De laatste week voor de kerstvakantie is vaak een onrustige week. Die herken ik in ieder geval bij mezelf: Alles moet af! In mijn planning hou ik dan vaak geen rekening met afwijkende schooltijden van de meiden i.v.m. met allerlei kerstactiviteiten.
Niet handig. Ik word dan ook wel een beetje moe van mezelf. Je kent het wel. Dat gezegde met een ezel en een steen.

Dit jaar heb ik het anders aangepakt. In plaats van mijn neiging om mijn to-do lijst af te werken heb ik mijn lijstjes nog eens doorgenomen. Niet in deze week maar begin december al. Dingen die al maanden op ons lijstje staan heb ik weggestreept. Als het echt zo belangrijk was geweest dan had je ze al lang gedaan. Dus kijk eens of dit echt wel zo belangrijk is en of je hier je tijd en energie aan wilt besteden of dat je ze gewoon van je actielijst af kunt halen.

Scheelt je een boel tijd en energie zodat je wat meer ontspannen de vakantie in kunt gaan.

Ik wens je een hele fijne ontspannen tijd met luieren, bankhangen, boeken lezen, wandelen, puzzelen, tijd met familie en vrienden. En als je moet werken. Weet dan dat ik ook aan jou denk.