Workshops

opstellingen

Door de Corona-maatregelen kunnen de live workshops helaas niet doorgaan.  

Juist in deze periode kunnen patronen waar je in vastloopt extra zichtbaar worden. 

Weet dat ik je online en op korte termijn kan helpen met het begeleiden van een individuele opstelling over vraag zodat er helderheid, en ruimte ontstaat.

Bel me gerust op 06-44562155 of mail me via info@aikeborghuis.nl om je vraag en de mogelijkheden samen te verkennen, of boek hieronder meteen je afspraak in mijn agenda. Je bent welkom! 

Neem je eigen plek en ruimte in


Opstellingen workshop

 

Speciaal voor jou als je worstelt met een thema of vraag
en er de vinger niet achter krijgt wat er onbewust speelt.

Je vraag opstellen in deze workshop biedt jou de mogelijkheid om van een afstand naar de situatie te kijken waar je eerst nog middenin zat. Je krijgt een andere kijk en perspectief op je vraag. Onbewuste patronen worden ineens zichtbaar. En dat geeft je de mogelijkheid om weer in beweging te komen.

Deze manier van coaching onderscheidt zich van andere coachingsmethodes doordat we niet alleen bezig zijn met jou als individu maar ook kijken naar de context waar jij onderdeel van uitmaakt. Door zo te kijken krijg je zicht op de echte oorzaak van iets waar je misschien al een tijd lang tegenaan loopt.

Voorbeelden van vragen op persoonlijk, relatie-, familie of werkgebied:

  • Hoe komt het dat ik steeds over mijn eigen grenzen heen ga, zowel thuis als op je werk?
  • Hoe komt het dat het me niet lukt om succesvol te zijn in mijn werk en leven?
  • Hoe komt het dat er steeds ‘gedoe’ ontstaat in het contact met mijn partner/vader/moeder/broer/zus/leidinggevende?
  • Het gaat niet goed met mijn zoon of dochter. Wat kan ik doen om hem/haar te helpen?
  • Hoe komt het dat ik me niet vrij voel om keuzes te maken waarin ik trouw bent aan mezelf?

Je bent welkom met je vraag!

Aanmelden

De opstellingen workshops vinden plaats in Businesspoint (Ruimte 1.07), op de Zutphenseweg 55, 7418 AH in Deventer

De investering in deelname aan een workshop is 150 euro inclusief btw.

Je kunt je hieronder aanmelden door op de knop te klikken van de datum waarop je mee wilt doen.
Als je betaald hebt ontvang je daarna de praktische informatie in je mail.

Heb je nog vragen of wil je overleggen? Mail me dan op info@aikeborghuis.nl of bel of app me op 06-44562155.

Er zijn momenteel in verband met het Coronavirus geen live groepsopstellingen gepland. Je kunt wel terecht voor een individuele opstelling. Schrijf je daarvoor in via de knop hiernaast, of neem contact met me op als je eerst wat meer informatie wilt. Je bent welkom! 🙂

Hoe gaat een workshop opstellingen in zijn werk?

Een kwartier voor de start van de workshop ben je welkom. Koffie, thee en lekkers staan dan voor je klaar.

Omdat ik alle deelnemers voldoende aandacht wil kunnen geven en veiligheid belangrijk vind zijn er maximaal 10 mensen bij een workshop aanwezig.

Aan het begin van de workshop zal ik uitleggen hoe de workshop zal verlopen en ik ga wat achtergrondinformatie geven. 

Daarna nodig ik een van de mensen met een vraag uit om naast me te komen zitten en om hun vraag te verhelderen. Je hoeft je vraag niet exact te kunnen verwoorden. Een ‘gevoel’ is vaak voldoende om mee te kunnen werken. Samen verhelderen we je vraag nog wat meer en op basis daarvan, nodig ik mensen uit die aanwezig zijn om in jouw vraag te staan.  

We maken je vraag daardoor beeldend en ruimtelijk: door mensen een plek in de ruimte te geven. Dit geeft jou de mogelijkheid om van een afstand naar je vraag te kijken waar je eerst nog middenin zat. Zo krijg je een ander perspectief op je vraag. Als begeleider kan ik de mensen ook uitvragen wat ze ervaren op verschillende plekken en interventies doen. Op een later moment zal ik jou zelf ook uitnodigen in de opstelling.

Het neerzetten van een opstelling geeft vaak nieuwe inzichten en mogelijkheden om een nieuwe of andere stap te zetten. Wat deelnemers regelmatig ervaren is dat er een last van hun schouders af valt en dat er meer innerlijke rust ontstaat om je eigen plek en ruimte in te nemen zodat je vrijer bent om keuzes te maken waarin je trouw bent aan jezelf. 

Je hebt van die vragen waar je wel eens mee rond of tegenaan loopt. Soms is zo’n vraag heel helder, soms is het een onbestemd gevoel. Het is zo bijzonder wat er allemaal duidelijk wordt bij een opstellingen workshop.

Of je nu een heel duidelijke eigen vraag hebt of een keer meedoet als representant om een opstelling te ervaren, Aike begeleidt het proces heel liefdevol, met alle aandacht en grote betrokkenheid.

