Als je dingen anders gaat doen dan je gewend bent dan levert dat eerst vaak een boel innerlijke onrust op. En dat vinden we meestal niet fijn. Ik in ieder geval niet.

Jarenlang was mijn neiging om vooral weg te gaan bij de onrust en in de actie te schieten.

In doen, doen, doen. Lekker veilig. Want dat ken ik heel goed.

Dat zie ik ook veel bij de mensen die ik mag helpen. Nieuwe dingen uitproberen, nieuwe stappen zetten of juist minder doen levert vaak eerst onrust op. Het voelt vaak helemaal niet zo fijn in het begin.

Wat ik uit eigen ervaring heb gemerkt en heb gezien bij mijn klanten is dat als dat gevoel van onrust er even helemaal mag zijn, dat die daarna vanzelf wegzakt.

Het knokken tegen die onrust kost vaak veel meer tijd en energie. Vergelijk het maar met die strandbal die je onder water drukt. Net als je er niet op bedacht bent ploft die ineens omhoog. Vaak op een moment dat het echt niet uitkomt.  

Het helpt om te weten dat het erbij hoort dat het niet meteen fijn voelt als je dingen anders gaat doen. Dat die onrust erbij hoort. Want dan is die onrust veel beter te hanteren.

Want als je weet dat het erbij hoort is de neiging om die te onderdrukken minder groot. En ontdek je dat die onrust ook weer afneemt. En dat er dan wel ruimte ontstaat voor nieuwe stappen.

En als je dat eenmaal een paar keer hebt ervaren is het de volgende keer minder spannend om de onrust er te laten zijn. Omdat je uit ervaring weet dat die minder groot wordt als die er even helemaal mag zijn. Probeer het maar eens uit.

Worstel je al een tijd met innerlijke onrust? Weet je wel wat je niet meer wilt maar heb je geen idee wat je wel wilt? Neem dan gerust contact met me op voor een persoonlijk adviesgesprek. Ik kijk dan graag met je mee waar je nu staat, waar je naartoe wilt. Het gesprek levert je helderheid op. Als ik denk dat ik je kan helpen zal ik je ook vertellen hoe.

Je bent welkom!