Blijven leren, ontwikkelen en groeien vind ik belangrijk. De mensen die me goed kennen weten dat ik altijd wel een boek aan het lezen ben (vaak meerdere boeken door elkaar).

Ze weten dat ik iedere week bezig ben met een (online) training of een cursus volg over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ik ben nieuwsgierig en een spons als het gaat om kennis die me interesseert. Daar investeer ik makkelijk in omdat ik de kennis die ik opdoe en me eigen heb gemaakt ook weer door kan geven.

Een valkuil van mij is dat ik overal inspiratie opdoe en vervolgens door mijn brede interesse soms mijn focus verlies. Terwijl die focus voor mij wel belangrijk is: ik besteed mijn tijd en energie graag aan de dingen waarmee ik van betekenis ben. Voor mijzelf en anderen.

Omdat ik voelde dat het tijd is voor helderheid en focus laat ik mezelf ook weer coachen.
Om zicht te krijgen op mijn eigen blinde vlekken. En dat is zo waardevol! Ik ontdek dingen die zó dicht bij me liggen dat ik er gewoon overheen heb gekeken.

De rode draad die in dit coachtraject heel helder is geworden is dat 80% van mijn huidige klanten oudste dochters zijn, de eerstgeboren dochters in een gezin. Die hebben onbewust veel met elkaar gemeen. Daarover kun je meer lezen in deze blog.

De essentie van mijn werk: Ik help oudste dochters om hun eigen plek in te nemen. En daardoor is het ineens ook zo logisch dat ik systemisch werk. Dat gaat over je eigen plek innemen. Want als je je eigen plek inneemt dan geeft dat ruimte om je niet langer aan te passen maar stap voor stap te ontdekken wat jij nu eigenlijk echt wilt.

Doordat oudste dochters voortvarend zijn komen ze ook makkelijk in beweging als ze zich bewust zijn van wat ze willen en zetten ze vaak ook snel mooie stappen. Ik zie ze letterlijk lichter en met een vrijer gevoel de deur uitlopen. En dat maakt mij dan ook weer zo blij!

Denk je nu… ja, maar ik ben geen oudste dochter, ben ik dan niet meer welkom?

Weet dat je van harte welkom bent en blijft als je je eigen plek wilt innemen. Als je je herkent in de dingen die ik schrijf, in mijn blogs en op de website of graag met me samenwerkt ben en blijf je van harte welkom.

En ben je zoekende naar jouw eigen plek? Vraag dan nu een – geheel vrijblijvend – persoonlijk adviesgesprek aan.