Wie is Aike?

 

Wat wil je later worden als je groot bent?
Die vraag vermijd ik al van jongs af aan. Ik weet het namelijk niet. Ook na de middelbare school heb ik geen idee wat ik wil.
Mijn studiekeus stel ik uit: ik vertrek op mijn 17evoor een jaar naar Australië. Daar zal ik het vast ontdekken…

Keuzestress!
Eenmaal weer in Nederland weet ik het nog steeds niet. Stress! Ik kies zo breed en veilig mogelijk: Facility Management.
Een ‘verstandige’ keuze: dan heb je in ieder geval altijd kans op een baan.


Eenmaal aan het werk: verschillende banen.

Ik vind veel dingen leuk en begin iedere keer vol enthousiasme aan een nieuwe baan. Ik werk hard en ben een betrokken en loyale medewerker. Ik zoek mijn eigen grenzen op én ga er regelmatig overheen. De weekenden heb ik nodig om bij te komen. Ik krijg er steeds meer moeite mee dat anderen me vertellen wat ik moet doen. Ik wissel regelmatig van baan, maak logische vervolgstappen en mijn carrière zit in de lift, maar ik merk ook dat ik mijn eigen belemmerende patronen gewoon met me meeneem als ik de context verander. 


Ik negeer de signalen van mijn lijf.
In 2005 en 2007 word ik moeder van twee dochters. Geweldig! Maar ik worstel steeds vaker met een schuldgevoel. Heb het gevoel dat ik het nergens echt goed doe. Thuis niet. En op het werk niet. Ik reageer prikkelbaar tegen de mensen die me het meest dierbaar zijn.

Hoe succesvol het plaatje er aan de buitenkant ook uit ziet: ik ben niet gelukkig. Ik voel me leeg van binnen. 

In 2008 neem ik het besluit: Zo wil ik het niet meer!
Ik weet wel wat ik niet meer wil. Maar wat ik eigenlijk wel wil? Geen idee…


Mijn ontdekkingsreis begint.
Ik schakel de hulp in van een coach. Ik ontdek dat ik worstel met het aangepaste-meisje-effect: van jongs af aan heb ik me aangepast aan wat ik dacht wat van me verwacht werd. Thuis. Op school. Dan werd ik gezien en gehoord. Dan hoorde ik erbij. Mijn hoofd draaide overuren maar luisteren naar de signalen van mijn lichaam, gevoel of intuïtie? Dat heb ik nooit geleerd.

Een doorbraak.
Ik volg workshops, cursussen en opleidingen om me weer te verbinden met mijn gevoel. Tijdens een workshop opstellingen zak ik ineens uit mijn hoofd in mijn gevoel en vallen allerlei puzzelstukjes op zijn plek. Ik voel: dit is een ontbrekend puzzelstukje. Ik voel me zoveel lichter dat ik de deur uitloop en een paar weken later start in de opleiding. Ik heb mijn passie gevonden! Ik ken geen enkele andere manier die zo snel helder maakt wat er nu echt speelt. Hier wil ik meer mee! 

Start van mijn eigen bedrijf.
Mijn passie voor systemisch werk (opstellingen) kan ik niet kwijt in mijn baan in loondienst. Dus in 2012 start ik mijn eigen bedrijf naast mijn baan in loondienst. Ik help mensen hun eigen plek in te nemen en te vertrouwen op hun intuïtie, zodat je leeft en werkt op een manier waarop je trouw bent aan jezelf.

Mijn motto: Neem je eigen plek in en leef!

‘Wie nergens bij wil horen, kan stralend zijn eigen plek innemen.
Als je dat doet, geef je anderen de ruimte hetzelfde te doen.
Al was het maar omdat je hun plek niet bezet houdt.’


Ondernemen kun je leren.

Als ik begin met ondernemen ben ik een 1000-dingen-doekje. Ik bied allerlei diensten aan voor wie maar wil. Ik wil en kan iedereen wel helpen. En dat werkt dus niet. Ik loop vast en merk dat ik het eigenlijk niet zo leuk meer vindt. Ik ben weer aan het ploeteren geslagen. Terwijl ik in mijn vakopleidingen duizenden euro’s heb geïnvesteerd, betrap ik mezelf op de beperkende overtuiging dat ik ondernemen maar gewoon moet kunnen. Ik besluit te investeren in ondernemerscoaching. En dat verandert alles! 

Ik help ondernemende professionals, ondernemers en leiders om te leven en werken op een manier waarop ze trouw zijn aan zichzelf. Ik heb ervaren en dat de sleutel daarvoor ligt in weer leren vertrouwen op je innerlijk weten, je intuïtie en van daaruit de wereld in te gaan. 

