In de zomer van 2021 ben ik De oudste dochter podcast begonnen. Gewoon omdat ik voelde dat ik daar oudste dochters mee zou kunnen inspireren en ik zin had in een creatief project.

Om me voor te bereiden heb ik een waardevolle training gevolgd bij Mirjam Hegger en toch begon ik steeds maar niet en daar baalde ik van. Ik had de lat te hoog gelegd en daardoor deed ik niets.

Ik bedacht me toen: hoe kan ik het maken van de podcast zo licht mogelijk maken voor mezelf? En zo ben ik begonnen. Met mijn telefoon met dasspeldmicrofoontje.

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en staan er meer dan 150 korte afleveringen online.

Het afgelopen jaar kwam ik zoveel oudste dochters met een inspirerend verhaal tegen dat ik dacht: die verhalen mogen gedeeld worden! Ik ben met ze in gesprek gegaan en het resultaat is een reeks met mooie gesprekken die de komende periode online komen.

Je kunt nu al luisteren naar:

  • Het gesprek met Ninke van der Leck tijdens mijn feest op 6 september 2022 (link).
  • In gesprek met Lisette Schuitemaker, schrijver, spreker, investeerder en auteur van het boek Het oudste dochter effect. (aflevering 1 en aflevering 2)
  • In gesprek met Angelique Nijhof, directeur van Installatiebedrijf Nijhof over hoe ze het familiebedrijf leidt op haar eigen wijze en wat ze doet om het geheel te versterken (link).

Als je deze gesprekken interessant vindt abonneer je dan op de podcast. Dan krijg je een berichtje als er een nieuwe aflevering online staat.

Mag ik je ook vragen om me te helpen? Je zou me enorm helpen door de podcast te beoordelen met sterren of door een review achter te laten. Dit helpt om de podcast beter gevonden te laten worden door andere oudste dochters. Doorsturen naar andere mensen die interesse hebben mag natuurlijk ook!

Dank je wel alvast voor je hulp en veel luisterplezier!

PS. Heb je nog niet eerder een podcast geluisterd? Dan kun je via je telefoon een podcast app downloaden. De podcast is ook te beluisteren via Spotify via deze link. Als je geen aflevering wilt missen klik je op ‘volgen’.