Blije gezichten

Om me heen zag ik ze voorbijkomen, de wintersportfoto’s. In de app. Op Facebook. Blije gezichten. Lekker buiten. Het zag er goed uit. Toch trekt wintersporten me niet. Ik ben er niet mee opgegroeid en als ik heel eerlijk ben snap ik de lol ervan niet zo. Ik ga liever op vakantie naar de zon.

Brrr…koud

Vorige week was het in Nederland ook zo koud dat ik liever met een boek naast de houtkachel zat dan dat ik me naar buiten waagde in de kou. Brrr…ik heb dan ook diep respect voor onze dochters (en de rest van de groep) die vorige week vier dagen op scoutingkamp gingen: overdag houthakken in het bos en ’s nachts slapen in een onverwarmde tent. Ik doe het ze niet na…

Heb je een fijne vakantie gehad?

Deze vraag kreeg ik de afgelopen dagen regelmatig. Manlief en ik hadden onze kans kunnen grijpen om er samen een paar dagen tussenuit te gaan, terwijl onze dochters op kamp waren. Dat was waarschijnlijk fijn geweest en toch voelde dat niet goed. Na een paar drukke weken hadden we allebei zin om thuis te blijven. Hij overdag heerlijk knutselen en ik in alle rust aan het werk, ontwikkeltijd nemen. Lekker aan het werk zonder op de klok te hoeven letten.

Mijn nieuwe E-book: “Wat is jouw plek” is zo goed als klaar. De videoblogs zijn geschreven en de opnames worden de komende tijd gemonteerd. Ik heb een start gemaakt met het uitschrijven van mijn eerste webinar. En ook nog aan de studie. Allemaal ontwikkeldingen die me blij maken en waar ik de laatste weken niet aan toe ben gekomen.

Maar de avonden waren voor ons. Lekker uit eten, fijne gesprekken. Filmpjes kijken, boeken lezen, haakprojectje. Fijn! Zo voelde het ook bijna als vakantie. Ook toen de meiden weer thuis waren hebben we fijne dagen gehad met familiebezoekjes en een avond op stap met m’n zusjes. Kortom, genieten!

Opgeladen!

Ondanks dat ik niet echt een week vrij ben geweest voel ik me weer opgeladen. Het ontwikkelen van nieuwe ideeën en het afronden van een aantal klussen die al een tijd mijn aandacht vroegen geeft me weer rust en ruimte.

Hoe is dat voor jou?

Hoe vol of leeg is jouw batterij? Stel jezelf eens de vraag: wat kun je nu doen om je batterij weer op te laden?