We kennen allemaal wel van die momenten. Dat je onzeker bent. Het even niet meer weet

Zelf heb ik mij jaren geleden compleet vastgezet doordat ik mezelf identificeerde met waar ik last van had. Ik was mijn problemen geworden. Niet handig.

En om me heen hoor ik dat vaker gebeuren.

Voorbeelden van uitspraken die je dan hoort zijn:

 • Ik ben dyslectisch.
 • Ik ben getraumatiseerd.
 • Ik ben verslaafd.
 • Ik ben dik.

Vaak gebeurt dat onbewust. Maar het klopt niet!

 • Jij bent jij en je hebt dyslexie.
 • Jij bent jij en je hebt een trauma.
 • Jij bent jij en je hebt een verslaving.
 • Jij bent jij en je hebt overgewicht.

Kun je het verschil voelen?

Als je iets bent dan is het zo. Dan kun je je erbij neerleggen. Dan word je datgene wat je denkt dat je bent en er is geen uitweg mogelijk.

Terwijl die er wel is!

Want jij bent jij. En je kunt leren omgaan met datgene wat je hebt.

Want…

 • Jij bent jij. Je hebt dyslexie en daardoor is taal en spelling lastig. En je bent ontzettend creatief en ziet oplossingen die niemand anders ziet. Verdwijnt de dyslexie daardoor? Nee, maar je bent zoveel meer dan je dyslexie.
 • Jij bent jij. Je hebt een trauma en dat belemmert je soms. Maar naast je trauma heb je ook een gezond deel dat je aan kan spreken en dat weet wat jij nodig hebt om je stap voor stap beter te voelen.
 • Jij bent jij. Je hebt een verslaving omdat je nog niet weet hoe je om moet gaan met al die prikkels en ze liever dempt. En je kunt leren om daarmee om te gaan zodat je de verslaving niet meer nodig hebt.
 • Jij bent jij. Je bent te zwaar en je mag leren hoe je jezelf voedt in plaats van vult zodat je je energieker voelt.

Je bent niet wat je hebt.

Dat weten maakt vaak al dat het lichter voelt.

Als je dit leest kan het zijn dat je weerstand ervaart. Of zelfs boosheid. En dat is prima.

Want dan raak ik iets in jou met wat ik schrijf. Als dat zo is dan nodig ik je graag uit om dit bij jezelf te onderzoeken. Want wat ik schrijf is ook spannend. In plaats van dat alles je overkomt betekent dit ook eigen verantwoordelijkheid nemen voor je leven. Volwassen worden.

Is het altijd makkelijk? Nee. Je mag jezelf toestaan om ook dit te ontdekken en te leren met vallen en opstaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat je dit stap voor stap kunt leren.

Kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan gerust contact met me op. Ik help je graag.