Als je merkt dat je al een tijdje aan het hollen bent dan is de kans groot dat je frustratie voelt. Je weet wel dat je het anders wilt, maar ziet even geen mogelijkheden om het anders te doen.

Je praat het goed voor jezelf: ‘het is nu even drukker omdat er zieken zijn.’  ‘Iemand moet het doen.’ ‘Als ik het niet doe gebeurt het niet.’ ‘Straks als dit project is afgerond wordt het wel rustiger.’

Zal ik je een geheim verklappen? Die tijd dat het rustiger wordt ontstaat niet vanzelf.

Als het ene ding is afgerond of opgeleverd staat het volgende wat je aandacht nodig heeft alweer voor de deur. Hoe ik dit weet? Omdat ik zelf zo vaak in deze valkuil ben getrapt en deze nog steeds op de loer ligt als ik niet uitkijk. Ik zie het ook bij mijn klanten gebeuren.

Tegelijkertijd is het druk zijn en hard werken ook een verstopstrategie, vaak onbewust. Druk zijn of druk doen kan onbewust een excuus zijn om je echte verlangens niet serieus te nemen of om deze niet te hoeven onderzoeken, want daar kunnen ook ongemakkelijke gevoelens bij komen kijken.

De kans bestaat dat je wel weet wat je niet meer wilt, maar niet zo goed weet wat je wel wilt. Dat vinden we vaak een ongemakkelijk gevoel en daar willen we van weg.

Als je voelt dat je het anders wilt dan vraagt dat om het besluit om het anders te gaan doen. Je laat achter je wat je kent en wat vertrouwd is en gaat onderzoeken wat je niet weet. Dat niet-weten is vaak een fase die lastig is om alleen uit te houden. Tegelijkertijd is het de enige manier om te ontdekken wat je volgende stap is.

Merk je bij jezelf dat dit speelt? Weet dan dat je hier niet de enige in bent.

We denken vaak dat we de volgende stap al helder moeten hebben voordat we in beweging komen. Maar de eerste stap die je zou kunnen zetten is erkennen voor jezelf dat je het graag anders zou willen maar nog niet weet wat of hoe. Hulp in te schakelen bij deze ontdekkingsreis kan ook een stap zijn.

Kun je wel wat hulp gebruiken, weet dan dat ik graag met je meedenk. Vraag gerust een vrijblijvend gesprek met me aan. Dat gesprek levert je in ieder geval helderheid op.

Ik ontmoet je graag.