Wat voor mij heel belangrijk is, is dat ik zuiver wil ondernemen. Dus zonder marketing trucjes waar ik buikpijn van krijg. Dat is een zoektocht geweest maar inmiddels heb ik ontdekt hoe ik ook mijn diensten kan aanbieden op een manier die voor mijn klant en mij kloppen. Klanten weten mij steeds beter te vinden en ik werk samen met de leukste en fijnste klanten. Werk wat ik niet goed kan besteed ik uit. En ik kan er lekker van leven.


De blije ondernemer.

En dat is niet onopgemerkt gebleven. Ik word steeds vaker benaderd: ‘Aike, kun je mij ook leren hoe ik een winstgevend bedrijf kan opbouwen dat past bij mij?’ En zo ontstond De blije ondernemer: een stap voor stap methode waarin ik je help om een bedrijf op te bouwen dat past bij wie jij in de kern bent.


Ik help je graag.

Denk je nu terwijl je dit leest… Ik wil ook leven en werken op een manier waarop ik trouw ben aan mijzelf? Meer energie, plezier, innerlijke rust en voldoening? En heb je vragen of wil je overleggen wat ik voor je kan doen? Dan kun je contact met me opnemen.
Je kunt me mailen op: info@aikeborghuis.nl of bellen: 06-44562155.

Ik help je graag!

 

Wat wil je verder van me weten?


Mijn vaste ritueel…
Wat ik nu al bijna 4 jaar doe is opstaan als iedereen in huis nog slaapt. Die tijd alleen ’s ochtends is heel belangrijk voor mij. Door de week lukt dat eigenlijk altijd. Dan schrijf ik mijn ochtendpagina’s (geïnspireerd op de morning pages van Julia Cameron), schrijf in mijn logboek van Mayawijsheid en bepaal mijn focus voor de dag. Ik rond dit ritueel vaak af door een inzichtkaart voor de dag te trekken. De dag in stilte beginnen daar word ik blij van. Als ik me in vakanties of weekenden wat onrustig voel van binnen heb ik vaak minder tijd alleen doorgebracht. Als ik de routine weer oppak voel ik me vaak al snel weer beter. 


Mijn tic… 
is dat ik dol ben op mooie opschrijfboekjes. Ik heb een hele stapel. De meeste schrijf ik niet helemaal vol. Dan schrijven ze toch niet zo lekker. Of is de cursus of training afgelopen. De enige uitzondering daarop zijn mijn ochtendpagina-boekjes. Die schrijf ik wel helemaal vol. 

Verder ben ik …
– een mensenmens én ben ik ook graag alleen.
– een boekenwurm én ga ik graag naar het filmhuis.
– graag buiten in beweging én kan ik genieten van thuis zijn met brandende kaarsen, verse bloemen en de houtkachel aan.
– dol op diepgaande gesprekken én zoek ik graag de stilte en rust op in de sauna.
– iedere dag aan het creëren: iets aan het maken met mijn handen zoals een haakproject of aan het schrijven.
– een huismus: een dag thuis zonder plannen vind ik heerlijk én op zoek naar vrijheid en avontuur:zoals onze Australië-reis dit jaar.

Hartelijke groet,

Aike Borghuis

Klanten over Aike

‘Aike is meelevend en invoelend. Iemand die zorgt en ziet wat een ander nodig heeft.’

Liesbeth Rombouts

‘Aike is een mooi mens, betrokken, warm en deskundig. Ze kan goed bij de groep aansluiten en vanuit daar haar programma vormgeven en mensen begeleiden. Ze geeft veel persoonlijke aandacht en gaat zorgvuldig te werk. Aike is puur en authentiek. Je bent bij haar in vertrouwde handen!’

Angela Monincx

‘Aike heeft een open en toegankelijke houding wat het voor mij ontzettend veilig heeft gemaakt. Door haar ontspannen en persoonlijke aanpak zorgt ze voor een snelle verbinding met de rest van de groep (voor mij allemaal vreemden). Aike is een ontspannen coach die inspeelt op de behoefte van de groep met de kennis uit haar rugzak. Alles mag er zijn. Ze geeft je daadwerkelijk de ruimte om je eigen plek in te nemen.’

Lucie Rijpstra

‘Ik vind Aike een kei in haar vak. Als Aike opstellingen begeleid dan staat ze in haar kracht. Ze werkt vanuit een diepe rust. Ze is open, betrouwbaar en werkt heel respectvol en intuïtief. Ze geeft mensen de ruimte in de opstelling. Het is een heel subtiel samenspel tussen mensen in de opstelling en Aike als begeleider waardoor nieuw perspectief op de vraag ontstaat.’ 

Ingrid Kramer

‘De kracht van Aike is om bepaalde dingen te laten ontstaan, daar neemt ze de tijd voor. Het heeft mij verwondert hoe ze er voor weet te zorgen dat mensen een stap verder komen op hun levenspad. Ik ben dankbaar dat ik deze avonden mee mag maken.’

Anne Middelveld

Wil jij je eigen plek innemen?

Ontdek hoe jij je eigen plek kan innemen zodat jij je vrij en blij voelt