De meesten van ons zijn echte doeners. We hebben een probleem of knelpunt, bedenken met ons hoofd een oplossing en gaan ermee aan de slag. En dat kunnen we vaak ook goed.

Wat de laatste tijd een rode draad lijkt te zijn in de sessies die ik heb met klanten, is dat we het vaak rationeel benaderen als we op zoek gaan naar oplossingen het probleem. “Ik heb de keus uit optie A, B en C en optie B lijkt in deze situatie de meest logische.” Of we zeggen: “Ik weet nog niet wat de beste optie is en daarom kom ik nog niet in beweging.”

Herkenbaar?

De afgelopen weken gebeurt het regelmatig dat ik klanten vervolgens de vraag stel: en als alles mogelijk zou zijn, geld en tijd geen bezwaar zou zijn… Wat zou je dan doen?

En het is bijzonder wat er dan gebeurt: er blijken ineens nog veel meer opties mogelijk te zijn die eerder niet op tafel lagen omdat we ze van tevoren al hebben uitgesloten of nog niet konden zien.

De klanten liepen met een veel fijner gevoel de deur weer uit. Er bleek meer mogelijk dan gedacht of eerder onderzocht en dat gaf vrijheid.

En ik denk dat we dat allemaal wel herkennen. Dat je soms een ander nodig hebt om mogelijkheden te zien die je zelf niet ziet: ik zie, wij zien, wat jij niet ziet. De mogelijkheden die in gesprek met anderen op komen zijn vaak de mogelijkheden die je veel blijer maken als je daar stap voor stap mee aan de slag gaat.

Eigenlijk heel logisch. We hebben allemaal onze eigen blinde vlekken. We benaderen een vraagstuk vanuit ons eigen referentiekader en daardoor zie je niet wat er nog meer mogelijk is. Het heet niet voor niets een blinde vlek. 😉

De ander heeft geen belemmerende overtuigingen over jou en dat scheelt.

Dit uitzoomen, afstand nemen, blinde vlekken ontdekken en op zoek gaan naar de makkelijke weg is wat we ook doen in de jaargroep Bezield vrouwelijk leiderschap. Eén dag in de maand waarin het mag gaan over jou en je persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Samen met gelijkgestemde vrouwen. Ontwikkelen, leren van en met elkaar en systemisch leren werken en kijken. Hoe waardevol is dat?

We gaan op 2 oktober beginnen en er zijn nog een paar plekken vrij. Voel je van binnen een een ‘ja- dit wil ik’ maar merk je ook meteen dat er een ‘ja-maar…’ in je hoofd opkomt? Dan wil ik je van harte uitnodigen om contact met me op te nemen. Dan gaan we samen afstand nemen en krijg je helderheid of het jaarprogramma bij je past.

Dat is vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Bel of mail je me?