Neem je eigen plek en ruimte in


Opstellingen

 

Speciaal voor jou als je worstelt met een thema of vraag
en er de vinger niet achter krijgt wat er onbewust speelt.

 

Je vraag opstellen bied je de mogelijkheid om van een afstand naar de situatie te kijken waar je eerst nog middenin zat. Je krijgt een andere kijk en perspectief op je vraag. Onbewuste patronen worden ineens zichtbaar. En dat geeft je de mogelijkheid om weer in beweging te komen.

Deze manier van coaching onderscheidt zich van andere coachingsmethodes doordat we niet alleen kijken naar jou als individu maar ook kijken naar de context waar jij onderdeel van uitmaakt. Door zo te kijken kan je zicht krijgen op de echte oorzaak van iets waar je misschien al een tijd lang tegenaan loopt. 

Je vraag opstellen bied je de mogelijkheid om van een afstand naar de situatie te kijken waar je eerst nog middenin zat. Je krijgt een andere kijk en perspectief op je vraag. Onbewuste patronen worden ineens zichtbaar. En dat geeft je de mogelijkheid om weer in beweging te komen.

Voorbeelden van vragen waar op persoonlijk, relatie-, familie of werkgebied waar je geen grip op krijgt zoals:

 • Hoe komt het dat jij steeds over je eigen grenzen heen gaat, zowel thuis als op je werk?
 • Hoe komt het dat het je niet lukt om succesvol te zijn in je werk en leven?
 • Hoe komt het dat je steeds ‘gedoe’ ontstaat in het contact met mijn partner/vader/moeder/broer/zus/leidinggevende?
 • Het gaat niet goed met mijn zoon of dochter. Wat kan ik doen om hem/haar te helpen?
 • Hoe komt het dat je je niet vrij voelt om keuzes te maken waarin je trouw bent aan jezelf?

Je bent welkom met je vraag. 

Je kunt je via deze knop aanmelden voor een opstelling. De investering voor een individuele opstelling is 150 euro inclusief btw.

 

Agenda

De workshops zijn gepland op:

 • Zaterdag 2 februari van 10.00-13.00 uur
 • Zaterdag 2 maart van 10.00-13.00 uur
 • Dinsdagavond 19 maart 19.00-22.00 uur
 • Zaterdag 6 april van 10.00-13.00 uur
 • Dinsdagavond 16 april 19.00-22.00 uur
 • Zaterdag 11 mei van 10.00-13.00 uur
 • Dinsdagavond 21 mei 19.00-22.00 uur
 • Zaterdag 8 juni 10.00-13.00 uur
 • Dinsdagavond 25 juni 19.00-22.00 uur
 • Zaterdag 6 juli van 10.00-13.00 uur

Je bent welkom!

Per workshopdagdeel kunnen drie vragen worden opgesteld. Heb je een vraag die je wilt onderzoeken?

Je kunt je via deze knop aanmelden voor een workshop. De investering voor een individuele opstelling is 150 euro inclusief btw.

Hoe gaat een workshop opstellingen in zijn werk?

Een kwartier voor de start van de workshop ben je welkom. Koffie, thee en lekkers staan dan voor je klaar.

Omdat ik alle deelnemers voldoende aandacht wil kunnen geven en veiligheid belangrijk vindt zijn er maximaal 10 mensen bij een workshop aanwezig.

Aan het begin van de workshop zal ik uitleggen hoe de workshop zal verlopen en ik zal wat achtergronden uitleggen.
Als er vragen zijn dan sta ik daar altijd voor open. 

Daarna nodig ik een van de mensen met een vraag uit om naast me te komen zitten en om hun vraag te verhelderen. Je hoeft je vraag niet exact te kunnen verwoorden. Een ‘gevoel’ is vaak voldoende om mee te kunnen werken. Samen verhelderen we je vraag nog wat meer en op basis van je vraag, nodig ik mensen uit die aanwezig zijn om in jouw vraag te staan.  

We maken je vraag daardoor beeldend en ruimtelijk door mensen een plek in de ruimte te geven. Dit geeft jou de mogelijkheid om van een afstand naar de vraag te kijken waar je eerst nog middenin zat. Zo krijg je een ander perspectief op je vraag. Als begeleider kan ik de mensen ook uitvragen wat ze ervaren op verschillende plekken en interventies doen. Op een later moment zal ik jou zelf ook uitnodigen in de opstelling.

Het neerzetten van een opstelling geeft vaak nieuwe inzichten en mogelijkheden om een nieuwe of andere stap te zetten. Wat deelnemers vaak ervaren is dat er een last van hun schouders af valt en dat er meer innerlijke rust ontstaat om je eigen plek en ruimte in te nemen zodat je vrijer bent om keuzes te maken waarin je trouw bent aan jezelf. 

