Mijn droom komt uit!

In 1997 woonde ik – ik was toen 17 – een jaar in Australië. Het was een bijzonder jaar in alle opzichten. Het jaar heeft me gevormd, zowel positief als negatief en ik ben er volwassen geworden.

Een groot deel van die tijd woonde ik bij een Australisch gezin met 5 kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Inmiddels zijn zij ook allemaal volwassen en hebben eigen gezinnen.

De band met mijn gastouders is bijzonder en blijft hecht. In 2017 – toen mijn gastouders Laura en Garry bij ons kwamen – vroegen ze ons wanneer we nu eindelijk eens in Australië op bezoek kwamen.

Mijn eerste beperkende overtuiging: ‘Maar dat kunnen we helemaal niet betalen.’
Echt onderzoeken of dit wel of niet haalbaar was had ik als ik heel eerlijk was nog niet serieus gedaan.

Ik voelde wel het verlangen om met ons gezin naar Australië te gaan en een mooie reis te maken. In 2017 ben ik dat verlangen serieus gaan nemen en zijn we gaan sparen. En hoe gaaf is het om nu ruim 2 jaar later te kunnen zeggen: We gaan!

Een droom komt uit
Tijdens de afgelopen kerstvakantie zijn we aan het plannen geslagen. De toeristenvisums zijn binnen, de vliegtickets en camper gehuurd en deze zomer gaan we! We gaan bijna zes weken met z’n viertjes naar Australië!

Wat is de les die ik hieruit heb geleerd?
Dat dromen uit kunnen komen als je je dromen serieus neemt en stappen zet om deze uit te laten komen. Als ik was blijven zeggen: ‘Ik zou het wel willen, maar…’ dan was deze reis nog lang niet mogelijk geweest. Ik heb gezegd: ‘Ik wil dit heel graag, en wat is er voor nodig om dit mogelijk te maken.’

Door mezelf uit te dagen om mijn droom serieus te nemen én stappen te zetten om deze droom uit te laten komen gaan we het doen!

Welke droom heb jij en wat kun jij doen om dit uit te laten komen?
Misschien wil jij ook wel een mooie reis maken. Of wil je nu eindelijk eens werk maken van het opstarten van je eigen bedrijf. Of wil je een boek schrijven. Of een hobby oppakken. Of een halve marathon rennen.

Stel jezelf de vraag: wat is de eerste stap die je zou kunnen zetten?
En kun je wel wat hulp gebruiken om je dromen of verlangens serieus te nemen? Vraag dan nu een persoonlijk adviesgesprek met me aan.

Dan kijk ik met je mee waar je nu staat, waar je naartoe wilt. Je krijg helderheid in het gesprek. Als ik denk dat ik je kan helpen zal ik je ook vertellen hoe. Je bent welkom!