Masterclass

Oudste dochters: van dromen naar doen

 

De gratis online masterclass speciaal voor oudste dochters die eindelijk écht met hun dromen aan de slag willen.

Herken je dat?

R

‘Eigenlijk’ zou je het wel anders willen en toch is het je nog niet gelukt om ‘van dromen naar doen’ te gaan.

R

Aan de buitenkant heb je het prima voor elkaar, maar van binnen knaagt het en voelt het regelmatig leeg.

R

Je weet wel wat je niet meer wilt, maar wat je wel wilt en hoe je dat vorm kunt geven weet je nog niet precies en daardoor kom je niet echt verder.

R

Je neemt je voor om tijd en ruimte voor jezelf te nemen, maar de waan van de dag krijgt voorrang.

R

Je innerlijke rechter draait overuren ‘waarom het je niet lukt om in beweging te komen’ óf zet beren op de weg waarom iets niet zou kunnen of lukken.

R

Je probeert het alleen en zelf op te lossen want zo heb je het tenslotte altijd gedaan.

Weet dan dat je niet de enige bent: veel oudste dochters herkennen dit.

Maar hoe komt dit? En nog belangrijker: wat kun je doen om deze oudste dochter dynamiek te doorbreken?
Dat ontdek je in de masterclass ‘Van dromen naar doen’.
In de masterclass:
 • Word je je bewust van de oudste dochter dynamiek.
 • Leer je herkennen wanneer je in de oudste dochter dynamiek terechtkomt.
 • Ontdek je de drie sleutels die je helpen om de oudste dochter dynamiek te doorbreken.
De masterclass is gratis, vrijblijvend en verplicht je tot niets, omdat ik graag wil dat oudste dochters zich bewust worden van de oudste dochter dynamiek. Je bewust zijn van wat je nu nog belemmert is namelijk de eerste stap om van dromen naar doen te gaan.

Aan het eind van de masterclass kun je zelf aan de slag met de sleutels om van dromen naar doen te gaan

Als je het niet langer alleen wilt doen en wel wat hulp kunt gebruiken dan leggen we in de masterclass ook uit hoe we je kunnen helpen zodat we eind 2024 samen kunnen vieren dat jouw dromen zijn uitgekomen.

Als je je aanmeldt voor deze masterclass dan ontvang je ook alvast gratis een Reflectie-, Droom- en Doeboek, zodat je de komende tijd al kunt mijmeren over wat je eigenlijk zou willen. Cadeautje van mij voor jou.

Dankjewel Aike voor de mooie inzichten tijdens de masterclass. Confronterend, zo veel ‘oh ja, oh ja’, en mooi te ontdekken dat krachten en valkuilen zo dicht bij elkaar liggen.

Lianne

Wat levert deze masterclass je op?

 • Je hebt nu alvast tijd en ruimte voor jezelf geregeld om stil te staan bij jouw dromen en verlangens door mee te doen aan deze masterclass.
 • Je ontdekt wat ervoor nodig is om je vrijer te voelen.
 • Je ontdekt welke eerste stap je vandaag nog kunt zetten om je dromen uit te laten komen.

Je bent welkom!

De masterclass is op 25 april aanstaande, van 12.00 uur tot 13.30 uur. Vul hieronder je naam en e-mailadres in om je gratis in te schrijven. We sturen je dan de link toe waarmee je in de online omgeving kan komen waar de masterclass gegeven wordt.

Hartelijke groet,

Aike Borghuis

dit veld niet invullen s.v.p.

Zojuist de masterclass afgerond. Heel fijn om te luisteren. Wat ik leuk vind is dat ik oudste dochtergedrag om mij heen nu meer lijk te herkennen, waardoor je ter plekke dingen met elkaar kunt delen.

Ellen

Wie is Aike?

  Ik ben Aike Borghuis, sinds 2012 ondernemer en gespecialiseerd in het werken met oudste dochters op leiderschapsposities.

  Als systemisch leiderschapscoach, auteur, spreker en ondernemer inspireer ik oudste dochters om de volwassen plek in te nemen, zodat je je vrijer voelt in je leven en werk. Op je volwassen plek krijg je toegang tot het leiderschap dat al in je aanwezig is.

  Op je eigen plek krijg je toegang tot het leiderschap dat al in je aanwezig is. Je gaat niet harder maar slimmer werken en leeft en werkt bezield. Dat doe ik vanuit het systemisch perspectief.

  Ik ben auteur van het bestverkochte managementboek van 2023 ‘Het verborgen leiderschap van oudste dochters’. In 2021 heb ik het oudste dochter carddeck ontwikkeld zodat je op dagelijkse basis een moment voor jezelf kan nemen om je te verbinden met jezelf en dat ook in de Happinez is verschenen.

  Ik werk al jaren met oudste dochters op leiderschapsposities zodat ze zich vrijer voelen in hun leiderschap en meer tijd en ruimte overhouden voor de mensen en dingen die ook belangrijk voor ze zijn. Dat doen we door het aanbieden van coachprogramma’s, een intensief kortdurend VIP-programma en de jaargroepen waarin je een jaar lang op ontdekkingsreis gaat met een kleine groep gelijkgestemde ondernemer.

  Ik heb meerdere opleidingen gedaan op het gebied van systemisch werken waaronder de internationale masteropleiding aan het Bert Hellinger Instituut en bij het Instituut voor Systemisch werk en ben eigenlijk altijd wel bezig met een opleiding, coachtraject en leer van de experts.

  Ik word regelmatig geïnterviewd voor podcasts en gevraagd als spreker.

  Met veel plezier en enthousiasme heb ik honderden oudste dochters bewust gemaakt van hun leiderschap en ik begeleid ook jou graag zodat je bezield leeft en werkt en je vrijer voelt. In verbinding met je jezelf en de mensen en wereld om je heen.

  ‘Als jij het jezelf goed laat gaan, heb je zoveel meer te geven aan de wereld om je heen.’

  Het oudste dochter carddeck

  Dit carddeck helpt je op dagelijkse basis even een moment voor jezelf te nemen. De kaarten helpen je om in verbinding te komen met jezelf. Om contact te maken met je intuïtie. Je krijgt met de kaarten op een eenvoudige manier toegang tot de wijsheid die al in je aanwezig is.

  Het carddeck bestaat uit 52 kaarten. Je kunt een dagkaart trekken of de kaarten gebruiken als je een vraag hebt of voor een keuze staat. In het bijgevoegde boekje vind je aanvullende informatie bij de kaart voor meer helderheid en aanvullende inzichten.

  De oudste dochter podcast

  Ben je een oudste dochter? Dan is deze podcast voor jou. Je plek als oudste dochter in het gezin heeft meer invloed op je dan je je nu misschien bewust van bent. Die plek hangt namelijk samen met je kwaliteiten én valkuilen. Ga je mee op ontdekkingsreis?