Goede voornemens werken niet

Allereerst: een gelukkig nieuwjaar! 

Ben jij het nieuwe jaar goed begonnen?

Ik wel. Fris en helder. En ik heb er weer zin in.
Dit jaar staat ook voor mij in het teken van nog meer plezier maken. Klinkt goed toch?

En heb jij nog goede voornemens voor dit jaar? 

Dan kan ik je uit de droom helpen. Je mag nu stoppen met je goede voornemens.

Goede voornemens werken niet.

Want goede voornemens zijn iets in de toekomst. Je bent het van plan. Straks, later, ooit.

Er is geen concrete actie aan gekoppeld in het nu. In iets wat je vandaag nog zou kunnen doen.

Terwijl je ieder moment de keus hebt om dingen anders te gaan doen.

Jarenlang had ik ieder jaar ook goede voornemens. En na een paar weken zat ik dan depri op de bank omdat het me weer niet was gelukt. Ik voelde me schuldig en schaamde me en mijn innerlijke rechter draaide overuren ‘Zie je nu wel.’

Maar wat werkt dan wel? Wat ik ontdekte…

Ik kwam in aanraking met het stellen van geschenkdoelen. 

Een geschenkdoel is een doel met gevoel plus actie.

Geschenkdoel = doel + gevoel + actie.

Wat maakt het stellen van een geschenkdoel nu zo anders? 

Bij een geschenkdoel ligt de focus veel meer op hoe je je wilt voelen. En voelt veel minder als moeten maar als iets dat je graag wilt. Want op wilskracht kom je een heel eind maar hoe zou het zijn als je op een mildere manier je doelen stelt? 

Maar hoe stel jij je eigen geschenkdoelen nu op?

Dat doe je door je doel te formuleren en daarachter het woord ‘zodat’ te zetten. Je komt er dan achter hoe je je wilt voelen. Ben je nog niet helemaal tevreden met je geschenkdoel? Zet er dan nog een keer het woord ‘zodat’ achter.

Probeer het eens! Ik ben heel benieuwd naar jouw geschenkdoelen!

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Vraag dan nu een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek aan. Ik kijk dan met je mee waar je nu staat, waar je naartoe wilt en of ik je kan helpen.