Je bent een harde werker en toch neemt je stapel werk alleen maar toe. Langzamerhand bekruipt het gevoel je dat je écht alleen maar druk bent. De dingen die je belangrijk vindt en waar je even goed over na wilt denken, daar kom je niet aan toe.

Je werkt vanuit je grote verantwoordelijkheidsgevoel regelmatig langer door. Zonder effect. Je merkt dat je energie weglekt. Je voelt je regelmatig schuldig naar het thuisfront als je op het laatste nippertje komt aangereden en er met je aandacht niet echt bij bent omdat je in je hoofd nog met je werk bezig bent.

Het is paradoxaal: hoe harder je werkt hoe meer werk er op je bord komt te liggen.

Dat komt ook uit onderzoeken naar voren: Hard werken trekt werk aan. De oplossing voor je werk afkrijgen ligt dus niet in je schouders eronder zetten. De oplossing ligt niet in nog een tandje erbij. De oplossing ligt niet in nog harder werken. Dat gaat op een gegeven moment ook gewoonweg niet meer.

Als je te hard werkt is het niet meer dan logisch dat je energie weglekt. Dat je moe bent. Dat je steeds achter de feiten aanloopt.

Bovendien: als je je laat leiden door je agenda en de agenda van anderen is de kans groot dat je niet toekomt aan die dingen waar jij in gelooft of waar jij het verschil in wil maken. En dat is jammer en frustrerend.

Hard werken en druk zijn voelt nuttig. Het geeft een gevoel van “Ik doe dus ik besta”. Maar de vraag is of je vooral druk bent of écht werkt aan die dingen die echt het verschil maken. In de praktijk betekent dat laatste niet perse harder werken, maar gewoonweg de dingen doen die het verschil maken.

Hoe fijn zou het zijn als je minder druk was met brandjes blussen? Om het echte probleem op te lossen zodat je tijd en ruimte overhoudt voor visie, strategie en ontwikkeling die bijdragen aan de bedoeling? En dat je thuis ook echt aanwezig bent? Dat je niet langer meer keihard hoeft te werken maar met meer ontspanning je resultaten bereikt?

Als je merkt dat je je ondanks je goede voornemens laat leiden door de waan van de dag dan weet je dat tijd en ruimte voor jezelf om te reflecteren, te groeien en te ontwikkelen niet vanzelf ontstaat. Als jij jezelf niet in je agenda zet is die ruimte zo gevuld met je werk en zorgen voor anderen. Maar het kan anders.

Hoe fijn en waardevol zou het zijn om nu al te weten dat je na de zomer een jaar lang met een groep van maximaal 8 gelijkgestemde vrouwen op ontdekkingsreis zou gaan? Waarin je iedere maand een dag de tijd en ruimte hebt om uit de waan van de dag te stappen? Tijd en ruimte om op adem te komen. Te reflecteren. Waar het mag gaan om jou en die dingen die voor jou belangrijk zijn? Waarin je leert systemisch naar je eigen leven en werk te kijken waardoor je minder hard en meer vanuit je hart kan werken?

Dan is het jaarprogramma Bezield vrouwelijk leiderschap vanuit systemisch perspectief bedoeld voor jou. We gaan na de zomervakantie een jaar lang met maximaal 8 gelijkgestemde vrouwen op reis.

Meer informatie over het jaarprogramma vind je hier: https://aikeborghuis.nl/bezield-vrouwelijk-leiderschap/

Heb je interesse, wil je meer weten of overleggen of het jaarprogramma past bij jou?
Neem dan contact met me op. Ik ga graag persoonlijk met je in gesprek.  Ik ben bereikbaar op 06-44562155 of info@aikeborghuis.nl