Helemaal geen zweverig gedoe. Het laat dingen zien zoals ze zijn, zodat je weer opgeruimd verder kunt.

Echt een aanrader!

Henriette Visser

De workshop was van onschatbare waarde voor mij en nog steeds. Door de opstelling heb ik daadwerkelijk mijn eigen plek in kunnen nemen. Ik ervaar meer rust en vertrouwen in mijzelf. De workshop zelf was leerzaam, inspirerend en gaf veel inzicht. En was ontspannen en fijn met gelijkgestemden.

Een paar weken na de dag begon ik echt een verandering op te merken in mijn doen en laten. Ik voel dat ik steeds steviger mijn eigen plek en ruimte in kan nemen. Dat gun ik anderen ook, dus als jij je eigen plek en ruimte in wilt nemen ga naar Aike!

Lucie Rijpstra

Ik had weleens gehoord van opstellingen maar wist er niet het fijne van. Ik was er wel in geïnteresseerd en nieuwsgierig naar. Ik liep al een tijdje rond met een vraag. Ik voelde dat er iets aan de hand is, maar ik kreeg er de vinger niet achter wat er speelde. Waar ik eerder in een tunnelvisie vast zat, heeft de opstelling me zicht gegeven op nieuwe invalshoeken waardoor ik dingen anders kan doen. De opstelling heeft heel veel innerlijke rust opgeleverd. Thema’s die eerder echt zwaar voelden worden lichter. En als je aan ene radartje draait lijken de andere radartjes ook in beweging te komen. Je gaat anders kijken en je anders gedragen en dat doet ook iets met hoe andere mensen op jou reageren. Hoe het precies werkt weet ik niet. Ik zie het niet, ik voel het alleen en ik merk dat het werkt.’

‘Ik vind Aike een kei in haar vak. Als Aike opstellingen begeleid dan staat ze in haar kracht. Ze werkt vanuit een diepe rust. Ze is open, betrouwbaar en werkt heel respectvol en intuïtief. Ze geeft mensen de ruimte in de opstelling. Het is een heel subtiel samenspel tussen mensen in de opstelling en Aike als begeleider waardoor nieuw perspectief op de vraag ontstaat.

Ingrid Kramer

Ik ken Aike al wat langer en wist dat zij opstellingen begeleidt. Ik had er al wat meer over opstellingen gehoord en ik vroeg me van te voren af of ik dit wel zou kunnen. Ga ik het goed doen, wat zijn de verwachtingen? En ook nog met andere mensen, ik weet niet of ik mij daar goed of veilig bij voel.

De opstellingenavonden waren voor mij een verademing. In het begin erg onwennig, wie zijn die mensen? Heb ik daar een “klik” mee? Na een beetje de kat uit de boom gekeken te hebben begonnen we. Eerst met een geleide meditatie. Daarna voelde ik mij een stuk rustiger en kon mij makkelijker open stellen. Mijn onrust en onzekerheid maakte plaats voor interesse en nieuwsgierigheid. Na meerdere opstellingen meegemaakt te hebben merkte ik dat ik enthousiast werd. De onzekerheid verdween steeds meer en ik begon enthousiast te worden omdat ik zag wat het met mij deed en ook met anderen.

Wat de avonden opstellingen mij heeft opgeleverd is dat ik iedere keer als ik weer naar huis reed rust ervaarde. Maar bovenal inzicht in patronen bij mijzelf maar ook bij anderen. Door zelf deel te nemen aan opstellingen voel je letterlijk hoe sterk patronen kunnen zijn. Maar ook hoe mooi het is als die patronen zichtbaar en voelbaar veranderen.

Ik zou de opstellingenavond aanraden voor een ieder die regelmatig denkt: waarom overkomt mij dit nou? Of ik loop iedere keer weer tegen hetzelfde “probleem” aan. Het is ook een aanrader om eens een opstellingsavond bij te wonen. Een concrete vraag kan helpen, maar ook al heb je die niet dan kan je hier prima bij aanwezig zijn. Veel patronen zijn universeel en door deze bij andere te zien help je uiteindelijk jezelf ook weer verder.

Wat zo fijn was aan de avonden is dat niemand een oordeel heeft, de sfeer is open, gemoedelijk en veilig.

Anne Middelveld

Heb je nog vragen?

 

Juist in deze periode kunnen patronen waar je in vastloopt extra zichtbaar worden. 

Weet dat ik je online en op korte termijn kan helpen met het begeleiden van een individuele opstelling over vraag zodat er helderheid, en ruimte ontstaat.

Heb je vragen of wil je even overleggen of ik je kan helpen?  Neem dan gewoon even contact met me op.
Stuur een e-mail naar info @ aikeborghuis.nl of bel naar 06- 44 56 21 55 (en spreek de voicemail in als ik niet bereikbaar ben).

Weet je het al zeker? Meld je dan aan via onderstaande knop. De investering is 150 euro inclusief btw.
Na betaling ontvang je de praktische informatie in je mail en kun je je opstelling inplannen.

Je bent welkom!

Hartelijke groet,

Aike Borghuis