voel dat ik echt te doen heb en het liefste doe: oudste dochter op leiderschapsposities en ervaren ondernemers hun eigen plek en ruimte in te laten nemen en de onderstroom zichtbaar te maken waardoor je je eerste stap weer helder hebt. Ik ervaar meer innerlijke rust. Doe de dingen die ik goed kan en werk met de leukste klanten. Ik verdien lekker, voel me vrijer en heb tijd en ruimte voor de dingen die ik ook belangrijk vind. Dat gun ik jou ook.

Aike heeft me de juiste handvatten meegegeven om mijn pad verder te ontdekken. De leidraad over kernwaarden als kompas voor mijn keuzes zal me enorm helpen om dichtbij mezelf te blijven! Dankjewel voor deze mooie inzichten!

Marije Duenk

Veelgestelde vragen

Onzichtbaar

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hoe ziet een Persoonlijke VIP-dag eruit?

Tijdens een persoonlijk gesprek voorgaande aan de dag hebben we je vraag verhelderd en heb ik een maatwerkprogramma voor jou gemaakt, zodat de dag helemaal aansluit bij je vragen en thema’s.

In je werk als leider en ondernemer ben je vooral gericht op het faciliteren van anderen. Tijdens deze dag ben ik er om jouw proces te faciliteren. We nemen letterlijk afstand van de waan van de dag en zoomen uit zodat je als het ware boven je eigen leven en werk gaat hangen.

Je hebt tijd en ruimte om stil te staan bij jou en je leiderschap in plaats van dat je je laat leiden door de waan van de dag.

Op de dag zelf ontvang ik je om 9.30 uur in Deventer in mijn fijne en lichte trainingslocatie. Het is dicht bij de snelweg en je kunt er gratis parkeren (maar ook met het openbaar vervoer is het goed bereikbaar).

Ik ontvang je met koffie, thee en lekkers en we gaan samen aan de slag met je vragen. Tussen de middag gaan we samen lekker lunchen en ook een fijne wandeling behoort tot de mogelijkheden.

Na de lunch gaan we de verdieping in met je vragen en rond 15.30 uur ronden we de dag samen af. Aan het einde van de dag ervaar je meer innerlijke rust en ruimte en hebt helderheid over je eerste stappen.

Wat levert onze samenwerking op?

Aan het eind van de VIP-dag heb je inzicht in en helderheid over je vraag en weet je wat je eerste stap is. Je ervaart meer innerlijke rust en ruimte.

Na de VIP-dag hebben we nog een afspraak via Zoom, telefoon of in Deventer zodat je door kunt met de inzichten uit de dag en ik je vragen nog kan beantwoorden.

Wanneer is het waardevol om een VIP-dag af te spreken?

Als leider en ondernemer sta je er uiteindelijk toch alleen voor als het erop aankomt.

Tijdens de VIP-dag ben ik er helemaal voor jou. Niets is gek en alles mag er zijn. Vanuit dat vertrouwen kunnen we samenwerken met elkaar zodat jij weer innerlijke rust en ruimte ervaart.

Wat bedoel je met je eigen plek innemen?

Op je eigen volwassen plek in het familiesysteem stroomt de energie door. Als je niet op je eigen plek staat bereik je je resultaten vaak op wilskracht en doorzettingsvermogen. Niet op je eigen plek staan gebeurt uit grote liefde voor het familiesysteem en belemmert je om je eigen keuzes te maken.

Wat is systemisch werk?

Systemisch werken betekent dat ik niet alleen naar jou kijk maar ook naar de systemen, de context, waar je deel van uitmaakt. Dat geeft zicht op wat er nog meer van invloed is.

Een stelregel die ik gebruik: gebeurt iets 1x dan is het een incident, gebeurt iets 2x dan is het toevallig, gebeurt iets 3x dan is het een patroon en dan is het zinvol om je vraag systemisch te onderzoeken. Je stopt het bestrijden van symptomen maar pakt de oorzaak van het probleem aan.

Waarom lichaamsgericht werken?

Veel oudste dochters leven vooral hun hoofd. Als je systemisch en lichaamsgericht werkt krijg je extra informatie. Je weet iets niet alleen, maar ervaart het ook waardoor de inzichten integreren in je lichaam. Je kunt dan ook de stem van je intuïtie beter horen.

Ik ben al zo druk - moet ik dit dan wel willen?

De kans is groot dat je gewend bent om steeds harder te werken. Maar als daar de oplossing had gelegen had je het probleem al opgelost. Je zult iets anders moeten doen dan je gewend bent. Uitzoomen, afstand nemen en vertragen. Dat lijkt nu tijd te kosten maar uit ervaring kan ik je vertellen dat je de tijd en energie die je hierin steekt dubbel en dwars terugverdient omdat je de oorzaak aanpakt in plaats van pleisters voor het bloeden plakt.

Ik wilde een andere stap zetten in mijn werk en ik merkte dat iets me tegenhield waar ik geen grip op kreeg. In het begin was ik streng voor mezelf: ik vond dat ik niet genoeg stappen zette. Achteraf gezien begrijp ik het: ik had eerst innerlijk werk te doen. Niet alleen gericht op werk maar op mijn hele leven. 

Nu weet ik dat ik die stappen wel zette maar dat ze nog niet zichtbaar waren in de buitenwereld voor anderen. Aike’s manier van werken is holistisch en ze voelt haarfijn aan wat er onbewust speelt. Welke behoeftes heb je nu eigenlijk echt? Wat blokkeert je nu nog? Samen krijg je dat ook echt boven tafel waardoor je andere keuzes kunt maken.