Podcast

Een mooie metafoor

Een mooie metafoor

Onlangs luisterde ik een podcast van Brene Brown en Oprah Winfrey waarin Brené een metafoor gebruikte voor je ziel. Die raakte me en daarom deel ik heb met je in deze podcast.Je kunt De oudste dochter podcast ook beluisteren op je favoriete podcast-platform,...

Lees meer
Samen zijn en je alleen voelen

Samen zijn en je alleen voelen

Niet is zo vervelend dan samen zijn en je alleen voelen. Dat overkwam me deze kerstvakantie. Vaak ligt het niet aan de anderen maar spiegelen ze wat er in jou leeft. Je kunt De oudste dochter podcast ook beluisteren op je favoriete podcast-platform, bijvoorbeeld op...

Lees meer
Vakantieverwachtingen?

Vakantieverwachtingen?

Veel oudste dochters waren toe aan de kerstvakantie. Even niets moeten. Lummelen.  Op social media zagen de plaatjes er behoorlijk ideaal uit. Als jij thuis in je huispak op de bank zat en je niet zo blij voelde kun je je best een loser voelen. Of medelijden met...

Lees meer
Verstoppertje spelen voor oudste dochters

Verstoppertje spelen voor oudste dochters

In deze podcast deel ik met je hoe oudste dochters verstoppertje kunnen spelen en daardoor niet doen wat ze eigenlijk te doen hebben of datgene wat ze zouden willen doen. In deze podcast neem ik je mee in 6 verstopstrategieen die veel oudste dochters zullen...

Lees meer
Je aanpassen aan je ouders

Je aanpassen aan je ouders

Met jouw komst is een gezin geboren. Met jouw komst werden je ouders ouders. In deze podcast deel ik met je hoe het komt dat jij al van jongs af aan gericht bent op je ouders. Luister je mee? Je kunt De oudste dochter podcast ook beluisteren op je favoriete...

Lees meer
Amalia

Amalia

Prinses Amalia werd op 7 december 18 jaar. Deze vakantie las ik het boek Amalia, geschreven voor Claudia de Breij. Het is traditie dat rond de achttiende verjaardag van de troonopvolger een boek uitkomt . Dat is de leeftijd dat ze in theorie koningin kan worden en dan...

Lees meer
Waarom goede voornemens niet werken

Waarom goede voornemens niet werken

Maak jij ook weleens goede voornemens? Om vervolgens eind januari te ontdekken dat je goede voornemens als sneeuw voor de zon zijn verdwenen? In deze podcast leg ik je uit hoe dat komt en wat wel werkt. Veel luisterplezier!  Wil je het in 2022 echt anders doen en heb...

Lees meer
Wat is jouw jaarwoord voor 2022?

Wat is jouw jaarwoord voor 2022?

Sinds een paar jaar heb ik een 'jaarwoord'. Het 'jaarwoord' is het antwoord op hoe ik me wil voelen in 2022. Dat brengt me ieder jaar veel omdat ik geloof dat wat je echt wilt zit in kleine acties op dagelijkse basis. In deze podcast leg ik je uit hoe ik dat voor mij...

Lees meer
Stoppen met alcohol

Stoppen met alcohol

December is vaak de periode om stil te staan bij het afgelopen jaar, los te laten wat je niet meer dient en alvast vooruit te kijken naar wat jij volgend jaar graag zou willen. In 2017 heb ik besloten om het drinken van alcohol los te laten. Waarom ik dat deed en wat...

Lees meer
Hoe heb je 2021 ervaren? Inclusief reflectievragen

Hoe heb je 2021 ervaren? Inclusief reflectievragen

We zijn alweer bijna aan het einde gekomen van 2021. En wat een jaar was. Toen ik zelf terug ging blikken dacht ik: er is eigenlijk niet zo veel gebeurd. Tot ik eens wat dieper het jaar indook en er nieuwe inzichten en dingen die ik beleefd heb weer een glimlach op...

Lees meer
Een kerstgedachte…

Een kerstgedachte…

We willen allemaal hetzelfde...alleen de manier waarop is anders.Je kunt De oudste dochter podcast ook beluisteren op je favoriete podcast-platform, bijvoorbeeld op Spotify of Apple Podcasts.

Lees meer
Wat wil ik nu eigenlijk?

Wat wil ik nu eigenlijk?

Oudste dochters zijn harde werkers en beschikken over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dat in combinatie met zorgzaamheid voor anderen maakt dat ze vaak wel voelen dat er iets knaagt of schuurt maar dat ze vaak niet weten waar ze moeten beginnen en daardoor door...

Lees meer

Ben je een oudste dochter en kun je wel wat inspiratie gebruiken?

Wekelijks deel ik een blog en/of podcast met een nieuw inzicht, inspiratie of een mijmervraag. Even een momentje om stil te staan bij jezelf.

Heb je daar geen zin meer in? Dan meld je je gewoon weer af.

We gaan vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer info bekijk je de privacyverklaring.