Mijn droom komt uit!

Mijn droom komt uit! In 1997 woonde ik - ik was toen 17 - een jaar in Australië. Het was een bijzonder jaar in alle opzichten. Het jaar heeft me gevormd, zowel positief als negatief en ik ben er volwassen geworden. Een groot deel van die tijd woonde ik bij een...

Lees meer

Waarom je juist wel moet wandelen als je te druk bent

Waarom je juist wel moet wandelen als je te druk bent Manlief vraagt of ik mee ga wandelen. Ik heb geen zin en trek alle excuses uit de kast: ik ben moe. Ik ben nog druk. Ik heb geen zin. Het is te koud. Het is te nat. Het is te donker. Ik heb mijn excuuskoffer open...

Lees meer

Ik ontplof. Zij ontploft. Wij ontploffen

Ik ontplof. Zijn ontploft. Wij ontploffen.  Ik ben iets later thuis uit mijn werk dan ik van plan was. In tegenstelling tot een jaar geleden hoef ik niet meer strak om 14.00 uur bij school te staan want onze dochters zijn oud genoeg om zelf naar huis te fietsen. Als...

Lees meer

Geen zin in je werk?

Geen zin in je werk?De kerstvakantie ligt al weer een paar weken achter ons. Misschien was je vrij. Of heb je doorgewerkt. Hoe dan ook: het is een periode waarin het tempo vertraagt. De meeste mensen zijn meer vrij. Sportclubs en verenigingen liggen stil. Het is vaak...

Lees meer

Hoe doorbreek jij een patroon?

Hoe doorbreek jij een patroon?Een appje: 'Aike, weet jij hoe lang het duurt voordat je een patroon kunt doorbreken?'Ik denk even na. Want deze vraag heeft voor mij meerdere lagen.Wat is een patroon eigenlijk?Als ik de wikipedia erop nasla:Een patroon bestaat uit een...

Lees meer

Goede voornemens werken niet

Goede voornemens werken nietAllereerst: een gelukkig nieuwjaar! Ben jij het nieuwe jaar goed begonnen?Ik wel. Fris en helder. En ik heb er weer zin in. Dit jaar staat ook voor mij in het teken van nog meer plezier maken. Klinkt goed toch?En heb jij nog goede...

Lees meer

Hoe wil jij je voelen?

Hoe wil jij je voelen?   De volgende vragen zijn je vast weleens gesteld: Wat doe je?  Wat wil je doen? Wat wil je bereiken? Waar verlang je naar? Vooral de vraag: ‘Waar verlang je naar?’ is een lastig vraag om te beantwoorden voor mijzelf en veel van mijn...

Lees meer

Kun jij makkelijk hulp aannemen?

Kun jij makkelijk hulp aannemen?Ik hoor het mezelf zeggen: ‘dat hoeft niet hoor, dat kan ik best zelf even doen.’Een uur later zit ik nog steeds worstelend achter m’n laptop. Zwaar gefrustreerd.  Want de techniek achter mijn website kan ik wel, maar kost me teveel...

Lees meer

Het leven stond even stil…

Het leven staat even stil…Op 14 oktober 2017 stond ons leven ineens stil. Die dag kreeg ik van mama een telefoontje: het is niet goed met papa. Je moet nu komen. Die dag bleek onze lieve, handige en sportieve papa van het ene op het andere moment (hij had net 24...

Lees meer

Op heterdaad betrapt! 3 lessen

Zoek de boef. Op heterdaad betrapt.Mijn intuïtie liegt nietIk voel dat er iets niet klopt. Ik hoor een klik achter het huis en geluid aan de zijkant van het huis. Ik kijk op. Vanuit mijn ooghoek zie ik een man voor het huis langs fietsen…op MIJN fiets.Ik spring op,...

Lees meer

Wat is jouw plek?

Ontdek hoe je jouw plek inneemt zodat je je vrij en blij voelt

Share This