Om je heen hoor je verhalen dat iedereen de afgelopen maanden zijn huis heeft opgeruimd en aan het klussen is geslagen. Of eindelijk die stapel boeken heeft gelezen. Of die nieuwe hobby opgepakt. Of de tijd heeft genomen voor reflectie en tot het inzicht is gekomen wat de volgende stap is. Terwijl jij je afvraagt: Waar had ik de tijd en energie vandaan moeten halen? De afgelopen maanden was je meer thuis. Maar veel rustiger en meer tijd en ruimte voor jezelf? Nee, die ruimte heb je niet echt gevoelt.

En dat is eigenlijk heel logisch. De kans is groot dat toen alles anders ging dan anders, jij volop in alle gaten bent gesprongen die vielen of dreigden te vallen. Thuis je kinderen helpen bij het huiswerk en daaromheen je eigen werk nog plooien.
Vanuit je verantwoordelijkheidsgevoel is de kans groot dat je ’s avonds ook nog even je laptop hebt opengeklapt om nog wat werk te doen. Je rondje hardlopen heb je laten schieten en je yogales ging niet door. Dat dat zo gaat vind je eigenlijk heel normaal. Daar denk je eigenlijk niet eens over na.

En dat is niet zo gek. Als je kijkt naar hoe we zijn opgevoed dan hebben we vooral geleerd om eerst voor anderen te zorgen en dan pas voor onszelf. Het is dus best logisch dat je de afgelopen maanden zo druk bent geweest met klaarstaan voor anderen dat je nu snakt naar tijd en ruimte voor jezelf. Want juist doordat je je zo verantwoordelijk voelt voor alles en iedereen vergeet je jezelf. En dat is zonde en op de langere termijn niet houdbaar omdat het je uitput. Misschien heeft je lichaam zelfs al wel signalen afgegeven dat je over je eigen grenzen heen gaat.

Nu de kinderen weer deels naar school gaan en aan de andere kant de schoolvakanties voor de deur staan vraag jij je misschien af: Wanneer ben ik aan de beurt?

Tijd voor jezelf om te reflecteren, te groeien en te ontwikkelen ontstaat niet vanzelf. Als jij jezelf niet in je agenda zet is die ruimte zó weer gevuld met je werk en zorgen voor anderen. Je zult dus zelf tijd en ruimte moeten maken om hier mee aan de slag te gaan.

Dat hoef je niet alleen te doen. Sterker nog: als je dit samen doet met iemand die ook de blinde vlekken die je in de weg zitten spiegelt, gaat dit je helpen om met minder moeite in beweging te komen en meer resultaat te bereiken.

Hoe fijn en waardevol zou het zijn om nu al te weten dat je vanaf begin oktober een jaar lang met een groep gelijkgestemde vrouwen op ontdekkingsreis zou gaan? Waarin je iedere maand een dag de tijd en ruimte hebt om uit de waan van de dag te stappen? Tijd en ruimte om op adem te komen. Te reflecteren. Waar het mag gaan om jou en die dingen die voor jou belangrijk zijn? Waarin je leert systemisch naar je eigen leven en werk te kijken waardoor je minder hard en meer vanuit je hart kan werken?

Dan is het jaarprogramma Bezield vrouwelijk leiderschap vanuit systemisch perspectief bedoeld voor jou. We gaan vanaf begin oktober een jaar lang met maximaal 8 gelijkgestemde vrouwen op reis.

Meer informatie over het jaarprogramma vind je hier: https://aikeborghuis.nl/bezield-vrouwelijk-leiderschap/

Heb je interesse, wil je meer weten of overleggen of het jaarprogramma past bij jou? Neem dan contact met me op. Ik ga graag persoonlijk met je in gesprek.  Ik ben bereikbaar op 06-44562155 of info@aikeborghuis.nl