Maak van je To-do lijst je Tadaa-lijst

De laatste weken zie ik veel mensen die druk zijn en veel in hun hoofd zitten. De vakanties staan voor de deur. En ook privé is er veel te doen. Op school van je kinderen. Op je werk. Ook alle borrels, feestjes, verjaardagen lijken in die laatste weken...

Lees meer

Waarom verlangens je soms verlammen

Ik vind het heerlijk om weg te dromen. Zo heb ik onze Australië-reis van aankomende zomer al tientallen keren gemaakt in mijn hoofd. Ik zie ons met de camper langs de kust rijden. Vanuit de camper de zee induiken voor een frisse duik. Schelpen...

Lees meer

Het is nu nog niet de juiste tijd

Hoe vaak heb ik wel niet tegen mezelf gezegd: het zou wel fijn zijn als… Of: hoe zou het zijn om… Om die zin vervolgens van tafel te vegen door te zeggen: Ja, maar het is nu nog niet het juiste moment. Ik heb het mezelf heel erg vaak horen...

Lees meer

Hoe word ik een blije ondernemer?

Als ik naar mezelf kijk was ik in het begin van mijn ondernemerschap een duizend-dingen-doekje. Ik vond alles leuk, wilde iedereen helpen en was zo eager om mijn bedrijf te laten slagen dat ik in talloze ‘startersfouten’ ben getrapt. Ik heb...

Lees meer

Heb jij de balans al opgemaakt?

We zijn alweer bijna halverwege het jaar. En wat vliegt de tijd! Zelf maak ik regelmatig de balans op om te kijken hoe het met mij en mijn bedrijf is. Ik kijk terug naar wat ik al gedaan en bereikt heb en ik kijk vooruit naar mijn plannen voor...

Lees meer

Een heerlijk productief dagje. Of toch niet?

Al een tijd ben ik aan het experimenteren hoe mijn ideale week eruit ziet. Want als ondernemer ben ik baas over mijn eigen agenda. Dat klinkt fijn. En dat is het ook. Want daardoor kan ik een aantal dagen per week thuis zijn na schooltijd bij...

Lees meer

Waarom alleen zijn zo belangrijk is

Wanneer ben jij voor het laatst echt alleen geweest?Tijd om alleen te zijn met je eigen gedachten, gevoelens en die dingen te doen die jij wilt doen? Ik vind het heerlijk om samen te zijn met andere mensen.Maar een paar jaar geleden kwam ik erachter dat ik...

Lees meer

Waarom het advies Volg je passie een rotadvies is

Deze week luisterde ik de Supersoul conversation podcast waarin Oprah Winfrey Elizabeth Gilbert interviewt. Wat me raakte aan het interview is dat Elizabeth haar visie ter discussie stelt - datgene waar ze jaren in heeft geloofd en over heeft gesproken -...

Lees meer

Hoe krijg je die innerlijke onrust weg?

Als je dingen anders gaat doen dan je gewend bent dan levert dat eerst vaak een boel innerlijke onrust op. En dat vinden we meestal niet fijn. Ik in ieder geval niet.Jarenlang was mijn neiging om vooral weg te gaan bij de onrust en in de actie te...

Lees meer

De saboteur in camouflagekleding

Anne (*) en ik zitten samen op een terras. De zon schijnt. Een groot glas verse muntthee in onze handen. We kijken naar de mensen die voorbijlopen en fietsen. De één rustig slenterend en om zich heen kijkend. De ander loopt stevig door. Anne vertelt over alle ballen...

Lees meer

Voel jij je ook weleens een elastiekje?

Carnaval op school. We wonen boven de rivieren en zelf begrijp ik het feest niet zo goed. Maar onze jongste dochter zit in groep 8 en viert voor de laatste keer carnaval op school. Waar ze normaal het liefst in legerkleding of joggingbroek met...

Lees meer

Wat is jouw plek?

Ontdek hoe je jouw plek inneemt zodat je je vrij en blij voelt