Ik help leiders en professionals met een ideaal hoe ze steviger hun eigen plek kunnen innemen en zo met minder moeite het geheel kunnen versterken.

Herken je dit?

 • Je bent een leider of professional en doet je werk met hart en ziel.
 • Je hebt een heldere visie en weet waarom je doet wat je doet.
 • Je wil je bezig houden met de hoofdlijnen en het versterken van het geheel.
 • Je energie lekt weg, je voelt dat er iets speelt maar krijgt er de vinger niet achter.
 • Je wil plezier, energie en voldoening ervaren als je aan het eind van de dag terugkijkt op je werk.
 • Je kunt je werk maar moeilijk loslaten, je hoofd blijft maar malen en ergens knaagt het.
 • Je vindt je werk belangrijk maar wil ook tijd, ruimte en energie overhouden voor de belangrijke dingen buiten je werk.
 • Je wil met aandacht bij de mensen zijn. Thuis en op je werk. 

Maar in de praktijk zien je dagen er zo uit:

 

 • Je agenda zit vol, je houdt veel ballen in de lucht en je voelt je geleefd door je agenda.
 • Je werkt hard. Je voelt je betrokken, loyaal en verantwoordelijk voor je werk.
 • Je voelt je alleen. Je hebt behoefte aan een sparringspartner over je eigen leiderschap en de koers voor je team en de organisatie.
 • Je haalt de laatste tijd minder voldoening uit je werk en vraagt je af: is dit het nu?
 • Je voelt dat er iets speelt en je kan er de vinger niet achter krijgen wat er onbewust speelt.
 • Thuis ben je prikkelbaar en hebt minder aandacht voor de mensen van wie je het meeste houdt.
 • Je zorgt voor iedereen. Hoe fijn zou het zijn als er eens voor jou gezorgd wordt.
 • Je weet dat het anders moet en kan wel wat hulp gebruiken. 

 

Hoe kan ik jou helpen? 

Persoonlijke ontwikkeling en professionele groei versterken elkaar.

Te druk. Geen tijd. Straks, als het rustiger is. Herkenbaar? Je hebt een volle agenda en je bent druk. Dat begrijp ik.
En toch gaat het je helpen als je jezelf de tijd en de ruimte gunt om daar even helemaal uit te stappen en letterlijk afstand te nemen van de hectiek waar je dagelijks middenin zit.

Want als je afstand neemt zul je merken dat je ineens een ander perspectief krijg op je leven en werk. Wat is er nu echt belangrijk? Waar blijf je brandjes aan het blussen en pak je de oorzaak nog niet aan? 

De tijd en energie die je nu investeert verdien je snel terug als je je energielekken hebt gedicht en weer echt op je eigen plek staat. 

Als we samenwerken is dat echt maatwerk. Afgestemd op wie jij bent en waar je graag een oplossing voor wilt gaan we samen aan de slag op een fijne plek. Met alle tijd, ruimte en aandacht voor jou.

Als je de deur uitloopt is je batterij meer opgeladen, heb je helderheid en kun je aan de slag met mogelijkheden en oplossingen die je eerder nog niet zag. Hoe waardevol is dat?

 

Mijn diensten:

 • Een VIP-dag waarbij ik je in de watten leg én we samen helderheid creëren voor de situatie waar je nu nog middenin zit. Echt maatwerk dus. Aan het einde van de dag loop je met energie, nieuwe inzichten en helderheid over je eerstvolgende stap de deur uit.
 • Een exclusief coachingsprogramma waarbij ik tijdelijk en intensief een periode met je meeloop zodat jij stap-voor-stap weer leeft en leiding geeft op een manier die jou zin geeft. Meer plezier, energie en impact hebt met minder moeite en de je koers weer helder hebt.
 • Als de energie weglekt en de oorzaak is onduidelijk en de gebruikelijke aanpak werkt niet, dan werk ik graag met opstellingen.
  Ik ken geen andere manier van werken die zo snel helder maakt wat er in de onderstroom speelt. Vanuit dat inzicht is de eerste stap helder. Wil je hier meer over weten klik dan hier.

Wil je kennismaken en kijken of ik je kan helpen?

Je bent welkom! Ik leer je graag beter kennen om te kijken of en hoe ik je kan helpen. In een persoonlijk adviesgesprek kijk ik met je mee waar je nu staat, waar je graag naartoe wilt en wat er voor nodig is om dat te bereiken. Als ik denk dat ik je kan helpen zal ik je ook vertellen hoe. Dit gesprek is vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Heb je nog vragen of wil je een persoonlijk adviesgesprek met me aanvragen? Bel me dan op 06-44562155 of mail me op info@aikeborghuis.nl. Ik help je graag.

