Het verborgen leiderschap van oudste dochters onthuld

 

Online masterclass

Wat fijn dat je nog meer de diepte in wilt!

Op deze pagina kun je je inschrijven voor een gratis online masterclass speciaal voor oudste dochters

Veel oudste dochters zien zichzelf niet als leiders maar ze zijn het wel. Ze vinden het normaal dat ze een organisatie leiden of een succesvol bedrijf opbouwen. Sterker nog, ze zijn vaak bescheiden over hun eigen rol en kritisch op wat ze nog beter zouden kunnen of moeten doen.

Aan de buitenkant heb je het prima voor elkaar, maar van binnen knaagt het. Je bent toe aan een volgende stap maar weet nog niet precies welke. Je werkt steeds harder en je lijf protesteert. Ook voel je je regelmatig schuldig, want doordat je op het werk zoveel geeft, ben je thuis niet de leukste versie van jezelf.

Dit kan echt anders!

In deze masterclass ‘Het verborgen leiderschap van oudste dochters onthuld’ ontdek je:

 • Wat de invloed is van je plek in het gezin op je leiderschap
 • Wat je kwaliteiten en je valkuilen zijn als oudste dochters
 • Wat de oudste dochter dynamiek is en hoe je die kunt doorbreken

Ook kun je naderhand al je vragen aan me stellen.

Dankjewel Aike voor de mooie inzichten tijdens de masterclass. Confronterend, zo veel ‘oh ja, oh ja’, en mooi te ontdekken dat krachten en valkuilen zo dicht bij elkaar liggen.

Lianne

 

Wat levert deze masterclass je op?

 • Je hebt nu alvast een uurtje tijd en ruimte voor jezelf geregeld door mee te doen aan deze masterclass.
 • Je ontdekt wat ervoor nodig is om je vrijer te voelen.
 • Je ontdekt welke eerste stap je vandaag nog kunt zetten om bezield te leven en te werken.

Je bent welkom!

De masterclass is op 28 maart aanstaande, van 10.30 uur tot 12.00 uur. Vul hieronder je naam en e-mailadres in om je gratis in te schrijven. We sturen je dan de link toe waarmee je in de online omgeving kan komen waar de masterclass gegeven wordt.

Hartelijke groet,

Aike Borghuis

dit veld niet invullen s.v.p.

Zojuist de masterclass afgerond. Heel fijn om te luisteren. Wat ik leuk vind is dat ik oudste dochtergedrag om mij heen nu meer lijk te herkennen, waardoor je ter plekke dingen met elkaar kunt delen.

Ellen

Wie is Aike?

  Ik ben Aike Borghuis, sinds 2012 ondernemer en gespecialiseerd in het werken met oudste dochters op leiderschapsposities.

  Als auteur, spreker en leiderschapscoach en ondernemer inspireer ik oudste dochters om je eigen plek in te nemen, zodat je vrijer voelt in je leven en werk.

  Op je eigen plek krijg je toegang tot het leiderschap dat al in je aanwezig is. Je gaat niet harder maar slimmer werken en leeft en werkt bezield. Dat doe ik vanuit het systemisch perspectief.

  Ik ben auteur van het bestverkochte managementboek van 2023 ‘Het verborgen leiderschap van oudste dochters’. In 2021 heb ik het oudste dochter carddeck ontwikkeld zodat je op dagelijkse basis een moment voor jezelf kan nemen om je te verbinden met jezelf en dat ook in de Happinez is verschenen.

  Ik werk al jaren met oudste dochters op leiderschapsposities zodat ze zich vrijer voelen in hun leiderschap en meer tijd en ruimte overhouden voor de mensen en dingen die ook belangrijk voor ze zijn. Dat doen we door het aanbieden van coachprogramma’s, een intensief kortdurend VIP-programma en de jaargroepen waarin je een jaar lang op ontdekkingsreis gaat met een kleine groep gelijkgestemde ondernemer.

  Ik heb meerdere opleidingen gedaan op het gebied van systemisch werken waaronder de internationale masteropleiding aan het Bert Hellinger Instituut en bij het Instituut voor Systemisch werk en ben eigenlijk altijd wel bezig met een opleiding, coachtraject en leer van de experts.

  Ik word regelmatig geïnterviewd voor podcasts en gevraagd als spreker.

  Met veel plezier en enthousiasme heb ik honderden oudste dochters bewust gemaakt van hun leiderschap en ik begeleid ook jou graag zodat je bezield leeft en werkt en je vrijer voelt. In verbinding met je jezelf en de mensen en wereld om je heen.

  ‘Als jij het jezelf goed laat gaan, heb je zoveel meer te geven aan de wereld om je heen.’

  Het oudste dochter carddeck

  Dit carddeck helpt je op dagelijkse basis even een moment voor jezelf te nemen. De kaarten helpen je om in verbinding te komen met jezelf. Om contact te maken met je intuïtie. Je krijgt met de kaarten op een eenvoudige manier toegang tot de wijsheid die al in je aanwezig is.

  Het carddeck bestaat uit 52 kaarten. Je kunt een dagkaart trekken of de kaarten gebruiken als je een vraag hebt of voor een keuze staat. In het bijgevoegde boekje vind je aanvullende informatie bij de kaart voor meer helderheid en aanvullende inzichten.

  De oudste dochter podcast

  Ben je een oudste dochter? Dan is deze podcast voor jou. Je plek als oudste dochter in het gezin heeft meer invloed op je dan je je nu misschien bewust van bent. Die plek hangt namelijk samen met je kwaliteiten én valkuilen. Ga je mee op ontdekkingsreis?