R

Je bent een oudste dochter en een ervaren ondernemer of hebt een leidinggevende positie in een organisatie als bestuurder, directeur of manager.

R

Het gaat eigenlijk best goed met je en toch voel je steeds vaker dat het knaagt. Je stelt jezelf steeds vaker de vraag: is dit het nu?

R

Je neemt je wel voor om te gaan onderzoeken wat je volgende stap is en toch gun je jezelf daar niet de tijd en ruimte voor.

R

Je bent gewend om het alleen op te lossen en straalt uit dat je het zelf wel kunt.

R

Je hebt al veel nagedacht over wat die oplossing zou kunnen zijn en je komt er niet uit.

Het is logisch dat dit gebeurt:

R

Je bent een harde werker, draagt veel verantwoordelijkheid en kunt dat ook goed.

R

Je gunt jezelf niet altijd de tijd en ruimte om te onderzoeken wat er knaagt, want er is altijd wel iets nuttigs te doen.

R

Je blijft in je eigen gedachten ronddraaien en daar ligt het antwoord niet. Anders had je het al lang gevonden wat je bent slim genoeg.

R

Je bent gewend om het alleen en zelf op te lossen en dat lukt je nu niet omdat je je eigen blinde vlekken niet kan zien. Het zijn niet voor niets blinde vlekken.

Het vraagt dus wat anders van je en dat heb je nooit geleerd.

R

Het vraagt dat je jezelf de toestemming geeft, het jezelf gunt, om tijd en ruimte te maken om te ontdekken wat voor jou van waarde is in je leven en werk.

R

Je mag je weer verbinden met wie je in de kern bent en kunt op basis daarvan stap voor stap andere keuzes maken. Je hoeft dus niet meteen je hele leven om te gooien.

R

Je mag weer leren vertrouwen op de signalen van je lichaam en leren luisteren naar je intuïtie.

R

Je mag om hulp vragen. Je moet het zelf doen. Je hoeft het niet alleen te doen.

R

Je gaat slimmer te werken waardoor je je lichter en vrijer voelt en meer voldoening ervaart.

Herken je je hier ook in?

Dan is de kans groot dat je je ook herkent in de vragen waar ik mijn klanten mee help:

R

Hoe zorg ik ervoor dat ik minder ‘moet’ van mezelf en me vrijer voel? Mijn klanten werken vanuit hun grote verantwoordelijkheidsgevoel steeds harder, schieten in de actie-stand en voelen zich steeds minder vrij. Ze weten dat ze wat anders moeten doen en toch lukt het ze (nog) niet om het patroon te doorbreken. 

R

Hoe ontdek ik nu wat ik echt wil? Mijn klanten weten vaak wel wat ze niet meer willen, maar nog niet wat ze wel willen. Ze denken hier vaak en lang over na maar hebben het antwoord nog niet gevonden. 

R

Hoe kan ik keuzes maken waarin ik trouw ben aan mezelf? Mijn klanten laten zich nog regelmatig leiden door de verwachtingen van anderen. Dat is niet zo gek, want dat hebben ze al jong geleerd in onze opvoeding en op school. Kiezen voor ze echt willen levert vaak een loyaliteitsconflict en schuldgevoel op.

R

Hoe kan ik met minder hard werken meer resultaat bereiken? Mijn klanten hebben al ontdekt dat nog harder werken niet het gewenste resultaat oplevert. Hetzelfde blijven doen en hopen op een ander resultaat werkt namelijk niet. 

R

Hoe kan ik meer oprechte tijd en aandacht hebben voor mijn dierbaren? Mijn klanten werken vanuit hun grote verantwoordelijkheidsgevoel vaak hard. Dat kost tijd en energie die ze daardoor minder te geven hebben aan de mensen van wie ze het meeste houden. 

R

Hoe zorg ik dat ik toekom aan de dingen die echt het verschil maken in mijn werk? Mijn klanten springen in gaten die vallen of dreigen te vallen. Symptoombestrijding dus, in plaats van de oorzaak oplossen. Dat kost steeds opnieuw tijd en energie. 

R

Hoe kan ik meer energie, plezier en voldoening ervaren in mijn werk en leven? Mijn klanten zijn resultaatgericht, harde werkers en staan vaak in de actiestand. Op wilskracht en doorzettingsvermogen bereiken ze veel. En toch merken ze dat de energie weglekt en dat ze minder plezier en voldoening ervaren. Ze vragen zich af of dat niet anders kan. 

Persoonlijk gesprek

Voel je dat je toe bent aan een nieuwe stap? Neem dan gerust contact met me op voor een persoonlijk gesprek. In dat gesprek leren we elkaar beter kennen en kan ik met je meedenken of en hoe ik je zou kunnen helpen. Dat gesprek is vrijblijvend en verplicht je tot niets: https://aikeborghuis.nl/gesprek/

Diensten

Wil je weten over hoe ik je zou kunnen helpen? Neem dan eens een kijkje bij Diensten.

Wil je eerst meer weten over mij?

Bekijk dan de pagina ‘Over Aike’.

Je kunt ook even contact met me opnemen. Bel of App naar 06-44562155 of stuur een e-mail info@aikeborghuis.nl. 

Hartelijke groet,

Aike Borghuis

Oudste dochter? Ontdek hoe je plek in het gezin van invloed is op je kwaliteiten en valkuilen

Ben je een oudste dochter?

Ontvang een keer per week een artikel dat je helpt te ontdekken hoe jouw plek als oudste dochter in het gezin van invloed is op je kwaliteiten en je valkuilen.

Als bonus ontvang je na je aanmelding het gratis e-book ‘Oudste dochter? Ontdek hoe je plek in het gezin van invloed is op je kwaliteiten en valkuilen.