Het is weekend. Ik ben vrij. Een hele lege dag ligt voor me. Niets moet en alles mag.
Wat een fijn voortuitzicht!

Mijn dag verloopt als volgt. Ik ga op de bank zitten met een boek maar leg deze al snel weer weg. Ik kan me niet concentreren. Ik pak mijn telefoon en scroll door Instagram. Dat levert ook niets op behalve een wat ontevreden gevoel. Als ik niet uitkijk vergelijk ik de buitenkant van een ander met mijn binnenkant. Wat ben ik toch een huismus. Vervolgens betrap ik mezelf erop dat ik aan het opruimen en schoonmaken ben in huis. Altijd fijn als je boel weer aan kant is. Als ik op de klok kijk zie ik dat het al ruim in de middag is.

Ik ervaar nog steeds onrust in mijn lijf. Ik weet nog steeds niet zo goed wat ik zal gaan doen. Ik drentel wat door het huis. Ook niet fijn door mijn huisgenoten die mijn onrust voelen. Niet veel later betrap ik mezelf achter mijn laptop waar ik toch nog even wat werkmail afhandel en daarna werk aan een project waar ik mee bezig ben. Dat voelt goed en nuttig.

Als ik heel eerlijk naar mezelf ben dan zie ik wat ik doe: ik vlucht in mijn werk om mijn onrust niet te voelen. Werk ligt er namelijk altijd. Er is altijd wel iets nuttigs te doen. Helemaal na een drukke week vind ik het lastig om af te schakelen. Als ik aanrommel of aanlummel dan komt mijn innerlijke rechter vaak even om de hoek kijken. Mijn valkuil is dat ik dan aan het werk ga om dat niet te horen niet te voelen. Dat lijkt handig, maar is het niet.

In mijn eentje is het lastig om dit patroon van in mijn werk schieten te doorbreken.
Werk heeft een enorme aantrekkingskracht op mij. Het raakt mijn verantwoordelijkheidsgevoel. Mijn plichtsbesef. Het gevoel van nuttig zijn. “Ik doe dus ik besta.”

De valkuil van in je werk schieten zie en hoor ik meer om me heen. En in je eentje dit patroon doorbreken kan best ingewikkeld zijn. Vaak kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Maar als je het niet organiseert voor jezelf gebeurt het niet.

Voel je dat je klaar bent om hier hulp bij te vragen en te ontvangen? Dan is het jaarprogramma Bezield vrouwelijk leiderschap vanuit systemisch perspectief bedoeld voor jou.

We gaan na de zomervakantie een jaar lang met maximaal 8 gelijkgestemde vrouwen op reis. Iedere maand een dag de tijd en ruimte om uit de waan van de dag te stappen. Om op adem te komen. Te reflecteren. Waar het mag gaan om jou en die dingen die voor jou belangrijk zijn. Waarin je leert systemisch naar je eigen leven en werk te kijken waardoor je minder hard en meer vanuit je hart kan werken. Na die dag kun je opgeladen je weekend in waardoor het makkelijker is om je ook echt vrijer te voelen.

Meer informatie over het jaarprogramma vind je hier: https://aikeborghuis.nl/bezield-vrouwelijk-leiderschap/

Heb je interesse, wil je meer weten of overleggen of het jaarprogramma past bij jou?
Neem dan contact met me op. Ik ga graag persoonlijk met je in gesprek.  Ik ben bereikbaar op 06-44562155 of info@aikeborghuis.nl