Hartelijke groet,

Aike Borghuis

 

Als ik ergens voor ga doe ik dat voor meer dan 100%. Ik maak graag het onmogelijke mogelijk. Maar dat gaat als je niet uitkijkt ten kostte van jezelf. Ik had behoefte aan een coachprogramma, waarbij ik dichter bij mijzelf kon komen. Mijn gevoel, mijn drijfveren, waarom ik de dingen doe die ik doe. En hoe het ook anders kan.

En vooral geen coachingsprogramma waarbij ik heerlijk in mijn hoofd moet gaan om vervolgens weer gewoon in de waan van de dag de dingen te doen zoals ik ze altijd doe.

De gesprekken gecombineerd met de opstellingen hebben mij inzicht gegeven in verschillende perspectieven van een situatie waarin ik was vastgelopen. Hoe ik mijzelf voelde, hoe anderen in die situatie zich voelden en mij ervaarden. En wat er gebeurde als ik me daarin ging bewegen. Dit gaf enorm veel inzicht om stappen vooruit te zetten, waarbij ik mijzelf niet wegcijferde. Sterker nog, juist veel krachtiger en zelfbewuster tevoorschijn kwam.

Het traject heeft mij enorm geholpen dichter bij mijzelf te komen. Meer vanuit mijn gevoel te mogen acteren. Te luisteren naar mijzelf. En mijzelf meer te waarderen in plaats van te bekritiseren wat er allemaal anders en beter kan. En niet te vergeten, de typische verantwoordelijkheden en effecten van de oudste dochter zijn, te zien en begrijpen.

Aike is eerlijk, zorgzaam, gedreven en wil graag haar kennis en ervaring delen om anderen verder te brengen. Vanuit haar kracht van het doen van opstellingen blijft ze vernieuwende vormen vinden om zoveel mogelijk mensen verder te helpen. 

Als je echt resultaat wilt, ga dan niet naar een cursus waar je de zoveelste mooie theorieën krijgt en je uiteindelijk niet weet hoe dat toe te passen in de praktijk. Maar investeer in dichter bij jezelf te komen. Stappen te zetten vanuit je goede gevoel, je innerlijke drijfveren. Je eigen kracht te voelen.

Mireille Kinket

We hebben Aike als teamcoach ingeschakeld omdat er veel ziekte was in het team. Iedereen liep op z’n tenen. We hadden het idee dat we aan het verzuipen waren. Onderling werd veel over elkaar gekletst. Feedback geven aan elkaar gebeurde niet. Het traject is zinvol en leerzaam geweest. We geven sneller en makkelijker feedback aan elkaar. De lijnen met de moederorganisatie zijn weer helder. De teamleden zijn beter in staat om duidelijke grenzen aan te geven. De balans werk en privé is beter geworden. Dit houdt het team ook gezonder. Tijdens het traject is onderling veel uitgesproken waardoor de sfeer weer een stuk prettiger is. Op de langere termijn zal dit de samenwerking verbeteren en de teamsfeer beter maken. Als we dit traject niet hadden gedaan zouden waarschijnlijk nog meer mensen ziek zijn geworden. We zouden nog verder weggedreven zijn van de moederorganisatie. Aike straalt rust uit. Ze kan goed luisteren naar anderen en zonder oordelen goede tips geven. Ze straalt vertrouwen uit en komt haar afspraken na. Ze laat mensen altijd in hun waarde. Ze weet een sfeer neer te zetten waarin mensen zich veilig voelen en zich daardoor ook durven laten zien. Dat maakt haar een betrouwbare coach.

Femmieke Hetebrij, Frionzorg

Ik heb Aike ingeschakeld in de voorbereiding van een teamdag. De onderlinge samenwerking in het team ondersteuning verliep stroef en ik kreeg er de vinger niet achter wat er nu speelde. In de opstelling werd duidelijk dat ik als teammanager gericht was op de onderlinge samenwerking in het team, terwijl de teamleden vooral gericht waren en zich verbonden voelden met de teams die zij ondersteunden.
De onderlinge verbinding was wel duidelijk zichtbaar en voelbaar op de vakinhoud. Dit gaf mij het inzicht dat ik de verbinding vooral moet zoeken op de inhoud van het vak en niet op de onderlinge samenwerking. Dit heeft geleidt tot een andere invulling van de teamdag die daardoor veel meer aansloot bij de behoeften van de teamleden. Een waardevol inzicht!

Teammanager gemeente

Manager gemeente