Vorige week had ik zelf weer een tweedaagse met mijn eigen coach in Gouda. En eerlijk is eerlijk: ik zag er tegenop. Geen tijd. Geen ruimte. Te druk. Te veel.

Geen zin hebben in een mastermind  is voor mij best bijzonder, want leren en ontwikkelen vind ik altijd leuk. Gelijkgestemde ondernemers ontmoeten is heerlijk. Uitzoomen uit de waan van de dag levert altijd veel op: meer focus, rust en helderheid.

Tegelijkertijd ervaarde ik ook druk: het is best een drukke periode in mijn bedrijf en ook thuis liep het even niet op rolletjes.  Als ik aan de mastermind dacht, dacht ik: het komt me nu helemaal niet uit!

De kans is groot dat je dit ook herkent. Je voelt het verlangen naar tijd voor jezelf waarin het mag gaan over jou. Waarin je eindelijk ruimte maakt om stil te staan bij je volgende stap. Waar je je niet alleen voelt maar in verbinding met jezelf en wat jij wilt, in een groep gelijkgestemde vrouwen. Waarin je even niet voor anderen zorgt, maar er voor jou wordt gezorgd. 

Je neemt jezelf wel voor om deze tijd voor jezelf te nemen, maar in de praktijk gun je jezelf die ruimte meestal niet omdat er altijd iets is wat nuttiger lijkt en voorrang krijgt. 

Die valkuil is ook herkenbaar voor mij. Als ik niet een paar maanden geleden het besluit had genomen om me voor een jaar te verbinden aan deze groep dan was ik gewoon doorgegaan op de manier die me zo vertrouwd is: schouders eronder en door. 

Nu ik het commitment heb gemaakt om deel te nemen aan het programma heb ik voor mezelf geregeld om stil te staan bij wat echt belangrijk voor me is en daar stappen in te zetten. 

Dat levert nu al veel op. In mijn werk en ook thuis. Ik ben gestopt met een aantal dingen. Ik ben werk aan het uitbesteden zodat ik mezelf meer vrijspeel voor die dingen die echt belangrijk voor me zijn. 

Als ik het commitment voor de groep niet was aangegaan dan had ik wel de intentie gehad om stappen te zetten, maar was dat in de praktijk niet zo gelukt als nu. 

Dit is ook wat ik keer op keer zie gebeuren bij de deelnemers aan mijn jaargroepen. Doordat ze het commitment maken om een jaar lang op ontdekkingsreis te gaan regelen ze in ieder geval een dag in de maand tijd en ruimte voor zichzelf stil te staan bij wat belangrijk voor ze is. Vanuit die dagen worden eigenlijk altijd stappen gezet. Niet door harder te werken maar door slimmer te werken. De jaargroep lijkt tijd te kosten, maar levert vaak op korte termijn juist al meer tijd en ruimte op.

Het was waardevol om dat zelf ook weer te ervaren na de tweedaagse waar ik zelf bij was. Ik kan nu al voelen wat het me heeft opgeleverd dat ik gegaan ben. 

Dit gun ik jou ook. Op 22 februari start er weer een nieuwe jaargroep. Er zijn nog een paar plekken vrij. Heb je ook het gevoel dat je stappen wilt zetten en schuif je het steeds voor je uit? Weet dat je welkom bent voor een persoonlijk gesprek om samen te verhelderen of de jaargroep passend is voor jou en je vraag. Dit gesprek is vrijblijvend en verplicht je tot niets. 

Je bent welkom!