Zelf ben ik niet actief op TikTok. Dat is een bewuste keuze: door Managementboek.nl is er ooit een kort filmpje op TikTok geplaatst met een fragment uit een gesprek met mij. Dit fragment is volledig uit zijn context is getrokken en leverde zulke negatieve reacties op over wie ik ben als mens, dat ik niet meer wilde te kijken. Een vorm van zelfbescherming.

Toch zijn er een aantal posts over oudste dochters op Tik Tok die viraal gaan.

Die filmpjes hebben er zelfs toe geleid dat er een artikel is verschenen in Trouw. Wat me dan blij maakt is dat ik van allerlei kanten getipt wordt over het artikel. Dank jullie wel daarvoor!

Op social media wordt regelmatig gesproken over ‘Een oudste dochter syndroom’. Daar wil ik zelf graag van weg blijven, want dan lijkt het alsof je als oudste dochter ergens last van hebt. Iets waar je geen invloed op hebt. Dat is niet het geval.

Wat mijn intentie is, is om oudste dochters bewust te maken van de oudste dochter dynamiek. Die kan ontstaan in het familiesysteem waarin je geboren bent. Door je daar bewust van te zijn en te weten wat je kunt doen om de oudste dochter dynamiek te doorbreken, kun je je vrijer voelen.  Zonder dat je je hele leven overhoop hoeft te gooien.

Wat daarvoor nodig is ontdek je in de gratis online masterclass: ‘Doorbreek de oudste dochter dynamiek’. Doe je mee? Inschrijven kan via deze link.