Veel vrouwen op leiderschapsposities en ondernemers met een succesvol bedrijf hebben nog weleens het gevoel dat ze de aansluiting missen met anderen. Je omgeving begrijpt niet altijd hoe je denkt en kan je gedachtegang en de keuzes die je maakt dan niet volgen.

Dat is ook niet zo gek. Het ondernemerschap, de leiding op je nemen, betekent vaak een enorme versnelling in je persoonlijke en professionele groei. Daardoor kun je af en toe de aansluiting missen in de groepen waar je eerder deel van uitmaakte.

Wat ik zelf heb ervaren toen ik een tijdje aan het ondernemen was, is hoe fijn het is om in je leven ook deel uit te maken van groepen met gelijkgestemden. Met mensen die ook hun eigen pad aan het ontdekken en bewandelen zijn. Die net als jij het verschil willen maken en gericht zijn op leren en ontwikkelen. Toen ik zelf merkte hoe fijn dat voor mijzelf was ben ik die vrouwen bij elkaar gaan brengen in jaargroepen.

Wat zo fijn is in zo’n jaargroep is dat je in een veilige groep een jaar lang met elkaar op ontdekkingsreis gaat. Je leert elkaar goed kennen en er is veel herkenning in de thema’s waar je mee bezig bent.

Zoals een van de deelnemers zei: ‘Wat ik zo fijn vind aan deze groep is de herkenning en de gelijkgestemdheid. Ik kan hier gewoon mezelf zijn. Met mijn ambities, mijn worstelingen en mijn successen. Ik voel me minder alleen en krijg soms een liefdevolle schop, maar ook die arm om me heen als ik het even lastig heb. De herkenning is zo fijn en ook al zijn we allemaal anders, we zien en horen elkaar echt. Zien en horen hoe anderen het doen inspireert me en laat me nieuwe mogelijkheden zien.’

Wat ik iedere keer weer bijzonder vind om te merken is hoe de deelnemers in de jaargroepen elkaar steunen. Maar dat niet alleen: ook hoe ze hun netwerken voor elkaar openen. Zo bijzonder en waardevol!

Als je het binnen je eigen organisatie of in je directe omgeving niet kan vinden dan kan het helpen om die verbinding ook niet daar te zoeken maar op een andere plek. Afhankelijk van waar je behoefte ligt.

Merk je dat je je huidige omgeving ontgroeid bent en graag weer in verbinding met gelijkgestemden wilt komen? Dan zou de volgende jaargroep misschien wat voor je zijn. Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te verkennen. Je bent welkom!