Je hebt een volle agenda met afspraken. Tegelijkertijd zie je je mailbox volstromen met ongelezen berichten waar je nog iets mee moet. Je to-do lijst groeit.

Je voelt je onrustig en tegelijkertijd frustreert het je dat je niet toekomt aan die dingen die echt het verschil maken.

Je merkt aan jezelf dat dat knaagt. Dat je je onrustig en gehaast voelt. Je komt niet toe aan de dingen die echt het verschil maken op langere termijn, maar bent vooral bezig met ad hoc zaken oplossen. Dat geeft wel even een goed gevoel maar op de langere termijn voel je je eigenlijk niet voldaan.

Als je dit herkent dan is de kans groot dat je het volgende al hebt geprobeerd:

Nog harder werken.
Je bent nog harder gaan werken want dat levert meer resultaat op. Denk je… En dat je dat denkt is niet zo gek. Veel van ons zijn opgegroeid met het idee: van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan. Eerst werken en dan is het tijd voor vrije tijd. Dat hou je wel een tijdje vol maar op een gegeven moment zit er ook een eind aan je tijd en energie. Die actielijst van je is nooit klaar en de kans is groot dat je brandjes blijft blussen en niet de echte oorzaak aanpakt.

Nee zeggen.
Nee zeggen kan een prima manier zijn om meer ruimte in je agenda te krijgen. Maar de vrouwen met wie ik werk hebben de valkuil dat ze vooral ‘nee’ zeggen tegen de dingen waar zij van opladen. Vanuit hun grote verantwoordelijkheidsgevoel laten ze werk of zorgen voor anderen toch voor gaan boven tijd voor zichzelf.

Maar wat werkt dan wel?

Wat nodig is, is het tegenovergestelde van wat je goed kent. In plaats van tijd te plannen om je ‘achterstand’ in te halen doe je het tegenovergestelde: je neemt letterlijk afstand. Je laat je laptop uit en gaat uitzoomen. Dan zie je het grotere geheel weer. Waardoor je ineens oplossingen zit die je niet ziet als je midden in een situatie zit.

Waarschijnlijk heb je dit zelf ook weleens geprobeerd. En is dit half-half gelukt.

Dat is niet zo gek. Je schiet voor je het weet de inhoud weer in. Je zult dus wat anders moeten proberen dan je tot nu toe gedaan hebt en dat lukt je niet alleen. Vaak heb je een ander nodig om oplossingen te zien die je zelf niet kunt zien. Je eigen blinde vlekken.

Hoe zou het zijn om die reflectietijd structureel in te plannen in je agenda? Zodat je weet dat je in ieder geval 1 dag per maand de tijd en ruimte hebt om stil te staan bij de stappen die jij wilt zetten.

Mag ik je helpen?

Aanstaande vrijdag 23 april start ik weer een jaarprogramma waarin we met 8 gelijkgestemde vrouwen op ontdekkingsreis gaan. Gaan onderzoeken hoe we kunnen leven en werken op een manier waarop we trouw zijn aan onszelf. Niet harder werken maar heel helder krijgen wat echt belangrijk voor je is en daar tijd en ruimte voor maken.

Eén keer per maand neem je een vrijdag afstand van de waan van de dag en zoom je uit. Je laad op. Krijgt je focus weer helder zodat je daarna met minder moeite meer resultaten boekt.

Ik snap heel goed dat je nu misschien denkt: dit niet het goede moment is. Maar als jij het niet regelt voor jezelf doet niemand het.  

Er zijn op dit moment nog twee plekken vrij en je bent heel welkom.

Heb je interesse, wil je meer weten of overleggen of het jaarprogramma past bij jou? Neem dan contact met me op. Ik ga graag persoonlijk met je in gesprek. Ik ben bereikbaar op 06-44562155 of info@aikeborghuis.nl

PS. Meer informatie over het jaarprogramma vind je hier: https://aikeborghuis.nl/bezield-vrouwelijk-leiderschap/