Een tijd geleden heb ik laten weten dat ik ga stoppen met de individuele coaching bij Leef jouw leven. Niet omdat ik het niet leuk meer vindt, maar omdat mijn agenda te vol loopt en ik kwaliteit en aandacht wil bieden aan iedere klant. Op dat moment leek dat voor mij de enige optie.

Op die keus heb ik veel reactie gekregen:

  • Wat stoer en dapper van je dat je deze keus maakt.
  • Ik wilde al een tijd de stap zetten maar voel nu de urgentie.
  • Wat dom van je om te stoppen met een aanbod dat zo goed loopt.
  • Kun je niet iemand vinden met wie je samen kunt werken?

En waar ik in eerste instantie opluchting voelde bleef vooral die laatste vraag hangen.

Ik stelde mezelf de vraag: ken ik iemand die ik volledig vertrouw en met wie ik zou kunnen samenwerken?

Een paar dagen later popte de naam van Ariana in me op. Ariana en ik kennen elkaar al jaren en ze heeft zelf een paar jaar geleden zelf ook de coachprogramma’s bij mij doorlopen en we hebben altijd contact gehouden. Toen ik haar belde om een samenwerking te verkennen zei ze: “Dat is bijzonder. Ik heb net vorige week uitgesproken dat ik meer zou willen samenwerken en ik heb gisteren mijn systemische opleiding afgerond.”

Toeval bestaat niet. We hebben de samenwerking samen onderzocht en besloten om het aan te gaan. Ik heb het volle vertrouwen in Ariana. Ze gaat daarom bij nieuwe klanten de coaching voor haar rekening nemen bij het coachprogramma Leef jouw leven.

Ik ben ontzettend blij en dankbaar om op deze manier nog meer klanten te kunnen helpen.

Pas achteraf kan ik zien hoe mijn eerste keus ruimte bood voor deze nieuwe kans. Eerder had ik deze mogelijkheid nog niet gezien omdat ik er zelf middenin zat.

Het is een voorbeeld van ‘connecting the dots’. Je voelt dat er iets moet veranderen. Je maakt een keus. Brengt dat de wereld in. En pas als die eerste stap gezet is zie je nieuwe mogelijkheden en kansen die je eerder niet zag. Pas achteraf kun je de verbinding zien tussen deze stappen.

Mocht je deze zomer gevoeld hebben dat je wel wat hulp kunt gebruiken omdat je nu eindelijk echt dingen anders wilt gaan doen en het je alleen niet lukt, neem dan gerust contact met me op voor een persoonlijk gesprek. We helpen je graag.