 

 

‘De workshop was van onschatbare waarde voor mij en nog steeds. Door de opstelling heb ik daadwerkelijk mijn eigen plek in kunnen nemen. Ik ervaar meer rust en vertrouwen in mijzelf. De workshop zelf was leerzaam, inspirerend en gaf veel inzicht. En was ontspannen en fijn met gelijkgestemden. Een paar weken na de dag begon ik echt een verandering op te merken in mijn doen en laten. Ik voel dat ik steeds steviger mijn eigen plek en ruimte in kan nemen. Dat gun ik anderen ook, dus als jij je eigen plek en ruimte in wilt nemen ga naar Aike!’

Lucie Rijpstra

‘Ik had weleens gehoord van opstellingen maar wist er niet het fijne van. Ik was er wel in geïnteresseerd en nieuwsgierig naar. Ik liep al een tijdje rond met een vraag. Ik voelde dat er iets aan de hand is, maar ik kreeg er de vinger niet achter wat er speelde. Waar ik eerder in een tunnelvisie vast zat, heeft de opstelling me zicht gegeven op nieuwe invalshoeken waardoor ik dingen anders kan doen. De opstelling heeft heel veel innerlijke rust opgeleverd. Thema’s die eerder echt zwaar voelden worden lichter. En als je aan ene radartje draait lijken de andere radartjes ook in beweging te komen. Je gaat anders kijken en je anders gedragen en dat doet ook iets met hoe andere mensen op jou reageren. Hoe het precies werkt weet ik niet. Ik zie het niet, ik voel het alleen en ik merk dat het werkt.’

‘Ik vind Aike een kei in haar vak. Als Aike opstellingen begeleid dan staat ze in haar kracht. Ze werkt vanuit een diepe rust. Ze is open, betrouwbaar en werkt heel respectvol en intuïtief. Ze geeft mensen de ruimte in de opstelling. Het is een heel subtiel samenspel tussen mensen in de opstelling en Aike als begeleider waardoor nieuw perspectief op de vraag ontstaat.’ 

Ingrid Kramer

‘Ik ken Aike al wat langer en wist dat zij opstellingen begeleid. Ik had er al wat meer over opstellingen gehoord en ik vroeg me van te voren af of ik dit wel zou kunnen. Ga ik het goed doen, wat zijn de verwachtingen? En ook nog met andere mensen, ik weet niet of ik mij daar goed of veilig bij voel.

De opstellingenavonden waren voor mij een verademing. In het begin erg onwennig, wie zijn die mensen? Heb ik daar een “klik” mee? Na een beetje de kat uit de boom gekeken te hebben begonnen we. Eerst met een geleide meditatie. Daarna voelde ik mij een stuk rustiger en kon mij makkelijker open stellen. Mijn onrust en onzekerheid maakte plaats voor interesse en nieuwsgierigheid. Na meerdere opstellingen meegemaakt te hebben merkte ik dat ik enthousiast werd. De onzekerheid verdween steeds meer en ik begon enthousiast te worden omdat ik zag wat het met mij deed en ook met anderen.

Wat de avonden opstellingen mij heeft opgeleverd is dat ik iedere keer als ik weer naar huis reed rust ervaarde. Maar bovenal inzicht in patronen bij mijzelf maar ook bij anderen. Door zelf deel te nemen aan opstellingen voel je letterlijk hoe sterk patronen kunnen zijn. Maar ook hoe mooi het is als die patronen zichtbaar en voelbaar veranderen.

Ik zou de opstellingenavond aanraden voor een ieder die regelmatig denkt: waarom overkomt mij dit nou? Of ik loop iedere keer weer tegen hetzelfde “probleem” aan. Het is ook een aanrader om eens een opstellingsavond bij te wonen. Een concrete vraag kan helpen, maar ook al heb je die niet dan kan je hier prima bij aanwezig zijn. Veel patronen zijn universeel en door deze bij andere te zien help je uiteindelijk jezelf ook weer verder.

Wat zo fijn was aan de avonden is dat niemand een oordeel heeft, de sfeer is open, gemoedelijk en veilig.’

Anne Middelveld

Wil je overleggen of een opstelling je jou kunnen helpen? Bel me dan even op 06- 44 56 21 55 of mail me op info@aikeborghuis.nl.

Weet je het al zeker? Meld je dan aan via deze knop. De investering is 150 euro inclusief btw. Je krijgt dan na betaling toegang tot mijn agenda zodat je een workshopdatum kunt plannen in mijn agenda op een moment dat het jou uitkomt. 

  Je bent welkom!