Geen zin in je werk?

De kerstvakantie ligt al weer een paar weken achter ons. Misschien was je vrij. Of heb je doorgewerkt. Hoe dan ook: het is een periode waarin het tempo vertraagt. De meeste mensen zijn meer vrij. Sportclubs en verenigingen liggen stil. Het is vaak een tijd met ruimte en aandacht voor familie en vrienden.

Goede gesprekken
In de goede gesprekken met vrienden en familie is een rode draad te ontdekken. Het valt me op dat veel mensen in 2019 eigenlijk wel een stap zouden willen zetten in hun werk.

Want waar ze eerst zo enthousiast zijn begonnen aan hun baan is de routine er ingeslopen. Is het na een aantal jaar tijd voor een nieuwe stap. Je loopt vast in het brandjes blussen en reageren op adhoc situaties in plaats van echt het verschil maken. Of je voelt dat je niet meer in het team of de organisatie past en dat het tijd is voor een nieuwe stap.

Wat ook veel mensen ervaren, is het besef dat je veel tijd en energie aan je werk besteedt en dat dat meer in balans mag komen met je vrije tijd. Dat er meer energie en aandacht is voor de belangrijkste mensen om je heen. En voor de dingen die jij ook belangrijk vindt.

Misschien heb je wel het besluit genomen om in 2019 eens serieus werk te maken van je zoektocht naar een nieuwe baan. Maar wees eens eerlijk naar jezelf.

Is er van je plannen al iets terecht gekomen?
Of schuif je het voor je uit. Ik heb nu geen tijd. Geen energie. Straks. Misschien. Later. Nooit.

Herkenbaar
Als je niet uitkijkt dan ga je door op de automatische piloot. Met je werk. Je gezin. Maar als je doorgaat op de automatische piloot dan verandert er niets. Dan zit je in de zomervakantie nog op hetzelfde punt als waar je nu zit. En voer je hetzelfde gesprek met vrienden en familie. Eigenlijk zou je wel een nieuwe stap willen zetten in mijn werk.

Trap niet in de valkuil…
Veel mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan zijn gericht op vacatures die ze voorbij zien komen. Logisch. Maar daar ligt ook een groot risico. Want je past je eigenlijk bij voorbaat aan, aan de baan of organisatie. Op zich is het heel logisch dat dit gebeurt, want dit is wat ons meestal is geleerd.

Hoe zou het zijn als je eerst eens zou onderzoeken wie je nu bent, wat je belangrijk vind en in welke context je zou willen werken vóórdat je op zoek gaat naar een nieuwe baan. Zodat je een baan zoekt die past bij jou in plaats van een baan waar jij in past.

Wil jij dit jaar serieus werk maken van het zoeken naar een nieuwe baan of het starten van je eigen bedrijf? 

Vraag dan nu een persoonlijk adviesgesprek aan. We gaan in het gesprek samen op onderzoek uit waar je nu staat. Waar je naartoe wilt. Je krijgt helderheid over de stappen die je zou kunnen zetten. Als ik denk dat ik je kan helpen zal ik je ook vertellen hoe. Je bent welkom.